Home Ure Et kig på Vacheron Constantin Ultra-thin Perpetual Calendar

Et kig på Vacheron Constantin Ultra-thin Perpetual Calendar

by Nicolai Klingenberg

SIHH urmessen ruller for fuld skrue, og jeg modtager herlige nyheder fra nær og fjern. Blandt andet fra Vacheron Constantin, som har lanceret et par nyheder til deres Overseas kollektion. I dag skal vi se på én af de fem ny modeller.

Hvad siger du så...?

Hvad siger du så…?

I år er det 20 år siden, Vacheron Constantin lancerede deres sporty Overseas kollektion, som har været i mere eller mindre konstant udvikling siden. For eksempel introducerede man en stållænke til modellen i 2004, og i år handler det blandt andet om nye certificerede calibre. Huset har som sagt fem ny modeller (12 forskellige referencer) på 2016-tapetet, hvor jeg faldt pladask for Vacheron Constantin Ultra-thin Perpetual Calendar med referencen 4300V/120G-B102.

Således ser sagen ud i fuld form. Og du får også værket at se...

Således ser sagen ud i fuld form. Og du får også værket at se…

Omend de nye modeller bliver lavet i både stål, pink guld og hvidguld, så ville jeg personligt hælde til en stålvariant – primært fordi ånden omkring Overseas er “sporty”. Netop det faktum sludrede jeg med en anden ur-entusiast omkring, og selvom jeg ikke havde vist ham dagens lækkerbisken, så var vi begge tilhængere af stålet. Nå. Guld er guld, og vi taler i øvrigt om 18 karat.

Sølle 8,1 millimeter er højden på den smukke frækkert

Sølle 8,1 millimeter er højden på den smukke frækkert

Urværket er ultratyndt og leverer en flot kalenderfunktion, som både viser månefase og evighedskalender med ugedag, dato, måned og skudårsindikator. Er du ræd for at justere og rumstere med indstillinger, kan du glæde dig over, at uret ikke skal justeres før år 2100. Uret slår eller vibrerer i øvrigt 19.800 gange i timen og kan klare sig uden bevægelse i 40 timer.

Månefase og kompliceret kalenderfunktion

Månefase og kompliceret kalenderfunktion

Diameteren er 41,5 millimeter, og uret har glasbagkasse, som giver frit udsyn til et smukt, smukt værk. Uret kommer i en lækker boks, som selvsagt også har en indbygget watch winder, så uret ikke mister sine indstillinger, såfremt det ikke bliver gået med (shame on you!). Skulle der alligevel være behov for at justere lidt på finesserne, så kommer der et lille stykke værktøj med, som kan klare disse indstillinger.

Med kig til elegant værk og lidt guld

Med kig til elegant værk og lidt guld

Med gummi på

Med gummi på

Den nye reference kommer desuden med en elegant lænke af hvidguld, en mørk aligatorrem samt en sort gummirem – de to sidste sager er i øvrigt også akkompagneret af et hvidguldsspænde. Skulle man ønske at bytte rundt på disse remme, så sker det med et smart skiftesystem, som gør det nemt for ejeren at skifte.

Og med læder...

Og med læder…

Slutteligt vil du måske finde det interessant at vide, at Vacheron Constantin har rumsteret med ure siden 1755.

My Pleasure byder dig velkommen her

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk