Home Rejser Et par afslappende døgn på Elite Hotel Savoy Malmø

Et par afslappende døgn på Elite Hotel Savoy Malmø

by Nicolai Klingenberg

Omend de lyse timer er tiltagende, så vinteren stadig over os. Det er køligt, der er knapt så meget liv i gaderne, og fænomenet hygge lever i allerbedste velgående. Jeg holder af at tage på korte smutture hist og pist, og senest gik turen til Malmø, hvor min kæreste og jeg var inviteret til tjek-in på Elite Hotel Savoy.

Elite Hotel Savoy Malmoe-10

Til venstre ligger en fin kanal og Centralstationen – men vi skal ind til højre…

Du kan stadig nyde godt af en forholdsvis svækket, svensk krone, som for tiden står i lige under 80 danske øre. Den valutaforskel kan du jo udnytte på lidt indkøb, en overnatning og noget god spise i Malmø. Jeg hiver dig lige med ind på Elite Hotel Savoy, så vi kan få varmen.

Det skarpe hjørne

Det skarpe hjørne

Hotellet hører til blandt de ældste i Sverige, og har en flot og ikke mindst central beliggenhed lige over for centralstationen. Jeg tilstår dog, at jeg havde taget bilen over broen ved dette besøg. Værelsesmæssigt? Der kan du regne med med 115 værelser, hvoraf en del af disse er nyistandsatte suiter. Vi tjekker netop nu ind i en sådan.

Tjek-ind

Tjek-ind

Hvis hvis tager en dukkert i historiebøgerne, vil de fortælle, at hotellets rødder kan spores tilbage til 1300-tallet, hvor et nygift par etablerede et gæstgiveri, hvor rejsende kunne få tag over hovedet – om det var på helt samme grund, som Elite Hotel Savoy ligger på, skal jeg ikke kunne garantere, men det er i hvert fald tæt på. Navnet var i øvrigt Strandgården, og efterhånden som Malmø voksede, blev der behov for et reelt hotel, som kunne repræsentere byen. I 1862 blev hotellet en realitet, og i 1902 fik det navnet Savoy.

Lobby

Lobby

Ikke helt 1300-tallet, men du forstår nok alligevel

Ikke helt 1300-tallet, men du forstår nok alligevel

Med tiden har prominente personer fra nær og fjern gæstet hotellet. Beviset? Det ser du herunder. Eller i hvert fald et udsnit af tavlen.

Besøgende gennem tiden

Besøgende gennem tiden

Nå. Vi er kommet til suiten, og alt er fint. De let kølige fødder nyder godt af det kulørte væg-til-væg tæppe samt det opvarmede marmorgulv på badeværeslet. Her er ydermere sofa-arrangement, arbejdsbord samt en altan, som desværre er aflåst under besøget. Forvent ydermere flot lysekrone, væghænte fotografier, minibar, kaffebrygger og indbyggede skabe.

Oh-la-la

Oh-la-la

Nydelig indretning med flot lysekrone

Nydelig indretning med flot lysekrone

Gæstehjørnet

Gæstehjørnet

Det er henved aften, og vi skal til bods. Denne aften foregår det på hotellet, hvor vi finder Savoy Grill. Hotelrestauranter kan være en blandet affære, men vores tjener Mattias forsikrer os om, at de nyistandsatte lokaler i den grad trækker stamgæster fra lokalmiljøet. Og man forstår dem fint. Her er både hyggeligt, men også levende – der er selskaber på to, og der er vennegrupper på seks.

Mattias

Mattias

Menuen er ganske klassisk for en “grill”, og det er kulgrillen, der er omdrejningspunktet for menuen. Stedet hørmer hverken af London eller New York og skiller sig ud på sin egen, cool og velfungerende måde. Mine tanker strejfer noget sydamerikansk 50’er relateret – blandt andet på grund af vifterne i loftet og et par palmelignende planter.

Savoy Grill

Savoy Grill

Vor spiseplads

Vor spiseplads

Udsigt

Udsigt

Jeg begynder med lynstegte kammuslinger, som kommer til ganske kort efter, at jeg har fået en signatur cocktail og lidt brød på siden. Cocktailen er en sødere variant af en den klassiske Negroni, da den har fået tilsat et strejf af hyldeblomst. Det passer mig gevaldigt godt, omend nogle nok vil mene, at man ikke skal rode ved en klassiker – og at hyldeblomst er noget for damer. Det er det ikke (i dette tilfælde i hvert fald).

Kammusling i musligeskal. Lynstegt i øvrigt.

Kammusling i musligeskal. Lynstegt i øvrigt.

Signatur-cocktail

Signatur-cocktail

Brødet blev i øvrig tilsat olivenolie

Brødet blev i øvrig tilsat olivenolie

Vi springer direkte videre fra musling til bøf. En ribeye på 250 gram. Umiddelbart er det ikke en stor størrelse, og man kan nemt blive ræd for, at en medium-rare stegning ikke kan effektures med en forholdsvis smal udskærring, men kokkene kan deres kram og stegningen sidder i skabet. Den syreglade bearnaise tilhænger vil nok blive en anelse skuffet, omend syren anes, mens fritterne og de lune hvidløg klarer sig helt fint.

Klassisk bøf

Klassisk bøf

Der skulle faktisk ikke mere end to retter til, før en tilpas mæthed var en realitet. Vi takkede for en overordentlig god service, som også bød på et restaurationstip til den efterfølgende aften. Herefter gik turen til junior suiten, hvor karbadet blev fyldt op og tilsat alkoholfrie bobler og ren afslapning.

Baderum

Baderum

Omkring midnat

Omkring midnat

Når jeg er på rejse, så er et af dagenes højdepunkter morgenspisen. På Savoy har man etableret en fin morgenbuffet, hvor du kan mæske dig i klassiskere såsom røræg, bacon, pølser samt svenske morgenbordsfristelser i form af laks, sild og Kalles Kaviar. Jeg røg på hele molevitten (undtagen Kalles) og tilsatte talrige kopper kolbekaffe, som går under navnet Löfbergs Lila. En stærkbrygget laban, som minder mig om kaffe i mine forældres sommerhus.

Morgenspise

Morgenspise

Den holder skulle du ikke snydes for

Den holder skulle du ikke snydes for

Vi har det godt. Den efter følgende dag bliver brugt på endnu mere afslapning, spadsereture, indkøb og aftensmad. Du skal vide, at Savoy også har tilknyttet gym, sauna og pubben The Bishops Arms, som rummer Sveriges største udbud af specialøl og whisky. Har du svært ved at komme hjem, så hørte jeg flere få oplyst, at man først skal tjekke ud klokken 18 om søndagen.

Tak for denne gang

Tak for denne gang

Det er her, vi var

Det er her, vi var

Du kan læse mere om Elite Hotel Savoy Malmø her

My Pleasure er også her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk