Home Tech ID2ME – en dansk kvinder har skabt en smartphone

ID2ME – en dansk kvinder har skabt en smartphone

by Nicolai Klingenberg

I dag fik Danmark og danskerne deres egen telefon. Det er den danske kvinde, Christina Agger, der står bag. I dette interview bliver vi klogere på ID2ME og deres første telefon ID1, som er en realitet. Og den ser således ud!

Det er faktisk brugerfladen, der det mest "nye"....

Det er faktisk brugerfladen, der det mest “nye”….

Christina – du står bag en helt ny mobiltelefon. Hvordan i al verden kom du på den idé at udvikle en ny mobiltelefon?
– Jeg har 15 års erfaring i mobilbranchen, herunder Nokia og TDC, og har længe set et behov for at skabe noget nyt inden for smartphones. Et behov for at gøre det lettere at skabe en ny platform eller et nyt interface.

Det blev startskuddet til, at jeg sagde mit ellers udmærkede job op og satte mig sammen med nogle dygtige softwarefolk for at skabe den nye smartphone. Vi producerer selv hardwaren i Kina og har udviklet vores helt egen software, som gør smartphone-oplevelsen let og legende. 

Lyttebøffer - til samtale og musik. Plus det løse.

Lyttebøffer – til samtale og musik. Plus det løse.

Hvis du skal beskrive telefonen med én sætning, hvordan vil det så lyde?
– Med ID1 tilbyder vi en helt ny interface og en ny måde at bruge en smartphone på, hvor man kommer tættere på sine apps og dermed sine relationer. Helt konkret er nogle af de nye egenskaber, at man kan nå sine apps med blot én bevægelse med tommelfingeren, og man via en indbygget teknologi i telefonen kan føle sig frem til den ønskede app…

På højkant - når du bliver øvet, kan du se væk fra telefonen, mens du swipper til højre og venstre samt op og ned for at nå frem til din ønskede app

På højkant – når du bliver øvet, kan du se væk fra telefonen, mens du swipper til højre og venstre samt op og ned for at nå frem til din ønskede app

Der findes et hav af producenter, men markedet synes at være domineret af ganske få – hvorfor er der plads til ID2ME?
– Der er to grundlæggende ting, som vi forsøger at gøre anderledes. For det første præsenterer vi en helt ny interface og en ny måde at bruge en smartphone på, hvor man kommer tættere på sine apps og dermed sine relationer. Helt konkret er nogle af de nye egenskaber, at man kan nå sine apps med blot én bevægelse med tommelfingeren, og at man via en indbygget teknologi i telefonen kan føle sig frem til den ønskede app. 

For det andet har vi en ’constant beta’ tankegang i forhold til udvikling af telefonen og engagement med målgruppen. Vi tror på, at de unge ligger inde med masser af kreativitet og innovation og gerne vil engagerer sig i at udvikle fremtidens telefon. Med en åben tilgang ønsker vi løbende forbedringer og videreudvikling af telefonen – eksempelvis inden for lyddesign, grafisk design og apps. 

Kameraet stammer i øvrigt fra Sony

Kameraet stammer i øvrigt fra Sony

I har også taget initiativ til et IDLAB – hvad går det ud på?
– IDLAB er et fysisk rum og et kreativt univers for målgruppen, som skal være med til at videreudvikle telefonen. IDLAB ligger fysisk i København, men vil involvere grupper af unge i hele landet.

Hvad er drømmen rent procentmæssigt, når det kommer til markedsandele?
– Det er for tidligt at udtale sig om.

Batteribank til dem med højt forbrug

Batteribank til dem med højt forbrug

I presseskrivelsen lyder det, at telefonen er rettet mod de unge – hvem er de? Og hvorfor netop dem?
– Telefonen er målrettet de digitalt indfødte – millenials og centennials – som er født i en verden fyldt med digitale enheder. ID1 er intuitiv for den generation at bruge, da man primært bruger tommelfingeren til at navigere – det kender de fra spil, iPads og så mange andre digitale enheder. Derudover tror vi på, at den unge generation har det største potentiale i forholdt til at være åbne over for ny teknologi og samtidig ønsker at være med til at udvikle på telefonen.

Close-up

Close-up

Hvad kan vi forvente at se fra ID2ME fremadrettet?
– Videreudvikling af telefonen i form af nye initiativer omkring lyddesign, grafisk design, brugeroplevelser – for nu at nævne noget. Vi er allerede – og vil fortsæt – læne os meget op ad de unge for at skabe fremtiden for ID2ME.

Slutteligt – hvad kommer herligheden til at koste, og hvor kan den fås?
– Lige under 4.000 kroner –  og den kan købes i Telia og Elgiganten fra i dag – den 7. januar.

Udviklet til de unge - og de unge skal være med til at videreudvikle. Men de ældre må også gerne være med.

Udviklet til de unge – og de unge skal være med til at videreudvikle. Men de ældre må også gerne være med.

Tre hurtige til Christina:

Hvad byder resten af din vinter på?
– Mere hårdt arbejde for at få ID2ME ud over rampen i det danske land og derefter videre internationalt.

Hvor og med hvem har du sidst spist et mindeværdigt måltid?
– Med min familie – de får ikke nok tid med mig i øjeblikket, så jeg værdsætter altid aftensmaden sammen med dem.

Må vi se et foto, som du har taget med din ID1 telefon?
– Det kommer her…

Fra telefonen

Fra telefonen

Besøg danske ID2ME her

Følg My Pleasure her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk