Home Living Samsung Serif – så er der fjernsyn for dig (der kan li’ design)

Samsung Serif – så er der fjernsyn for dig (der kan li’ design)

by Nicolai Klingenberg

Jeg er netop trådt ind i mit hjem efter et herligt kom-sammen. Det foregik på Glyptoteket, som Samsung havde overtaget for et par timer. Anledningen var et nyt TV, som Samsung netop nu lancerer hos HAY, og så skal du vide, at den franske designduo Erwan og Ronan Bouroullec har været involveret.

Dagens setup....

Dagens setup….

Det hele begyndte for tre år siden. Det var nemlig her, at Samsung og brødrene Bouroullec indgik i dialog om det, der i dag er tilgængeligt under navnet Samsung Serif. Omend produktet først er kommet til landet netop nu, så har Wallpaper allerede slynget en designpris efter det nye TV-apparat – prisen hedder Best Domestic Design, og det er ikke helt uvæsentligt. Tilgangen til det nye TV går nemlig på at ændre holdningen fra at se det tekniske apparat som en del af interiøret i hjemmet fremfor at se det som et teknologisk produkt.

En af Bouroullec brødrene fortæller om designprocessen

En af Bouroullec brødrene fortæller om designprocessen

Summerer vi det hele op, så er vi faktisk tilbage til noget, der kunne se ud som om, det er er designet for år eller årtier tilbage – vi har nu med et fjernsyn at gøre, som har fået en markant ramme. Ser du fjernsynet fra siden eller i profil, vil du se, at rammen faktisk ligner et I med “fødder” i top og bund. Og fødder på fonte bliver også kaldt seriffer, hvorfor navnet Samsung Serif er aldeles velvalgt. Vi snupper lige en forklarende video.

Jeg sagde det jo: Et I med fødder

Jeg sagde det jo: Et I med fødder

Designerne har dog ikke “bare” skabt rammen, for de har også været inde at rumstere med tv’ets interface eller menusystem om du vil. Det er blevet til et elegant, elektronisk tapet, som fungerer som en art screensaver. Designfesten stopper dog ikke her, for bagsiden af apparaturet er blevet udrustet med et særligt stofpanel, som nemt kan afmonteres. Fidusen er, at de knapt så nydelige port-indgange nu er skjulte, og dermed bliver møblet (fjernsynet) langt nemmere at indrette sig med, hvilket også er en del af hele konceptet.

Stofbagside - lige til at tage af i øvrigt

Stofbagside – lige til at tage af i øvrigt

På ben

På ben

Fjernsynet kan stå på fødder (de to største modeller) eller på en hylde eller et bord. Jeg havde et af de mindre apparater mellem hænderne, og det vejede ikke synderligt. Husk dernæst, at du nemt og bekvemt kan se TV uden det traditionelle antennestik (ja, jeg var selv lidt sen til at begribe dette faktum), da der er tale om et smart-TV med indbyggede apps.

Flot, elektronisk-interiør setup

Flot, elektronisk-interiør setup

Til hylden

Til hylden

Samsung Serif fås i tre størrelser – 24, 32 og 40 tommer. Det er med andre ord ikke den rene hjemmebio, men derimod et godt – og elegant bud – til for eksempel sovekammeret eller køkkenet. Farver? Det kan du tro. Rød til 24 tommer, blå til 32 og 40 tommer samt hvidt til alle størrelserne. Fjernsynet er tilgængeligt netop nu hos HAY i Aarhus og København. Prisen? Den er fin. Fra 5.499 kroner.

My Pleasure er online her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk