Home Spottet Semi fiktive observationer fra en fredag nat i København

Semi fiktive observationer fra en fredag nat i København

by Nicolai Klingenberg
Pin It

Logen er ude, det er fredag. Loge-gutterne har fået løn, og tjuhej hvor det går. De andre er også ude. De gør sig ikke mange tanker, om at lønnen er tikket ind. Den kommer bare. Og beløbet vokser stødt på kontoen. Måned for måned. Dog med enkelte dyk, når kortet svinges heftigt.

Vi var på natklub

En tilfældig fredag nat i København

Han er iklædt det samme som de andre: Sort jakkesæt, sort skjorte og hvidt slips. Det er jo logen, der er ude. De billige herresko giver en helt særlig lyd, når fortovet betrædes, men det er de ikke selv klar over. De ved heller ikke, at det er det falske læders skyld, at deres fødder lugter dårligt. Til gengæld er de i vældigt humør. En bakke med fadbamser kommer til bordet. I baggrunden kører en spændende fodboldkamp, og over stoleryggene hænger deres store polarjakker med ukurante pelskraver.

I den anden ende af byen går døren op til Balthazar. De hilser på det lille væsen med den store kavalergang. Et bord til fire, tak. Men med plads til flere, for en sådan aften udvikler sig gerne. Fire espresso martini kommer til bordet. Som en start. Der nikkes til diskjoycken. En af de fire foretager et fiktivt telefonopkald, da stemningen er lidt flad. De blinker til de mørke damer i baren med lange støvler. Damerne fniser og tømmer deres drink, som har været i live i tre timer. Det er på tide at springe over til de nyankomne mænd. Men først lidt parfume på dame wc’et. Og på halsen.

Tilbage på sportspubben går bølgerne højt. Der er allerede scoret. Godt nok kun i fodboldkampen, men det er også fedt. En flaske Gajol-shots kommer til bordet, og den ene viser den anden et legendarisk fodbold-hattrick på Youtube. Fire tøser kommer ind. Logen ser intet. Endnu. Pigerne bestiller alko-sodaer, fotograferer hinanden og tjekker ind på Facebook. Girls night out, du ved.

Ud at spise. Logen stikker på flammen. Baltharzarholdet rykker til Lusso. All you can eat det ene sted – og fingermad det andet sted. Flammens piger får et par kække ord med på vejen. Særligt hende tjeneren med den solbrune hud og det hvide hår. Hun er godt nok lækker. De hvide slips bliver løsnet, der nydes tobak og e-cigaretter, mens WC-døren i den anden ende af byen på Lusso klapper op og i med tomme små lynlåsposer i skraldespanden til følge. Der ringes lidt mundgodt ind. Den gode flaske vin bliver tømt, før madammerne ankommer, og herefter står den på husets vin, flere espresso martinis, et klem på ballen, oprullede ærmer og passende poseringer, så uret kigger frem.

Musikken spiller. Logen er på den irske pub. Først lidt live musik. Og så en diskjoyckey. Logen vil gerne høre The Final Countdown, men den har diskjockeyen ikke. De fire damer fra sportspubben kommer til. Logen nævnte, at de skulle videre, og at pigerne bare kunne komme. Det gjorde de. Logen byder pigerne på “den nye fra Baileys”. Den kan pigerne godt lide. To af pigerne har børn, men er ikke sammen med barnets far. Det her bliver interessant.

Lusso er proppet. I køen har et par FOMO-drenge og piger travlt med at skjule deres uro for ikke at komme ind. Der fifles med Snapchat og hilses overordentlig pænt på dørmanden, som hverken hører eller ser dem. En mellemleder træder forrest i køen, vifter med et firmakort, peger på resten af afdelingen i køen og bliver henvist bagerst til køen. En chauffør holder ind, et mindre entourage træder ud og glider ind foran alle. Et håndtryk til dørmanden, et velkommen til og en glad pige fra selskabet kigger rundt på køen – i aften er det hendes aften.

Logen skråler med på en sang, de vistnok kender teksten til. Lusso gynger. Der danses i sofaerne. En akavet basarm bliver smidt mod loftet, men hurtigt pakket ned, da et hold på den anden side af baren griner højlydt ved synet. Basarmen rømmer sig, sætter sig ned og kigger på sin telefon.

Natten fortsætter. En kvinde får finger i en rygekabine til tonerne af Thomas Helmigs “Stupid Man”. En ungersvend er faldet i søvn i en natbus med to et halvt pølsehorn i lommen, og en Ãœber chauffør får uventede drikkepenge i form af to et halvt gram hash og en Dunhill lighter, som han finder efter tur nummer tre. Det var en helt tilfældig fredag aften i København. God weekend!

Weekend på Facebook

 

Pin It

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk