Home Pindemadder Harvey San – Rahbeks japanske eventyr i Kødbyen

Harvey San – Rahbeks japanske eventyr i Kødbyen

by Nicolai Klingenberg

Jens Rahbek har alle dage været fascineret for det japanske køkken. Og sushi. Faktisk det meste, der har med det gode liv at gøre, og derfor er hans nylige satsning Harvey San i Kødbyen en flot forlængelse af Rahbeks virke. Men hvad handler det nye om? Det får du svar på fra Jens Rahbek himself – lige her.

Her er han - tag godt imod ham!

Her er han – tag godt imod ham!

Jens – du har slået endnu et slag for det japanske i form af Harvey San. Hvad er det for en størrelse?
Harvey San er en kombineret Japansk restaurant/natklub. Belysningen er dæmpet, og en nøje tilrettelagt musik profil sikrer en anderledes form for supperclub stemning. Vi serverer japansk inspireret cocktails til maden – og disse cocktail serveres også i pitchers.

Retterne, jeg serverer, er mine “egne favoritter” kreeret gennem tiderne – en form for greatest hits, men der findes naturligvis også nye retter. Restauranten er åben fra 18.00 til 23.00, hvor køkkenet lukker – derefter åbner klubben med servering af små japanske/asiatiske bar snacks.

Dét at kombinere dining og fest er ikke noget nyt, men der er ingen andre i Danmark, der har dining, vinbar og en natklub med plads til 700 mennesker under samme tag.

Der bliver smæk på den japanske frikadelle, når køkkenet er lukket...

Der bliver smæk på den japanske frikadelle, når køkkenet er lukket…

 

Hvornår og hvordan kom I på idéen?
– Ideen opstod for omtrent et halvt år siden , hvor jeg blev kontaktet af indehaveren af KB3, som spurgte om, stedet var noget jeg kunne se muligheder i.  Det blev så til et form for multihus med kaffe-vinbar, japansk inspireret restaurant, natklub og gode fester. 

Der er noget noget med, at Harvey San gør sig i aften-lebend”¦?
– Ja! Harvey San har kun åbent torsdag til lørdag. Køkkenet har til gengæld åbent til klokken 23.00. Vi har indrettet restauranten med bevægelige rammer, inspireret af traditionelle japanske papirsvægge – eller Byobu, som er det korrekte japanske ord. Således vil restauranten enten være ét stort åbent rum og dansegulv, eller en masse små, intime sfærer.

Rahbek i egne omgivelser

Rahbek i egne omgivelser

Hvordan ville et slogan eller DNA lyde for jeres nye sted?
– Jeg vil helt sikkert sige, at vi går efter at være det hus, der kan rumme det hele. Og at vi går efter den mere international vibe, når vi taler om dét at gå ud.

Hvis du skulle pege på den største trend fra det japanske køkken i de sidste fem år?
– En af de største trend indenfor de sidste fem år er nok fermentering (gærings proces af mad), og at sushi nu endelig igen er på vej til the basic Kihon: Ikke for meget pynt og drizzles og udenoms dikkedarer, men i stedet den rene smag og fine balance mellem fisken og sushirisen. That´s it.

Mere nat - mere fest. Mere af det hele. Og køkkenet har åbent til 23

Mere nat – mere fest. Mere af det hele. Og køkkenet har åbent til 23

Hvad kan vi forvente fra Harvey San fremadrettet?
– I kan forvente, at der løbende bliver udviklet og kreeret nye retter, cocktails, og så er der japansk autentisk morgenmad i vores kaffebar under opsejlning. Udendørs-servering er naturligvis også en del af stilen med en mere enkel straight on service.

Det mest anbefalelsesværdige fra jeres nye sted?
– Det må blive følgende: Vores dybstegte kammuslinger i Kataifi og friske spirer, vores originale yakitori sticks, den økologiske danske ørred fra Bisserup, danske lamchops med hvidløgsteriyaki og grillede kammuslinger i skal med ørredrogn og basilikum dressing.

Kaffen er også i fokus på det nye sted. Og mere kommer til med tiden...

Kaffen er også i fokus på det nye sted. Og mere kommer til med tiden…

Slutteligt – hvad bør enhver M/K vide om det japanske køkken anno 2016?
Alle bør vide, at det japanske køkken simpelthen er noget af det sundeste og mest bæredygtige, der eksisterer, og at det er blevet optaget på Unesco`s world heritage liste som det sundeste og bæredygtige 

Tre hurtige til Jens:

Hvad byder resten af dit forår på?
– Resten af foråret fokuseres der på at finetune og udvikle Harvey San til et oplagt sted i København, hvor man kommer for at spise, drikke og feste under samme tag. Derudover er jeg også i godt i gang med at udvikle mit japanske streetfood koncept, Yatai…

Må vi se et ikke-sushi relateret foto fra din telefon?
– Sommeren 2015 ved Østfalster på stranden, hvor jeg spiser morgenmad med familien.

Fra telefonen

Fra telefonen

Slutteligt – hvor og med hvem har du sidst spist et mindeværdigt måltid?
– Sidst, jeg spiste noget fantastisk, var på Gourmandiet på Rosenvængets Allé med min søn. Her stod den på rigtig gode bøffer. Faktisk de bedste bøffer jeg har spist i dette Kongerige.

Harvey San har en hjemmeside, som er oppe at rulle lige om lidt. Kig her.

 

Besøg My Pleasure her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.