Home Automobiler Træk ind til højre – her kommer den nye Bugatti Chiron

Træk ind til højre – her kommer den nye Bugatti Chiron

by Nicolai Klingenberg
Pin It

Nu skal du holde på hat, briller, tegnebog og underkæbe, putte lidt vat i ørerne for Bugatti har en ny bil i garagen. Måske har du allerede set lidt til den? Måske ikke – og jeg har fået fingre i en række fotos og en video, der nok skulle få dig til at kigge en ekstra gang. Og pil bare vattet ud af ørerne igen…

Et liv i overhalingsbanen...

Et liv i overhalingsbanen…

Bugatti Chiron er mere af det hele. Mere fart, mere luksus, mere lir og mere design. Du kan lige så fint begynde at hive den store regnemaskine frem, for prisen begynder ved 2,4 millioner euro – og hertil skal du så lægge en lille slat i form af blandt andet dansk afgift på 150 % (opdateret efter udgivelse). Når det regnestykke så er på plads, kan du til gengæld glæde dig over, at der kun vil være 500 eksemplarer på gaderne på hele kloden. Vi snupper en film, der får musikken fra Ringenes Herre til at lyde som en intro til en omgang Fjernsyn for dig.

Hver gang jeg ser en ny superbil, tænker jeg som noget af det første, hvor hurtig mon bilen er. I dette tilfælde kan du forvente at køre på motorvej med 420 kilometer i timen, og du sætter faktisk også et par motorcykler til dørs, når du dapper til gaspedalen. Du rammer således 100 kilometer i timen på 2,5 sekunder.

Forfra...

Forfra…

Bagfra

Bagfra

Med lanceringen af Bugatti Chiron går firmaet i øvrigt efter en ny verdensrekord udi fart, hvilket vognen nok skulle kunne komme i betragtning til med sine 1.500 hestekræfter. Motoren er i øvrigt en 8,0 liters W16 sag, som er helt nyudviklet – det samme er udstødningssystemet, som er lavet af titanium, mens dele af vognen er skabt af kulfiber. Ned i vægt, du ved…

Bremserne er også nyudviklede og har lånt tekniske elementer fra Formel 1 sporten

Bremserne er også nyudviklede og har lånt tekniske elementer fra Formel 1 sporten

Et flot liebhaversæt...

Et flot liebhaversæt…

Maskineriet med 1.500 hestekræfter

Maskineriet med 1.500 hestekræfter

Du kan vælge mellem fem forskellige køreprogrammer, og for at hole den hidsige maskine kølig, har man blandt andet integreret et system, som kører 60.000 liter luft gennem motoren i minuttet. Hvordan det i praksis fungerer, aner jeg ikke, men det er imponerende cifre.

ASds

Lur lige på de kurver & kanter

Når du sætter dig ind i vogntøjet, kan du se frem til en luksuriøs kabine, som hører til blandt noget af det mest lækre, jeg har set til dato. Bugatti Chiron beskrives da også som et godt eksempel på Bugattis nye design DNA, der gerne skal have et fint fungerende design, der kan nikkes anerkende til om et årti eller fem.

Du kan lade dit speederben hvile ved Chiron signaturen

Du kan lade dit speederben hvile ved Chiron signaturen

500 er andet end et kortspil

500 er andet end et kortspil

Rudehejs deluxe

Rudehejs deluxe

Jeg vil gerne give et 12-tal til design-departementet...

Jeg vil gerne give et 12-tal til design-departementet…

Der er i øvrigt mokket syv fremadgående gear i den nye Bugatti

Der er i øvrigt mokket syv fremadgående gear i den nye Bugatti

Designerne har udviklet to forskellige nøgler til den nye vogn, hvor den ene “kun” tillader føreren af køre 380 kilometer i timen, mens den blå Speed Key er en helt anden historie… Handskerummet er i øvrigt nedkølet, der findes kroge bag sæderne til en blazer eller en “suit-pose”, og så er der udviklet et særligt kuffertsæt til dem, der måtte drage på weekendtur med stil.

To nøgler - to funktioner. Og hastigheder.

To nøgler – to funktioner. Og hastigheder.

Er det ægte læder....? Det er jeg ret overbevist om det er. Og så er kuffertsættet selvsagt tilpasset helt og aldeles til bagagerummet...

Er det ægte læder….? Det er jeg ret overbevist om det er. Og så er kuffertsættet selvsagt tilpasset helt og aldeles til bagagerummet…

Den nye Chiron ved Grand Palais i Paris

Den nye Chiron ved Grand Palais i Paris

Måske vil det faktum, at spoileren hjælper til ved nedbremsning være af så afgørende betydning, at du nu vil bestille den nye bil. I så fald må du gerne ringe til mig og byde på en tur, når du har fået din bil til efteråret – det er nemlig her, den kommer til levering.

Kør blyfrit på Facebook

Pin It

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk