Home Automobiler Jorden rundt i en 100 år gammel Ford T

Jorden rundt i en 100 år gammel Ford T

by Nicolai Klingenberg
Pin It

Af og til falder jeg over nogle mennesker, som kaster sig ud i nogle fantastiske projekter. Og eventyr. Dagens historie er en blanding af begge dele, og omhandler en trio, der består af mand, kone og bil. Manden og konen fik en idé om at tage en gammel Ford T og køre rundt i verden. Idé blev til virkelig – og eventyr. Plus lidt dramatik…

Et rigtigt eventyr - i en rigtig gammel bil.

Et rigtigt eventyr – i en rigtig gammel bil.

Til dato er der blevet tilbagelagt over 80.000 kilometer i den gamle mukkebik, som står mere eller mindre som dengang den rullede ud fra fabrikken i 1915 – dog lige med undtagelse af hjulene. I produktionstiden af Ford T, som gik fra 1908 og 1927, nåede der at rulle 15 millioner eksemplarer ud af produktionshallerne. Jeg afbryder lige fakta-svadaen med en flot film fra turen, som ender ganske åbent…

Som du måske erfarede, så var bilen iklædt et SOS mærke – det hænger sammen med, at det eventyrlystne par fra Holland både besøger og støtter SOS Børnebyerne, når de kommer forbi en sådan på deres rejse.

Der var skiltet på bilen med SOS - der køres med andre ord i en god sags tjeneste. Og noget tyder på, at eventyret nemt kunne fortsætte

Der var skiltet på bilen med SOS – der køres med andre ord i en god sags tjeneste. Og noget tyder på, at eventyret nemt kunne fortsætte…

Skal du lige have lidt morsom viden med som en afslutning? I 1919 blev der etableret en Ford fabrik i Danmark, hvor der både blev samlet og solgt Ford T’er – det foregik på Nørrebro, og det gik så aldeles glimrende, at væksten var skyld i at fabrikken måtte genopføres i en større udgave i Sydhavnen. Produktionen omfattede med tiden også andre modeller, og der blev produceret intet mindre end 325.482 biler med Ford logo i Danmark fra 1919 til 1965.

Vejhjælpen stod parret i øvrigt selv for...

Vejhjælpen stod parret i øvrigt selv for…

Kør med i overhalingsbanen på Facebook

Pin It

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.