Home Ure Koppel Grande Date Small Seconds – Henning lever stadig

Koppel Grande Date Small Seconds – Henning lever stadig

by Nicolai Klingenberg

Sidste år skete der ting og sager hos Georg Jensen – og i særdeleshed på herrefronten. Firmaet lancerede en ny række Henning Koppel ure, som hyldede den danske designer, som døde for 35 år siden – og som så sandelig har sat sit præg på Georg Jensens ure gennem tiden. I år har man så tilføjet tre nye ure…

Det er denne sag - og i flere varianter, vi skal se på i dag.

Det er denne sag – og i flere varianter, vi skal se på i dag.

Navnet på nyheden er Koppel Grande Date Small Seconds, og der er tale om ét ur, som fås i tre forskellige varianter: To i stål – en med hvid urskive og en med mørkeblå urskive – og en i 18 karat “rose gold” med hvid urskive. Funktionerne er de samme, og her er der tale om et forholdsvis simpelt ur, som lever op til Koppels genkendelig minimalise. Du får et simpelt skivelayout med logo, slanke visere, small seconds samt datovisning i to felter. Koppel-kendere vil i øvrigt lynhurtigt have afkodet time- og minutmarkeringerne som noget, Henning K har kreeret.

Den nye trio

Den nye trio

Det nye ur har en diameter på 41 millimeter, og værket er mekanisk med automatisk optræk. Der er kig til herlighederne gennem en glasbagkasse, værket har en gang reserve på 42 timer (hvis du ikke er klar over, hvad det vil sige, så betyder det, at uret går i 42 timer, efter du har lagt det fra dig. Herefter skal uret på håndledet igen, hvorpå dine bevægelser vil trække uret op).

Koppel'ske prikker - anvendt til angivelse af timer og minutter

Koppel’ske prikker – anvendt til angivelse af timer og minutter

Jeg øjner en succes. Jeg har set en hel del Koppel ure gennem tiden, og langt de fleste har været quartz-drevne labaner, men i 2015 valgte man hos Georg Jensen at gøre lidt ekstra for mændene: En ny serie “gear”, mere mekanik og automatik samt en ny kollektion af blandt andet skriveredskaber, lædervarer og så urene her.

Til den guldhungrende

Til den guldhungrende

En favorit? Hvis jeg var i færd med at skulle købe mit første ur, og mit valg skulle træffes i Georg Jensen lejeren, havde jeg valgt stålmodellen men den hvide skive, men hvis det skulle være et supplement til en ydmyg samling, ville jeg gå efter den blå-skivede laban. Dels fordi den model – og den dertilhørende rem – vil stå uhyggelig godt til jeans såvel som jakkesæt, men også fordi det er et lidt mere modigt ur. Uden der er hokus-pokus i spil.

Favoritten

Favoritten

Du kan i øvrigt bemærke, at selve datoruderne ikke er snorlige, men har et let trapez-svej over sig. Det bryder det eller ganske rene og lette design en lille, bitte smule – en fin og raffineret deltaje. Jeg har ikke kunne opstøve priserne på nyheden, men nu har du i hvert fald set den.

My Pleasure hylder urene året rundt på Facebook

You may also like

2 comments

nicolaiklingenberg 20. april 2016 - 10:26

Tak Peter! Jeg var forbi hjemmesiden i går, men der var ikke noget, så det må lige være kommet på – med mindre jeg var www-blind. 🙂

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk