Home PindemadderBobler We Got Spirit – et nyt cocktaileventyr

We Got Spirit – et nyt cocktaileventyr

by Nicolai Klingenberg

Jeg holder af historier om folk, der brænder for det, de laver. I dag handler det om to gutter, som kan deres drinks & sjusser. De går under navnene Ted og Aurimas, mens deres virksomhed er blevet døbt We Got Spirit. De kan hyres, de kan undervise, og så kan de svare på tiltale. Se bare her i dagens interview.

Det er denne duo, der har slået pjalterne sammen - og som gør os klogere på deres virke i dag...

Det er denne duo, der har slået pjalterne sammen – og som gør os klogere på deres virke i dag…

Ted – du og Aurimas Mul har netop annonceret, at I slår pjalterne sammen under navnet We Got Spirit. Hvad er det for et setup?
– Både Aurimas og jeg har fået mange tilbud om caterings over årene. Man kan sagtens tage de små caterings selv, men hvis det skal gøres ordentligt og på en større skala, så bliver man nødt til at arbejde samme med en anden. Aurimas og jeg har det samme “mindset”, når det kommer til høj kvalitet på både cocktails og service. Derfor går vi sammen og danner noget, der er bedre end os som individuelle bartendere.

I har begge vundet anerkendelse og priser, men hvad er missionen med jeres nye firma?
– Københavns cocktailkultur er fantastisk og byder på et stort udbud af cocktailbarer med fantastiske cocktails og service. Der er desværre ikke lige så mange gode alternativer på cateringfronten; det vil vi gerne lave om på. Vi tager de gode cocktails og den gode service, som du kan forvente i en cocktail bar, og tager disse elementer med ud til vores kunder.

sdfdsf

De to – Ted & Aurimas – i et flittigt æjeblik

All right. Har I en fast samarbejdspartner på spiritusfronten, eller er I uafhængige?
– Det har vi ikke. Det er helt klart et bevidst valg for altid at vælge og tilbyde spiritus af den bedste kvalitet, som vi kan stå ved. Aurimas er Skandinavisk ambassadør for Bulldog Gin, så den bruger vi selvfølgelig. Dog ikke fordi vi skal, men fordi vi synes det er en god gin.

I slår jer på catering til private og virksomheder. Hvad med at lave jeres egen bar?
– Jeg tror, det er alle bartenderes drøm at åbne sin egen bar. Selvfølgelig har vi også den drøm; det er bare ikke lige den tid nu. Det er en stor investering at åbne sig egen bar, og lige nu er der simpelthen så mange cocktailbarer i København, at der ikke er nok bartendere til at bemande dem. Man skal virkelig differentiere sig, hvis man skal åbne en bar i København lige nu.

Den dynamiske duo i et undervisnings øjeblik

Den dynamiske duo i et undervisnings øjeblik

Og hvad kan vi forvente at se fra jer fremadrettet, hvis alt går vel?
– Først og fremmest kommer I til at se os lave cocktails til alle mulige events og fester. Vi samarbejder med nogle dessertkokke fra Litauen, der har vundet prisen for Verdens Bedste Kogebog, vi donerer cocktailkurser til velgørenhed og alt muligt andet. I må simpelthen følge os på Facebook og Instagram for at følge med…

Må vi ved om opskriften på henholdsvis Teds og Aurimas’ “all time favorite” cocktail eller drink?
– Min (red: Ted) ’all time favorite’ er en vellavet Trader Vic’s Mai Tai. Det er et tropisk miks af lime, orgeat (mandelsirup), appelsinlikør og to forskellige slags rom; en fransk og en jamaicansk. Jeg har lavet min egen version:

Teds Mai Tai
20ml Plantation Original Dark Rum
20ml Wray & Nephew White rum
10ml Cointreau
20ml Monin orgeat syrup
30ml Lime juice

 

Den skal shakes og straines over knust is i et rocksglas og pyntes med mynte og appelsin 

Teds Mai Tai...

Teds Mai Tai…

Hvorfor? Først og fremmest fordi den smager så godt! Men også fordi den har en sjov historie, som man kan fortælle, når man serverer den. Der er mange, der har claimet at have lavet den første Mai Tai; de to største er Trader Vic og Don the Beachcomber – jeg går med Trader Vics.

Her har du Aurimas svar:

For me it is a very difficult question. I am very flexible with a drink depending on with who I am and where I am. Nergroni and Dry martini at the right time and the right place, mmm! It might sounds boring but cocktail that I drink the most and I probably like the most is G/T because it’s tasty, quick and friendly

Hvad er det, der i sin tid gjorde, at I valgte at blive bartendere?
– Vi gjorde det begge to som en sidebeskæftigelse for at tjene lidt ekstra penge; jeg gjorde det i Frankrig for at betale huslejen, da jeg prøvede at blive professionel snowboarder, og Aurimas gjorde det ved siden af universitet i England. Jeg vil nok sige, at det var kontakten med menneskerne på begge sider af baren, der gjorde det. Man får en god kontakt med sine gæster og en nærmest familieagtig kontakt med sine kollegaer i den her branche.

"Who's got spirit? " "We got Spirit"

“Who’s got spirit?” “We got Spirit”

Og selvstændige?
– Fordi vi brænder for det, vi gør – og vi gerne vil sprede vores vinger for at se, hvor langt vi kan flyve. Vi er også i den heldige situation, at der allerede er efterspørgsel på vores ydelser.

Slutteligt – hvad mener I, at enhver M/K bør vide om det at være bartender?
– At vi arbejder rigtigt hårdt for, at alle vores gæster skal få en god oplevelse. Hvis man arbejder med cocktails på vores niveau, er det faktisk en karriere, som kan sammenlignes med kokkes arbejde med gastronomi.

Tre hurtige til We got Spirit:

Hvad byder resten af jeres forår på?
– Cocktail catering for Stine Goya med bl.a. Kronprinsesse Mary, New York Times og Udenrigsministeren på gæstelisten. Vi har doneret et cocktailkursus, der er til salg på Lauritz.com mellem d. 23. maj og 5. juni for DIGNITYs indsamling mod tortur.

Må vi se et IKKE-cocktailrelateret foto fra en af jeres telefoner og høre lidt om det?
– Det er ikke særligt mange billeder i vores telefoner, der ikke er cocktail-relaterede! Jeg synes, det her billede afspejler Aurimas og mit arbejde bag virksomheden. Vi har rigtig mange møder og dage sammen, hvor vi planlægger alt fra cocktails på caterings til designet på hjemmesiden. Jeg SKAL have min kaffe og Aurimas kan ikke klare en hel dag uden noget sødt (som eksempelvis en croissant).

Fra telefonen

Fra telefonen

Hvad ville I helst – udelukkende drikke virgin margaritas eller Mokaï i et år?
– Den er nem, Virgin Margaritas. Det er kun limejuice og sukker, men det er bedre end en drik, man ikke ved hvad består af…

Du kan besøge We got Spirit her

My Pleasure kører Mai Tai her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.