Home Ure Tænk grønt – OMEGA AQUA TERRA GOODPLANET

Tænk grønt – OMEGA AQUA TERRA GOODPLANET

by Nicolai Klingenberg
Pin It

På latin betyder Terra “jorden”, og det kommer vel næppe som nogen overraskelse, at kloden har set bedre dage. Vi kan forhåbentlig glæde os over, at vi er opmærksomme på, at der skal gøres noget, og under betegnelsen “vi”, finder vi også flere urmærker – herunder Omega, som slår et slag for at gøre kloden bedre. Det sker under titlen Terra…

Et ur, der er med til at gøre en forskel. En vigtig forskel...

Et ur, der er med til at gøre en forskel. En vigtig forskel…

Omega pudser dog ikke glorie i eget navn, for der findes en fond, som går under navnet Goodplanet, og det er denne fond, Omega har valgte at støtte – og det har schweizeren gjort siden 2011. I år betyder støtten også et par limiterede urmodeller, som blandt andet er med til at bakke op om et naturprojekt i Botswana.

Smukt. Og lad det gerne blive ved med at være således

Smukt. Og lad det gerne blive ved med at være således

Der er to modeller i spil, som begge er lavet af titanium – den ene model er en “clean” sag med en diameter på 38,5 millimeter, som byder på mekanisk urværk med automatisk optræk og datoangivelse. Til dem, der måtte ville have noget større, findes der en variant med en 24-timers GMT funktion, som måler 43 millimeter og koster 65.100 kroner.

Den store GMT

Den store GMT

Og den mindre på 38,5 mm

Og den mindre på 38,5 mm

Modellerne har glasbagkasse, men der er også blevet plads til en “GoodPlanet Foundation” gravering, og de godtgørende ure bliver solgt i særlige æsker af bambus. Der kan vælges lænker af titanium eller en herlig blå nylon rem med hvide syninger og foldespænde.

Glas, gracering og automatik

Glas, gracering og automatik

Men har Omega ikke lavet en kort video om Omega Aqua Terra Goodplanet? Det kan du tro. Og den ser således ud.

Omega har ydermere bakket op om produktionen af en film, som skildrer klodens helbred eller tilstand pro tempore. Der er tale om en dokumentar, som mændene Yann Arthus-Bertrand og Michael Pitiot står bag. Filmen skulle være at finde på Netflix, men hvis du er mere til en forsmag, så kan du kigge med herunder. Det begynder så fint, men udvikler sig ganske realistisk. Og skræmmende.

Det var alvorsordene for denne gang. Du kan i øvrigt følge My Pleasure på Facebook her

Pin It

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk