Home Automobiler Web-tv: Den med Opel TrackDays

Web-tv: Den med Opel TrackDays

by Nicolai Klingenberg

I torsdag gik turen til Sverige. Anledning var hverken sommerhus eller forældrevisit, men i stedet en opfriskning af køreteknik i en række af Opels modeller. Destinationen lød Ring Knutstorp. Og jeg blev i øvrigt også medkørende i rallytalentet Jacob Madsens svært hidsige Opel Adam R2.

Vel fremme...

Vel fremme…

Jeg vil mene, at jeg er en velkørende bilist, eftersom jeg har haft førerbevis til automobil i halvdelen af mit liv, men en række indslag i TrackDays-programmet skulle vise sig at være… gode at få genopfrisket. Hvis du nu for eksempel fik besked på at sætte en bil i gang og køre så hurtigt, du lyster, men du samtidig skulle bremse i tilpas god tid til, at du havnede mellem fire kegler, ville du så vide, hvornår du skulle træde bremsepedalen i bund? Naturligvis. Det mente jeg også, jeg var klar over. Bilen blev da også bragt til standsning, omend jeg var vel forbi samtlige kegler. I første forsøg. Dernæst gik det bedre. Således var det i øvrigt også med de andre øvelser.

Indstigning. Den vogn vender jeg tilbage til længere nede... Foto: Jonathan Kronborg Grevsen

Indstigning. Den vogn vender jeg tilbage til længere nede… Foto: Jonathan Kronborg Grevsen

Nakken blev let fugtig, da programmet bød på ideallinje- og kurvekørsel. Forrest lå en mand, der kan sin kørsel. Han underviser politiets undervisere, og satte samtlige bagvedkørende til dørs på trods af, han kørte med en walkie-talkie i hånden. Du skal i øvrigt vide, at Opel TrackDays tiltaget er nyt fra Opel side – man har forsøgt sig med to arrangementer i år, som begge blev udsolgt – men der bliver pønset på endnu mere næste år.

Mærk dig mine ord: Manden til venstre for mig kan i den grad køre bil. Også med en walkie-talkie i hånde. Foto: Jonathan Kronborg Grevsen

Mærk dig mine ord: Manden til venstre for mig kan i den grad køre bil. Også med en walkie-talkie i hånde. Foto: Jonathan Kronborg Grevsen

Tiltaget – og Opels nuværende modelsortimentet i øvrigt – hørmer af et nyere og med al respekt mindre støvet image. Man har for eksempel lanceret Opel Adam, som gør sig bemærket på designfronten, Opel Karl, som gør sig bemærket på prisen, Opel Mokka som hørmer af 4×4 (og er en firehjulstrækker) og “livsstil”, mens Opel Insignia OPC frister med 325 hestekræfter. Er det det? Egentlig ikke. For eksempel blev Opel Astra Årets Bil i Danmark dette år.

En del af dagens lune-up...

En del af dagens lune-up…

All right. Men var der ikke noget med en video? Jo. Spænd dig fast, og kom med på en tur med Jacob Madsen i klippet herunder

Men hvordan gik det så, hvis man ser overordnet på dagens præstationer? Åh du ved – bestået. Med bravour, hvis jeg selv skal sige det.

Jo jo.. Ligesom dengang jeg fik kort til symaskine...

Jo jo.. Ligesom dengang jeg fik kort til symaskine…

Historien er præsenteret i samarbejde med Opel

My Pleasure anvender kørehandsker her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.