Home Hello sailor Den dag Destino Yachts indgik i en ur-alliance

Den dag Destino Yachts indgik i en ur-alliance

by Nicolai Klingenberg

I Amerika bor Ole. Han er dansk, han elsker smukke yachts, og han bygger faktiske sådanne fartøjer. De er gudesmukke, hvis du spørger mig, og det er da heller ikke første gang Ole Nielsen og hans firma – Destino Yachts – er på My-Pleasure.dk, men i dag skal det handle om en brandvarm nyhed…

Så skal vi til søs - og sikke en yacht! Foto:  Rob Kim/Getty Images for Frederique Constant

Så skal vi til søs – og sikke en yacht! Foto: Rob Kim/Getty Images for Frederique Constant

Destino Yacths og Ole blev nemlig for ganske nyligt hyret til et herligt kom-sammen i New York, hvor blandt andet urfirmaet Frederique Constant skulle fremvise en række urnyheder – heriblandt to nyheder til deres Ruabout-kollektion, som begge er limiterede.

De to limiterede modeller

De to limiterede modeller

Men hvad i al verden er det nu for en kollektion? Jo, nu skal du bare høre. I 2009 indgik Frederique Constant huset et partnerskab med Riva Historical Society, som er en non-profit organisation, som slår et slag for at holde gamle Riva-yachts sejlende. Disse yachts kræver nemlig en kærlig hånd, når det kommer til vedligehold, og det er hjælper fonden så med.

Oles kreation med ur-signatur midt på Hudson...

Oles kreation med ur-signatur midt på Hudson…

De to nye og limiterede ure i Runabout kollektionen måler begge 43 millimeter i diameter og er begge af stål – det ene er dog belagt med roséguld – og ekviperet med safirglas på forside såvel som bagkasse, så det mekaniske urværk (med automatisk optræk) stilles til frit skue. Der bliver kreeret 2.888 eksemplarer af hvert ur, som i øvrigt leveres i en kasse med en modelbåd.

Det limiterede sæt... Foto: Rob Kim/Getty Images for Frederique Constant

Det limiterede sæt… Foto: Rob Kim/Getty Images for Frederique Constant

Omend Ole og Destino Yachts ikke har små 100 år på bagen, så glædede det mig at se, at hans virke – og yachts – fandt vej til et efter sigende vellykket og storslået event i New York. Omend direktøren fra Frederique Constant ikke stor-smiler på fotografiet, er jeg sikker på, at han også var svært tilfreds.

NEW YORK, NY - JUNE 14:  Peter Stas, Frederique Constant CEO, rides in a custom made Destino boat on the Hudson River during the Frederique Constant and Alpina Press Day & Cocktail Event on June 14, 2016 in New York City.  (Photo by Rob Kim/Getty Images for Frederique Constant)

Peter Stas, CEO hos Frederique Constant på tur i en cutom made Destino yach på Hudson River. Foto: Rob Kim/Getty Images for Frederique Constant

Måske vil du finde det interessant at vide, at urfirmaet har 21 in-house værker i deres sortiment, og at deres “fabrik” er på næsten 3.000 kvadratmeter.

Ur-inspektion i New York. Foto: Rob Kim/Getty Images for Frederique Constant

Ur-inspektion i New York. Foto: Rob Kim/Getty Images for Frederique Constant

Hvis du er nysgerrig på Ole og Destino Yachts, kan du læse det oprindelige interview med ham her 

My Pleasure findes også her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk