Home Automobiler En limtieret nyhed på fire hjul: Aston Martin Vanquish Zagato Coupe

En limtieret nyhed på fire hjul: Aston Martin Vanquish Zagato Coupe

by Nicolai Klingenberg

I sidste måned løftede Aston Martin sløret for en nyhed, som kommer til at landevejene i det første kvartal af 2017. Der bliver tale om 396 hjul – eller 99 biler, om du vil. Navnet på projektet er Aston Martin Vanquish Zagato Coupe.

Der er den! Og der bliver kun lavet 99 eksemplarer...

Der er den! Og der bliver kun lavet 99 eksemplarer…

Det gik lækkert og dekadent for sig, da nyheden blev præsenteret i Italien ved Como-søen – omend bilen bliver lavet i England, fandt eventet sted i Italien, da den kommende vogn er et partnerskab med italienske Zagato. Det firmaet har tidligere været med til tilblivelsen af lækre motorkøretøjer hos alt fra Jaguar, Aston Martin og Fiat til Lamborghini og Cadillac. Partnerskabet med Aston Martin og Zagato er således ingen nyhed, da de to har dannet on-and-off partnerskab i mere end 50 år. Det begyndte i øvrigt med en Aston Martin DB4 GT Zagato i 1960 – den vogn koster i dag i omegnen af 100 millioner kroner…

Åndehul

Åndehul

Lysende detaljer

Lysende detaljer

Z-emblem

Z-emblem

Den nye Zagato? Den kommer med en motor på seks liter og tolv cylindre, som der er rumsteret flittigt med, således at du nemt og bekvemt rammer 100 kilometer i timen på 3,5 sekunder. Der er i øvrigt anvendt en flot portion kulfiber til vognen, så den bliver knapt så tung, men nærmere vild at danse med. Vi tager musik. Og en video.

Men sig mig lige – er der ikke to elegante buler i taget? Jo, det kan du tro, og her er der tale om en original Zagato signatur, som blev til i begyndelsen af 1950’erne – de to buler var dog ikke kun tiltænkt som en lækker designdetalje, men faktisk som en praktisk foranstaltning til de mennesker, der måtte føre et hurtigt køretøj iklædt en hovedhjelm som beskyttelse i fald bilen skulle køre galt.

Ved en sø i Italien...

Ved en sø i Italien…

Smuk udsigt

Smuk udsigt

Du kan nok ane de to "buler" i taget...

Du kan nok ane de to “buler” i taget…

Inde i den smukke vogn kan du forvente sportslige siddestole med quiltet mønster og Z-signatur, en masse kulfiber, lidt bronze samt analinlæder og en særlig signaturplade på indstigningsstykket.

Et smukt indre

Et smukt indre

Knapper, løjer og lidt bronze

Knapper, løjer og lidt bronze

Indstigning

Indstigning

Kan der være tale om et investeringsobjekt? Jeg vil tro det. Særligt fordi der kun bliver produceret 99 eksemplarer. At historikken viser flotte nutidige priser på de “gamle” alliancevogne mellem Aston Martin og Zagato er selvfølgelig også en fin indikator, selvom der ikke er tale om nogen garanti.

Rød og potent...

Rød og potent…

Som nævnt først i skrivelsen, får de nyere ejere overrakt nøglerne i det første kvartal af 2017. Jeg er sikker på, de glæder sig.

I fart...

I fart…

My Pleasure kører blyfrit på Facebook

 

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.