Home Ure Omega Seamaster Planet Ocean GMT – vi ses på 600 meter

Omega Seamaster Planet Ocean GMT – vi ses på 600 meter

by Nicolai Klingenberg
Pin It

Til oktober lander der et par nyheder fra Omega hos forhandlerne – heriblandt Omega Seamaster Planet Ocean GMT. Den del af Omega familien er senest udvikling udi kreativ ur-kunnen med keramik, som i sin tid begyndte med Omega Dark Side of the Moon. Der er i øvrigt over 380.000 kilometer til månen, men i dette tilfælde – med Omega Seamaster Planet Ocean GMT – kan du dykke 600 meter…

Et flot teaserfoto - der kommer mere herunder...

Et flot teaserfoto – der kommer mere herunder…

Hver urkasse i den nye familie, som består af fire medlemmer, er man begyndt med et stykke keramik, som ryger en tur i en ovn, hvori materialet krymper til den helt rette størrelse. Det er i øvrigt en seance, som ikke er så ligetil – jeg har ladet mig fortælle, at det kræver sin viden om tid og temperatur at arbejde med keramik, da en sløset omgang med materialet for eksempel kan betyde, at kassen skrumper til noget, der bliver for småt – og dermed ubrugeligt.

Familien på fire

Familien på fire

Kigger vi på den røde og den blå model, skal du vide, at man har fremtryllet en særlig lynette, som består af en blanding af keramik og gummi. Den røde model er i øvrigt tiltænkt dem, der ikke har den store hang til at komme for langt ned – når du har passeret fem meter, vil den røde farve ikke længere være synlig under vandet, mens den sidste farve du kan se ved 275 meter er blå. Ved 300 meter? Der er det hele sort. Til gengæld lover Omega, at du stadig kan aflæse urskiven “down there” grundet den heftige Super-Luminova på skive. Og uret kan som nævnt i overskriften nedbringes til 600 meter.

Fås også med detaljer af 18 karat guld - blandt andet på lynette og urskive

Fås også med detaljer af 18 karat guld – blandt andet på lynette og urskive

Er der ikke lavet en film om uret? Jo. Den kommer her.

Du kan i øvrigt nyde urværket gennem en bagkasse af glas – der er tale om et mekanisk urværk med automatisk optræk, som ydermere er svært resistent overfor magnetisme: 15.000 gauss kan urene modstå, og klokkeværket har bestået otte krævende tests, som giver uret en Metas (Swiss Federal Institute of Metrology) certificering.

Fås også med detaljer af 18 karat guld - blandt andet på lynette og urskive

Fås også med detaljer af 18 karat guld – blandt andet på lynette og urskive

I øvrigt vil du måske finde det interessant at vide, at Omega begyndte sine maritime eventyr i 1932 med deres Omega Marine, som kunne klare en dybde på hele 73 meter – uret blev testet i Geneve søen.

Således begyndte det...

Således begyndte det…

Det første professionelle dykkerur fra Omega kom i 1957 og gik under navnet Omega Seamaster 300 – en model, som the British Royal Navy valgte at indkøbe til en del af mandskabet.

... og det udviklede sig. Det gør det i øvrigt stadig

… og det udviklede sig. Det gør det i øvrigt stadig

Afslutningsvis får du et par mock-up’s mere.

Den røde

Den røde

Den blå

Den blå

Modellerne er ved at blive gjort salgsklare og lander som anført hos forhandlerne til oktober.

My Pleasure findes her året rundt

Pin It

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk