Home Living To nye boliglækkerier fra Juul og Verner Panton

To nye boliglækkerier fra Juul og Verner Panton

by Nicolai Klingenberg

Sidder du der og mener, at dit hjem fint kunne trænge til lidt nyt? Alle tiders. Jeg kender det i øvrigt selv. I dag vil jeg gerne præsentere dig for to nyheder, som jeg bryder mig fint om. Nu er det jo langt fra sikkert, at vi deler smag, men jeg synes nu alligevel, du skal kigge med.

Her ser du den ene af de to nyheder. Det er i øvrigt lampen, det drejer sig om....

Her ser du den ene af de to nyheder. Det er i øvrigt lampen, det drejer sig om….

Begge nyheder er i øvrigt danske, og vi begynder i afdelingen for mindre borde, som gør sig godt til stuemiljøer. I dette tilfælde er det danske møbelhus Juul, som er en del af Eilersen-koncernen, der har begået et sofabord, som går under navnet Juul 012. Romantikken er lagt helt og aldeles til side, og i stedet er der tale om et minimalistisk og stramt udseende bord, hvis designreferencer fint kan spores til “andre danske designere” – ingen nævnt, ingen glemt.

Juul bordet ses til højre...

Juul bordet ses til højre…

Bordet kan fås med plade af glas, granit eller marmor og med tre forskellige stel: Sortlakeret stål, børstet stål og poleret stål. Bordets plade fås ydermere i to størrelser – 80 x 80 eller 100 x 100 centimeter. Prisen begynder ved 8.669 kroner.

Med sort stel

Med sort stel

Og med poleret stel

Og med poleret stel

Var der ikke også noget med Verner Panton? Jo. Omend han døde i 1998, så lever hans ånd stadig – blandt andet i kraft af hans design og heriblandt finder vi VP Globe, som netop nu lanceres i en ny variant i anledning af, at Verner Panton kom til verden for ni årtier siden. Den nye variant bliver produceret af lampeproducenten Verpan, som har været i dialog med Verner Pantons kone, Marianne Panton, og sammen blev de enige om, at en omgang messingfinish var et oplagt bud til jubilæumslampen. Der er dog stadig de originale røde og blå elementer at spore i lampen.

Mums...

Mums…

Diameteren er på 40 centimeter og har fem lys-reflektorer som er henholdsvis røde og blå – ophænget er i øvrigt også skabt af messing. Oprindelig var Verner Pantons mission at skabe en lampe, som kunne evne at samle rummet, den skulle hænge i, og samtidig fange øjet – uanset om lampen hang for sig eller i selskab med flere.

Tre på stribe

Tre på stribe

Lampen blev oprindeligt tegnet i 1970, hvor Panton deltog i en tysk møbelmesse – lampen blev hyldet flot, men der gik dog hele syv år, før lyskilden blev til en fast produceret vare. Skulle du have mod på at hænge den nye lampe op, skal du vide, at den kan leveres fra september måned. Prisen ligger på 12.995 kroner

Jeg mindes i øvrigt, at der følger et par hvide handsker med sådan en lampe her, da skærmen kan blive noget fedtet, når du skal skifte pære...

Jeg mindes i øvrigt, at der følger et par hvide handsker med sådan en lampe her, da skærmen kan blive noget fedtet, når du skal skifte pære…

Det var bolignyhederne for denne omgang. Jeg håber, at disse faldt i din smag.

Følg med på Facebook

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk