Home Living Eberhart Furniture – når familien har harpiks i årene

Eberhart Furniture – når familien har harpiks i årene

by Nicolai Klingenberg

Esben og Rune Vigil. De er ikke blot beslægtede, men også i færd med at markere sig på det danske møbelmarked – og potentielt i udlandet. Det er alle tiders. Men hvad er de for et par starutter? Det kan Esben faktisk selv fortælle i dette interview. Det er god læsning. Så er du positivt advaret.

Lidt af sortimentet...

Lidt af sortimentet…

Esben – du er den ene del af Eberhart Furniture. Hvad er I for en størrelse?
– Vi er et nyt møbelbrand bestående af min fætter Rune og jeg, som skaber danskproducerede møbler af rå og naturlige materialer, kombineret i et simpelt afbalanceret formsprog. 

Afsætterplads a la Eberhart

Afsætterplads a la Eberhart

Du har en baggrund i byggebranchen – og din fætter har en baggrund i reklamebranchen. Hvordan kom I i mål som møbeldesignere?
– Vi havde begge et stort ønske om at bruge vores forskellige fagligheder på en ny måde og krydre det med et helt nyt element. Jeg har altid holdt meget af at være i værkstedet og koble af med at bygge noget, og Rune har købt og solgt (læs krejlet) møbelklassikere i mange år forud for Eberhart. Så derfor tænkte vi, at vi skulle lave møbler! Efter et enkelt fejlslagent design (EH1) tegnede vi vores sofabord EH2, som vi senere licenserede til Paustian. Og der tænkte vi “Hey, det gik da meget godt”…. 

Staldlamperne

Staldlamperne

Hvad har et familie-partnerskab lært jer?
– At det er en kæmpe fordel at kende hinanden godt, inden man kaster sig ud i sådan et projekt, som vi har gjort. Og at vi igennem vores familierelation har et stærkt bånd, som ikke kun er baseret på vores fælles møbelpassion. Det er sundt i mange situationer.

Spisebord

Spisebord

Må vi høre lidt om materialer og produktion?
– Ja, meget gerne – det har vi stort fokus på. Vi producerer alle vores møbler på mit barndomshjem på Sydfyn, hvortil vi modtager diverse møbeldele fra underleverandører i Danmark, og som vi samler med de dele, vi selv producerer. Vi laver for eksempel selv alle vores bordplader. Vi har snuset lidt til at outsource det, men er gået væk fra det. Det er super vigtigt, at vi bevarer den originalitet der er i vores bordplader, og den kan vi ikke købe os til ude i byen. 

Rundbord

Rundbord

Sofabord

Sofabord

Materialer_Fugle720x960-2

Detaljerigdom

I har kun været i sving i et år, men noget tyder på, at I har haft travlt. Hvordan lyder årets milepæle?
– Vi har haft meget travlt, og det har været fantastisk spændende. Og så har vi toppet det ved begge at få vores første barn med kun en måneds mellemrum… Hvis vi kigger bagud, så var den store milepæl at få børn! Nu er resten af milepælene mere overskuelige, men vi ser meget frem imod vores deltagelse på North Modern til august, og så er vi ved at tegne en stol, som vi lancerer sidst på året…

Nu med miljø

Nu med miljø

Der findes mange danske møbelgenier – hvorledes skiller I jer ud?
– Vi er dumme som snot…ha ha! Nej, naturligvis er vi store genier, og vi skiller os ud, fordi vi arbejder og interesserer os for hele kæden af et møbels tilblivelse. Og så vil vi gerne mere end selve møblet. For os er det mindst lige så vigtigt, at vi skaber noget af værdi på vores vej. Det skal være en succesoplevelse for alle involverede – fra smed til kunde – at være i kontakt med et Eberhart møbel.

Nydeligt

Nydeligt

Det skal give et socialt bæredygtigt aftryk, og det skal bidrage positivt til vores lokalsamfund. Det er måske en stor klinge at køre på, men det ville ærgre os, hvis vi vidste, at vores borde var produceret af nogle helt fremmede mennesker, under ukendte og uigennemsigtige arbejdsforhold. Det ville nemt blive tilfældet, hvis vi for eksempel outsourcede det hele til Kina. Hele kæden skal i vores optik hænge sammen. Det, mener vi, er helt essentielt – især når vi i en eller anden grad producerer noget, der skal gøre folk gladere. Så er det meget relevant at vide, at dem, der byggede det, også var glade. 

EH9 og EH10

EH9 og EH10

Hvad består jeres sortiment af for tiden?
– Vi har tre serier i øjeblikket. Først er der vores ringserie, hvor alt er baseret på vores ikoniske samlering, og formsproget er i alle detaljer rundt. Denne serie tæller vores sofaborde Paustian EH Coffee Table (EH2 og EH3), vores spisebord EH4 (som fås med forskellig diameter og med tillægsplader), skamlen/sidebordet EH9 og lampebordet EH10. Dernæst er der vores modulserie, som består af firkantede modulelementer. De kan bygges sammen i både højden, bredden og længden. Her er der vores grundmoduler spisebordet EH6, sofabordet EH7, skamlen/sidebordet EH11 og bænken/sofabordet EH12.

I haven...

I haven…

Til slut er vi ved at opbygge en serie af accessories, som i øjeblikket tæller en “staldlampe” med tilhørende stativ og en lille serie af kandelabre.

Hvordan ville I beskrive jeres stil for en person, der stod med ryggen til jeres produkter?
– Den er rå, original og afbalanceret.

EH6 og EH12

EH6 og EH12

Og hvad kan vi vente fremadrettet?
– Vi har nye ting i støbeskeen for alle vores serier. Til vores “ringserie” kommer vi snart med et altanbord, og til vores modulserie er der nye kombinationmuligheder på vej samt flere modulvarianter. Vi tegner også på nogle juleting, som vil blive en del af vores accessories-serie. Og så arbejder vi som sagt på en stol…

EH4

EH4

Slutteligt – hvor kan man se mere til jeres sager?
– Vi er i øjeblikket ved at tilknytte en række spændende forhandlere på tværs af hele landet, men det er stadig et arbejde, som pågår, og intet er officielt. Så indtil videre kan man kun se hele vores sortiment i vores showroom på Kronprinsessegade i København. Eller på vores hjemmeside www.eberhart-furniture.com

Tre kvikke til Esben Christoffersen:

Hvor og med hvem har du sidst spist et mindeværdigt måltid?
– Jeg spiser i øjeblikket mange mindeværdige måltider med min kæreste og datter. Det er ikke stor kogekunst eller dybe samtaler, der præger stemingen, men nærmere en lidt sumpet og meget lykkelig følelse. Jeg fik også en fremragende rullekebab på Nørrebrogade på vej hjem fra en fredagstur på Roskilde Festival i år. Begge dele vil jeg mindes.

Må vi se et ikke-møbelrelateret foto fra din telefon?
– Ja. jeg fik en ny telefon for et par måneder siden, og jeg kan konstatere at stort set alle billeder er af min datter, eller noget i relation til vores møbler. Men jeg fandt et billede fra Egeskov Slot, hvor jeg så en vildt fed campingvogn, og nu kan jeg ikke slippe tanken om selv at bygge en…Men det er selvfølgelig også lidt en form for et kørende møbel.

Fra telefonen

Fra telefonen

Hvad byder resten af din sommer på?
– Jeg skal primært arbejde, men holder lidt ferie til august i Skagen, hvor min kærestes familie har et sommerhus. Og så skal min datter døbes…

My Pleasure findes også her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk