Home Tech Seeker – en dansk ur-applikation til din telefon

Seeker – en dansk ur-applikation til din telefon

by Nicolai Klingenberg
Pin It

Der sker ting og sager i urenes verden – nogle “huse” melder om nedadgående salg, andre taler om hysteriske vintagepriser, men her skal det handle om en ny app til de ur-glade danskere. Hvad den kan, og hvad vi kan forvente, kan Chuong Ly selv berette i dette interview…

Chuong – du er blandt initiativtagerne til app’en Seeker. Hvad er det for en størrelse?
– Ambitionen med Seeker er, at det skal være Danmarks bedste og mest brugervenlige platform for køb og salg af ure og accessories uden for meget støj og reklameværk. Alt sammen afviklet fra din smartphone eller tablet. Det er store ambitioner at have, men vi har også et rigtigt stærkt og kompetent team og et fornuftigt Road Map for resten af 2016 for Seeker, hvor vi løbende releaser planlagte features og forbedret indhold til brugerne.

Bare rolig - det bliver mere brugervenligt længere nede...

Bare rolig – det bliver mere brugervenligt længere nede…

I dag er den kun lanceret i Danmark og til iOS (Apple), og vi lancerer Android versionen til september 2016, hvor vi så i mellemtiden løbende forbedrer app’en og releaser nye fantastiske features. Når Android versionen er på gaden, vil vi sprogversionere Seeker og derefter lancere den til vores brødre i Sverige og Norge. Road Map for 2017 planlægges løbende.

Der har været fart på fra idéen til Seeker opstod i december 2015 til lanceringen af den i maj 2016, og vi har meget godt i posen, som vi glæder os til at introducere.

Hvordan kom I på idéen?
– Rune Friis Christensen, indehaver af Unique Watches, og jeg havde længe snakket om, at det var blevet for besværligt at købe eller sælge ure på platforme som DBA, Facebook, Chrono24 etcetera. DBA, fordi man lynhurtigt blev træt af at få tilbudt campingvogne og knallerter i bytte; Facebook fordi der til tider kan være mange ekspertvurderinger og skøn (gode som dårlige) og Chrono24, fordi mange ikke turde handle ure og overføre penge til ukendte forhandlere i udlandet. Og de eneste lidt mere seriøse platforme for køb og salg af ure kostede penge for brugeren, hvilket også afholder folk fra at bruge dem fuldt ud.

En god idé opstod....

En god idé opstod….

Der manglede ligesom et dansk alternativ til nævnte platforme, hvor man nemt og bekvemt kunne købe eller sælge sit ur uden for meget støj. Så over en Martini (+ 2 x Old Fashion) opstod idéen til Seeker. Vi ville skabe en platform dedikeret til ure og livet omkring ure for urnørder og urnørder in spe, som skulle være ekstrem nem at bruge og nem at oprette en annonce i, – og ikke mindst – gratis at bruge. Både for private og erhverv.

Vi snupper lige en video om tiltaget.


 

Og hvem er I?
– Seeker er designet og kodet af vores IT team i vores virksomhed, Codenaut. Ydermere består teamet af flere yderst kompetente og passionerede ur-folk, som alle bidrager til innovationen og videreudviklingen af Seeker. Vi har faktisk lige gjort et mindre scoop, idet det er lykkedes at få en yderst skarp forretningsudvikler om bord. Vedkommende er naturligvis også passioneret ursamler.

Der browses....

Der browses….

Der findes allerede et hav af ur-sites, app’s og lignende. Hvad kan I, de andre ikke kan?
– Først og fremmest kan brugeren med sin telefon oprette en ny salgsannonce på Seeker på lidt over 60 sekunder (vi har taget tid) – det er ultra nemt at gøre, idet vi har meget fokus på brugervenligheden i app’en. Jeg er enig i, at der findes enormt mange ur-sites og ur-apps, hvor man kan sælge sine ure, men det er typisk vanvittigt besværligt at komme i gang med og enormt omstændeligt at bruge, hvis man vil oprette en annonce. Den barriere har vi elimineret i Seeker.

Dernæst, når en bruger vil sælge et ur, vil brugeren naturligvis også vælge flere platforme at sælge uret på. Den samme annonce oprettes eksempelvis på DBA, facebook, Gul og Gratis etc., men nøgleproblemet for brugeren opstår først, når han har solgt uret. Så skal han huske at slette annoncen på samtlige platforme, han har oprettet den på, så han ikke flere måneder efter uret er solgt, modtager flere forespørgsler. Forestil dig så at være professionel forhandler og hvilke udfordringer det giver?

"Brug den hvor du vil, og hvornår du vil..." (Jeg har lånt et slogan fra Kuponnyhederne)

“Brug den hvor du vil, og hvornår du vil…” (Jeg har lånt et slogan fra Kuponnyhederne)

Derfor arbejder vi i Seeker med notifikationer i systemindstillingerne – en af mange fordele ved at kode en native app beregnet til styresystemet. Det er helt simpelt – når man opretter en annonce, kan man acceptere at modtage en notifikation på annoncen en gang i ugen. Det betyder, at app’en spørger dig om uret er solgt. Hvis det ikke er solgt, lukker du bare notifikationen, som du kender det på din telefon. Er uret til gengæld solgt, swiper du til højre og kommer direkte til den pågældende annonce i app’en, som du så med et enkelt tryk sletter. Det er pludseligt blevet meget, meget nemmere at holde styr på adskillige annoncer! Denne feature implementeres snart i Seeker.

Nå ja, så også geolokalisering af din position med salgsannoncer i netop det område, du tilfældigvis befinder dig i, hvis du nu skulle finde på at power shoppe en Submariner i Ikast.

Plus vi har en ret fantastisk (og lige nu lidt hemmelig) feature, vi snart annoncerer og lancerer i 4. kvartal 2016!

Jeg har også hørt lidt om, at der er noget redaktionelt at komme efter?
– Vi vil på sigt gerne implementere en artikelsektion, der skal have fokus på ure og livet omkring ure, hvis det giver mening for produktet, Seeker. Som det er i dag, så har vi kørt nogle artikler på www.cphwatches.dk, der har grey-market urforhandlerne i DK som fokus. Artikelserien hedder ”9 hurtige spørgsmål til ur forhandleren”, hvor de forskellige ur forhandlere fortæller om sin passion for ure og kommer med anbefalinger til køb af ure. Men igen, artikelsektionen bliver kun en realitet, hvis det giver mening for app’en, og app’en er jo kun i sin spæde start, så vi må se, hvad det kan modnes til.

Der oprettes...

Der oprettes…

 Hvad er forretningsidéen? 
– Seeker er et projekt, der begyndte som et con amore projekt. Vi ville skabe en app til din smartphone, der bare var den smule nemmere og en hel del bedre end, hvad der er på markedet i dag – og det skulle være gratis for alle at bruge. Både for private og for erhverv.

Men træerne vokser jo heller ikke ind i himlen og vi investerer hele tiden mere i app’en, da vi vil skabe den bedste platform til brugerne. Derfor introducerer vi i 4. kvartal 2016 et nyt værktøj, som brugere kan benytte i app’en til at afsætte sit ur, hvor Seeker kun modtager en meget lille procent del af den samlede sum – mere om det senere! Men Seeker forbliver gratis at bruge til salg og køb af luksusure for både private og erhverv.

En af mændene bag: Chuong Ly

En af mændene bag: Chuong Ly

 Og hvordan har modtagelsen været?
– Vi afholdte i maj måned et GTG, Apps & Watches, i rigtig urnørde stil – der blev nørdet ure og set med fingrene, hvor vi lancerede Seeker for gode venner og forretningsforbindelser, og Seeker blev modtaget rigtigt godt. Vi har siden lancering fået en hel del brugere, både private og erhverv, som har oprettet annoncer i app’en.

Om denne IWC er sat til salg, ved jeg ikke, men nydeligt er det...

Om denne IWC er sat til salg, ved jeg ikke, men nydeligt er det…

Der har selvfølgelig også været en del feedback, god og dårlig kritik, som vi er meget glade for og som vi lytter til. Vi arbejder agilt med Seeker, og vi laver ændringshåndtering og implementering af rettelser og nye features til Seeker på ugentligt basis, så vi konstant kan forbedre brugen og oplevelsen af app’en.

Hvad går du selv med om håndleddet?
– Patek Philippe Nautilus 5711/A1-010, – simple as that.

Uret...

Uret…

 Og hvis du skulle pege på et grail-watch?
Hvis jeg gun-to-the-head kun måtte pege på ét ur, så må det være Patek Philippe Perpetual Calendar Chrono 5970 i platin. 

Slutteligt – hvad mener du, at enhver M/K bør vide om tiden? Og om armbåndsure?
– Det handler ikke om selve tiden – enhver kan finde ud af, hvad klokken er ved at se på sin telefon og lignende. Du kan sammenligne det med biler. En gammel spand eller bussen kan sagtens bringe dig fra A til B, men det er fornøjelsen og glæden ved mekanikken og håndværket på turen, der giver det barnlige sug i maven og det slet skjulte smil på læben. Og nå ja, armbåndsure skal naturligvis bruges. Helst hver dag! 

Tre hurtige til Chuong:

Hvad byder resten af din sommer på?
– Sommeren byder på en herlig blanding af arbejde, havearbejde og forhåbentligt mange lange sommer aftener og nætter til tonerne af Chet Baker og Julie London. 

Må vi se et foto fra din telefon, som ikke omhandler ure og høre lidt om det?
– Billedet er taget i sommerhuset i Hals, hvor vi sidste år fejrede min datters to års fødselsdag. Vi tager som regel til Hals om sommeren, når tiden tillader det. Sommerhuset er selvbygget af min hustrus morfar og byder på masser af ro i form af skov, strand, lokale fiskeboder og 4G forbindelse.

Fra telefonen

Fra telefonen

Hvor og med hvem har du sidst spist et mindeværdigt måltid?
– I familiens skød i sommer. Det er efterhånden alt for sjældent, vi alle finder tid til at samles, men på netop denne perfekte dag lykkes det; helt tilfældigt og uden den store planlægning og koordinering. Og som ekstra plus kommer min far tilfældigvis hjem med en kasse friske hummere uden at vide, vi alle er på besøg. I kid you not.

Humme-num

Humme-num

Du kan hente Seeker app’en til iOS her

Du kan følge My Pleasure her

Pin It

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk