Home Pindemadder Be Steak – der er kød på toppen af Illum

Be Steak – der er kød på toppen af Illum

by Nicolai Klingenberg

Jeg blev inviteret til en frokost, som potentielt kan udvikle sig til noget mere. Sådan skal det også gerne være, når man mødes til en omgang spise i embeds medfør, og om det bliver således, vil tiden vise. Og tankerne afgøre. Under alle omstændigheder skal vi op på toppen af Illum, hvor konceptet Illum Rooftop lever og herunder Be Steak – det er også heroppe, det potentielle samarbejde kan udfolde sig.

Der kokkereres

Der kokkereres

Jeg har set megen virak og halløj på de sociale medier i forbindelse med åbning af de talrige restaurationer og serveringssteder på toppen af Illum. Det har også været tiltrængt, for selvom stedet har en sublim, central placering og en flot udsigt, så er dansken ikke vant til at spise i stormagasiner. I hvert fald er stormagasiner som sådan ikke noget, vi forbinder med store spiseoplevelser. Men det gør man i udlandet. Og blandt andet i Italien, hvor ejeren af Be Steak også driver restaurant i et mondænt indkøbscenter.

Nu også i Danmark...

Nu også i Danmark…

Da jeg var barn og tog på tur med min mor til et nærtliggende stormagasin (Magasin), så var turen altid forbundet med hygge. Og en softice. Der fandtes også et cafeteria, hvori man kunne bestille et og andet, men jeg har ingen erindring om hverken indtagne retter eller menukort. Men det har jeg fra Be Steak.

Ah ja - der var også lidt brød til. Med olie og balsamico som dyppelse.

Ah ja – der var også lidt brød til. Med olie og balsamico som dyppelse.

Vi er bænket i baren, og du skal i øvrigt vide, at restauranten til venstre hører til samme ejere – derinde er det mere italiensk, man har flere borde og sågar et særdeles hyggeligt sofahjørne med pejs. Sådan. Men vi sidder altså i baren, og her er tomt. Det er synd. Men det gælder faktisk det meste af etagen. Der sidder lidt folk ude, men der er ikke flot besøgt på Illum Rooftop.

Tomt - men hyggeligt. Måske særligt til efteråret...

Tomt – men hyggeligt. Måske særligt til efteråret…

Til gengæld er betjeningen rar og nærværende. Vi vælger tatar til forret. Der er kommer tre varianter til bordet, som alle er af kalv, som jeg husker det, men jeg havde gættet på okse, da smagen var mere “kødfuld end fin”. Sagerne er akkompagneret af en sprød chip, og første tatar er med blomme fra et vagtelæg og lidt trøffelolie, nummer to er med en sardin og den sidste er med artiskok og lidt ost, som jeg ikke erindrer navnet på desværre. Første og sidste af de nævnte ligger på en flot delt førsteplads – og den med artiskok er den mest raffinerede, mens tatar og sardin ikke vinder mit hjerte. Overhovedet.

Tatar-trio

Tatar-trio

Vi får i øvrigt et herligt glas øl til maden. Sagen er let floral og let sødlig uden at blive damet eller kvalm – uden at de to sager i øvrigt hænger sammen på nogen vis…

Bænket i baren med en flot øl

Bænket i baren med en flot øl

Vi er jo i et bøfhus, og jeg mindes ydermere at have fået fortalt, at AOK har uddelt flotte ord om stedet. Vi mangler ingenlunde muligheder for at få bøf i København, og jeg kaster mig derfor over en klassisk ribeye, som jeg ønsker stegt medium-rare. Ligeud ad landevejen. Men først skal vi vælge en kniv. Jeg er på bar bund, når det kommer til knive og kød, når udvalget oven i købet alle er tiltænkt kød, hvorpå jeg overlader valget til tjeneren, som ved bedst.

Pick one

Pick one

Bøffen kommer, og ved første øjekast frygter jeg lidt, at ønsket om en omgang medium-rare vil være svær at ramme, for omend bøffen er ganske stor, så er den ikke så høj. Eller tyk. Men den er ramt helt som ønsket. Godt gået! Der er i øvrigt tale om 260 gram kød fra Australien med “klassisk” oksesmag – ikke noget sødme fra majsfoder, men et reelt stykke godt, grillet kød med god stegeskorpe og smag.

Felt-stegt ribeye

Felt-stegt ribeye

Tilbehøret? Blandede kartofler – klassiske fritter for eksempel, men også “nye kartofler med skalotteløg og bacon”, hvor jeg fint kunne have ønsket, at bacon var lidt sprødere og lidt mindre slasket. Saucen? En bearnaise med masser af smørsmag – og den kunne godt trække lidt mere syre og estragon, men den er bredt funderet, og jeg tilstår, at jeg er ganske syre-tosset.

Pommes

Pommes

Nye kartofler med bacon og skalotte

Nye kartofler med bacon og skalotte

Alt i alt? Glimrende kød, ditto betjening og herlig øl. Intet var dårligt – og derfor er det synd, at der ikke kommer flere forbi. Da et forbipasserende par så, at vi sad til bords, slog de sig også ned og fik en burger. Spisende gæster tiltrækker flere gæster – og her hos Be Steak skal man ikke være ked af at gå i “fælden”. Men hvem skal være den første? Det er jo modsat heller ikke morsomt at sidde alene eller være det eneste par i restaurant. Og slet ikke om aftenen, men her skal det siges, at der skulle være noget mere gang i borde, potter og pander.

Jeg ved ikke, hvad fremtiden bringer, men jeg håber på flere gæster – og nogle mere spændende kartofler, men lad os se, om der kan komme et herreevent i spil. Så kan du selv vurdere, hvad du synes, hvis du ikke selv smutter forbi inden.

My Pleasure giver dig bøf her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk