Home Gæstebloggere David K tog til Skanderborg

David K tog til Skanderborg

by Nicolai Klingenberg

David K aka David Krarup, 42, er indehaver af det prisvindende jakkesætstempel, Herrernes Magasin, i Nørregade. David K har +30 festivaler i bæltet og ved én ting eller to om livet. Også festival-livet. My Pleasure bad derfor David K fortælle lidt om luksus på Smukfest, for at finde ud af om at de gratis-lukus-glæder, som vip-status giver, overhovedet er nødvendige.

En lejr under en musikfestival i nærheden af Skanderborg

En lejr under en musikfestival i nærheden af Skanderborg

 

” This is the most beautiful crowd I’ve seen in my entire life”

Hvis jeg nogensinde skal overbringe et lidt sølle budskab til en større målgruppe,  så vil jeg gøre det fra Bøgescenen i Skanderborg Skov. Lige på det spot har jeg overværet fantastiske koncerter, der blev sablet ned af anmelderne få timer senere”¦ Måske har anmelderne ret, for måske er lyden bare mixet sådan, at det kun er lettere berusede tilskuere, som føler, at koncerten går rent ind? Dermed – kære læsere – Rihanna var formidabel. Eller det jeg så af hende. Jeg tror også fuldt og fast på hende, da hun sagde ”This is the most beautiful crowd I’ve seen in my entire life. Rihanna havde aldrig stået i en skov, fyldt med smil , med bakker og lys og liv. Under Kim Larsens optræden stod hendes crew backtage og tweetede/og Insta´ede som gale med store hvide smil. Det Skanderborg setup havde det luxuriøse entourage aldrig oplevet. Jeg tror faktisk, at Rihanna fik lige den injektion af dansk bøg, hun havde brug for.

Flot udsigt.

Flot udsigt.

LÅGSUS – good or bad?
Kan du tage til Skanderborg for at deltage i Smukfest uden backstage-adgang og vipshuttle. Hvilke forberedelser, og højdepunkter giver dig maxvalue for money. Jeg vil gennemgå de mest logiske, og lade dig lukrere lidt på mine erfaringer, så du for lyst til at (gen)opleve festivallivet.

Fra tid til anden skriver jeg i udvalgte medier – og af og til annoncerer jeg i andre medier. Det giver velfortjente privilegier såsom koncertbilletter, festivaltelte, fri bar og det er alt i alt en herlig lågus, som man siger på P3. Du kender typen på et hav af armbånd med tre iøjefaldende bogstaver og et mindre arsenal af plastikkort, som dingler fra hver sin keyhanger om halsen. Disse typer – og her må jeg også pege på mig selv – er ofte på vej til en herlig middag, et fribar-event, i fotograven, i presselogen eller et andet semi-skjult sted på en festival.

Mæske-telt

Mæske-telt

På Smukfest er det tæt på overflødigt at være VIP. Måske er fænomenet endda en mental ulykke. For på en festival skal man smide hverdagens dagsorden på porten – du har tæmmet en rumraket og er fløjet til en anden planet, hvor for mange planer og businesssnak kun forhindrer tilværelsens ulidelige lethed i at indfinde sig. Det kræver koncentration.

Sagen er, at du lynhurtigt falder ind i nogle hyggelige grupperinger, enten dem du rejser med eller naboerne i teltene omkring dig. Disse lejr-hygge-stunder kan tage timer. Jeg sad med mine naboer Maria & Maria i ni timer i går, og alle mine aftaler faldt stille og roligt til jorden – det var en ren fornøjelse ikke at skulle afbryde stemningen. Dage som disse er sjældne i et travlt forretnings- og familieliv. Hvor lågsus er det ikke lige? Blot at dovne i solen – uden ansvar for noget som helst. Tømmermænd på en torsdag er jo egentlig også lidt et luksusproblem.

Voksenting
Prøv at gøre dig lidt fri af voksenting på din festival. Du kan fremskynde din “in the zone”-frihedsfølelse ved at have så få voksenting at tage dig til som muligt. Brug eventuelt togturen til at afslutte arbejde og få ringet af. Kap navlestrengen til dit rigtige liv blidt, men effektivt.

Den skal bare mokkes ind... Men den behøver ikke blive pustet op hjemmefra.

Den skal bare mokkes ind… Men den behøver ikke blive pustet op hjemmefra.

Jeg pakker i øvrigt som et fjols- masser af tøj, forråd og så måske tre-fire par sko. Det kan jeg ikke anbefale at gøre, og jeg må da snart lære, at jeg kun bruger det ene par shorts og de sorte jeans samt mine Allstars og gummistøvler. Der findes jo velfungerende bade og rene toilletter. Og her kommer VIP-problematikken tilbage, for sådan en tøjbaron. På Smukfest backstage er der nemlig masser af kendte og smukke kendte og ukendte. Der er backstage lounges og restauranter, hvor firmaer inviterer på middage eller guidede ture ”behind the scenes”, som giver et indblik i logistikken og maskinrummet på sådan et bæst som Smukfest. Det er faktisk slet ikke uinteressant, men nu kommer problemet. På en sådan tur skal eller bør jeg jo vise mig i en fornyet garderobe hver gang, og konversere samt citere Børsen-artikler og networke. ”Erkendt, jeg elsker et veltilberedt gratis måltid. Jeg skal ikke forsøge at overbevise nogen om det modsatte.” Men i virkeligheden er jeg bedre tjent uden repræsentative gøremål, hvorend oplysende de måtte være.

Very vip-dining
Restaurationsområdet er en konge værdig. Der er masser af kvalitetsmad, øko, masser af lækker kaffe samt snacks, og du kan endda få østers og champagne – no strings attached – lige til venstre for Bøgescenen.. Der er leg og lækkerhed for 20 millioner kroner. Hvis jeg ikke husker helt galt, er det beløbet, som Smukfest bruger på at indrette og holde festivalpladsen indtagende og attraktiv. Der er ganske vist ikke gadegøglere og mobile kunstinstallationer, men alligevel masser af fine og skæve tanker. Vip og ikke-vip wc´er uhyggeligt ens og hyppigt vedligehold- og selv det frivillige toilethold har optur på og går og hygger til tonerne fra Bøgescenen, da jeg tog et billede af dem under Kim Larsen.

Happy times

Happy times

En klar ulempe ved vip-fænomenet er, at det magiske backstage armbånd jo ikke giver dine nærmeste venner automatisk adgang. Og hvad er der sjovt ved at være backstage uden backup.

Okay, kære læser, du har gættet det, ulemperne er større end fordelene – bliv på grønsværen med gummistøvlerne plantet i den jyske muld”¦ Mas dig blidt op på første række, og lad musikken forføre dig – det er luksus og lykke og den slags koster “blot” et almindeligt partoutarmbånd.

Henved aften

Henved aften

Vi ses i backstage- glæder mig til du kommer- står helt alene! Eller også ses vi på pladsen.

Et par kvikke fifs som afrunding:
– Pak i god tid.. Forventningens glæde er den største.
– Test din lufmadras hjemmefra.
– Husk ørepropper – så du kan sove igennem.
– Pak let – undgå for meget hardware og gadgets”¦ Der er så meget at opleve dernede. Og det er voldsomt tungt og deprimerende at bære for meget frem og tilbage til shuttle busserne – det giver en unødvendig hård start. Og bare rolig, der er masser af musik på teltpladsen.
– Tag toget – det afstresser, giver hvile og fremskynder festivalstarten til at starte på din hjemmeperron.
– Køb proviant, når du kommer frem. En indkøbstur til Skanderborg bykerne er er ret hyggelig, og der er masser af billig mad og gear til salg. Og sjove folk at kigge på. Du kan tage hestevognen for 30 kroner – lad være med at pakke mere end en plade Panodil Zapp, 1/2 liter vand og Cola – så er den nok til første morgen.

Og medbring disse sager:
– Sorte jeans (lad dem bare blive lidt mudrede, brug dem mere end derhjemme..det gir streetcred
– Gummistøvler
– Din allerbedste hovedpude
– Mørkt Håndklæde og fodklud (i badet er det rart at tørre fødderne af, inden de kommer ned i de tørre gummistøvler. Og gulvet kan godt risikere at være lidt beskidt)
– Cardigan er bedre end en almindelig striktrøje, da de er mere luftige, når der danses eller synges og temperaturen stiger.
– En meget let halvlang regnfrakke med hætte eller et godt jagtregnslag.
– Håndssprit. Til hænderne.

 

 

 

 

 

 

Xxxx

 

Start med at tage toget, så du slipper for bilproblemet. OG lad være med at tage for meget grej med.

Test din lufmadras hjemmefra

Husk ørepropper – så du kan sove igennem.

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk