Home Ure En let forvirring omkring et Rolex Submariner anno 1997

En let forvirring omkring et Rolex Submariner anno 1997

by Nicolai Klingenberg

Jeg er tosset med at gå på opdagelse, når det kommer til specifikke årstal – og i særdeleshed hvis der kommer en konkret dato i spil. I dette tilfælde er jeg kun sikker på en ting: Året 1997. Og at det handler om et Rolex Submariner fra dette år.

Nu med anker. Og årstal. Men også med datoforvirring lidt længere nede...

Nu med anker. Og årstal. Men også med datoforvirring lidt længere nede…

Jeg bad om input på Facebook for at høre, hvad “de andre” mente om et salgspapir, som stammer fra Klarlund – jeg blev nemlig godt og grundig i tvivl, da jeg skulle tyde datoen på nedenstående papir. Den konkrete dato spiller nemlig en væsentlig rolle, når jeg skal lave en “historisk” skrivelse, hvor jeg går på opdagelse i online-arkiverne: Hver dato, sin begivenhed.

den 4. juli 1997 var året, hvor NASA’s fartøj, Pathfinder, landede på planeten Mars…

Ja, hvad står der egentlig...?

Ja, hvad står der egentlig…?

Langt de fleste, som kom med deres mening, var sikre i deres sag: Der er tale om den 4-2-97. Jeg er stadig i tvivl, og i bund og grund er det ærgerligt – ikke kun på grund af det kan være svært at blive enig med sig selv om, hvilke historiske begivenheder, der løb af stablen på købsdagen, men tænk nu hvis datoen matchede en personlig mærkedag, så det famøse papir pludselig betød endnu mere.

Det bliver ikke meget tydeligere her...

Det bliver ikke meget tydeligere her…

De historiske løjer og begivenheder på en specifik dato kan i den grad være fascinerende – da jeg så papiret, var jeg faktisk overbevist om, at der stod den 4. juli, hvilket for eksempel er en stor og tilbagevendende mærkedag i Amerika, men den 4. juli 1997 var året, hvor NASA’s fartøj, Pathfinder, landede på planeten Mars. Dermed kunne man “prale” af, at dette pågældende Rolex Submariner var købt samme dag. Ligegyldigt? For prisen ja, men jeg kender mange, der elsker at berette om historier, som strækker sig lidt udover det sædvanlige.

Jeg er stadig i tvivl....

Jeg er stadig i tvivl….

Tager vi udgangspunkt i den 4. februar 1997, som er den dato, de fleste hælder til, viser historien at to militærhelikoptere kollidere, hvilket resulterede i en trist katastrofe med over 70 omkomne. Det var til gengæld ikke en historie, jeg ville tage med mig, hvis uret var mit.

Udsnit af det komplette sæt

Udsnit af det komplette sæt

Men all right – jeg kan jo også bare skrue ned for datonørderiet og koncentrere mig om året 1997. Det var et flot år – jeg blev for eksempel student (og sikke en tid), jeg begyndte på en videregående og ikke voldsomt krævende uddannelse i form af en HH, jeg ridsede min fasters Mercedes (den var højrestyret), og jeg blev udstyret med et kørekort til personbil.

Anno 1997...

Anno 1997…

År 1997 var altså et form for “mærkeår” i mit liv – studenterhue, kørekort og jeg-skal-give-dig. Dermed kunne uret været noget for mig – i hvert fald i højere grad en samme model med salgspapirer fra 1996 eller 1998. Det kan være, du har det på helt sammen vis, men det kan selvfølgelig også været, at du ikke giver en bøjet femøre for den slags fokusering på årstal og datoer.

Prøvet på håndledet

Prøvet på håndledet

Der skete dog også andre ting i 1997. Bill Clinton bliver valgt som præsident for anden gang, det bliver afsløret at en række franske museer ligger inde med over 2.000 værker, som nazisterne i sin tid havde stjålet, årets danske nye (musik)navn hedder Humleridderne, Aqua får internationalt gennembrud, og det er første gang, at New York Times har et farvefotografi på forsiden. Min ven Keld Winkelmann dykkede ydermere i prislistearkiverne, hvor han erfarede, at et Rolex Submariner reference 16610 kostede lige under 20.000 kroner fra nyt. Tak for hjælpen, Keld.

Tak til Keld.

Tak til Keld.

Således blev et spottet papir og en usikkerhed omkring en dato til en længere skrivelse. Tak for opmærksomheden.

My Pleasure er aktiv alle datoer på Facebook

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk