Home Grej & grooming Frem med manchettene – og i med knapperne

Frem med manchettene – og i med knapperne

written by Nicolai Klingenberg 12. august 2016
Pin It

Vi sætter fut i tidsmaskinen og skruer tiden tilbage til 1700-tallet, hvor man ser de første eksempler på manchetknapper, som vi kender dem i dag. Dog vil spekulative tunger fortælle, at man også har set spor af ”manchetknapper” i det gamle Egypten, men disse var i en noget anden form, end vi kender dem i dag.

Voila! Et lille udvalg af godter...

Voila! Et lille udvalg af godter…

I 1700-tallet var det udelukkende folk med talrige mønter i lommen og i banken, som havde råd til at erhverve sig manchetknapper. Det skyldes blandt andet, at sådanne knapper var bestillingsarbejde, og at det anvendte materiale typisk var guld eller sølv.

Guld i manchetten.

Guld i manchetten.

Er du mand, så vil jeg så sandelig mene, at du skal eje et par manchetknapper – og det behøver ikke koste en formue. Det bliver selvsagt mere kosteligt, hvis du går efter guld, men sølv er mindst lige så brugbart – og det er de mindre ædle metaller faktisk også.

Et fund fra Den Blå Avis

Et fund fra Den Blå Avis

Der er faktisk meget mere at læse, da dette kun er et uddrag af en længere historie. De resterende ord kan du læse i artiklen her

Og noget sølv(farvet)

Og noget sølv(farvet)

Historien er præsenteret i samarbejde med dbaguide

My Pleasure er også her

 

Pin It

You may also like