Home Living Historien om den lille Ole, Margrethevej og en pragtvilla

Historien om den lille Ole, Margrethevej og en pragtvilla

by Nicolai Klingenberg

Jeg har alle dage været glad for min barndom og de to byer, jeg er vokset op i: Gentofte og Charlottenlund. Men kunne andet gøre det? Ork ja. For eksempel Hellerup. Omend jeg for tiden huserer i Købehavn og stortrives med tilværelsen her, kunne jeg fint se mig selv flytte “tilbage” på et tidspunkt. For eksempel på Margrethevej.

Så kom der farve på! Velkommen til Margrethevej i Hellerup

Så kom der farve på! Velkommen til Margrethevej i Hellerup

Boligen i denne historie ligger sjovt nok på Margrethevej, og hvad du måske vil finde endnu mere pudsigt er, at den er til salg. Da jeg lige mangler de sidste skillinger for at skrive under på en købsaftale, tænkte jeg, at du måske kunne have interesse i at se nærmere på sagen. Bliver boligen din, skal jeg hjertens gerne kigge forbi til en potentiel housewarming. Jeg kan dog ikke være behjælpelig med at flytte (nej, heller ikke den lørdag).

Velkommen ind

Velkommen ind

Hvis du vil vide lidt mere om boligen, så skal du vide, at den er opført i 1898 – i dag tæller boligen 247 kvadratmeter, hvortil du kan lægge 166 kvadratmeter underetage. Omend det kan lyde som en kliché, så er boligen istandsat fra kælder til kvist (eller fra A til Z om du vil) – herunder er den førnævnte kælder blevet udgravet, der er etableret ny kloakering, der er kommet nyt tag på ejendommen og facaderne er blevet fikset. Den slags udskrivninger er nu rare at være fri for selv at skulle bøvle med.

Sæt fut i pejsen

Sæt fut i pejsen

Med vindueskig til have

Med vindueskig til have

Alt i alt findes der fire plan i huset, og der er ikke et af disse, der er forbigået under istandsættelsen. På 2. sal findes der for tiden et, stort rum på over 40 kvadratmeter, mens 1. sal har to gode børneværelser, herligt baderum og et rummeligt soveværelse til forældrene.

Baderum

Baderum

Forældreafdeling

Forældreafdeling

Et værelse til et barn

Et værelse til et barn

Er du glad for vin, vil du garanteret glæde dig over vinkælderen, som helt bevist – og i modsætning til resten af kælderen – ikke er indrettet med gulvvarme. Til gengæld kan vinkælderen passende indtages med gode venner, da der er plads til at smage på de vine, der måtte findes på hylderne – og som gæsterne kunne hitte på at medbringe.

Lad os da endelig få set på sagerne...

Lad os da endelig få set på sagerne…

Kælder med pool(bord). Eller billard.

Kælder med pool(bord). Eller billard.

Stueplanet? Absolut elegant, hvis du spørger mig. Særligt det fine og rummelig køkken, som Kitchen Tailor har skabt. Her kan der kokkereres stort såvel som småt, og jeg kan fint forestille mig, at en fest kunne ende herude.

Slå dig ned. Og bliv hængende.

Slå dig ned. Og bliv hængende.

Fra stue til første...

Fra stue til første…

Du får også et par stuer, en dekadent velkomst i form af en elegant hall, et gæstebadeværelse og en udgang til både have og solrig terrasse. Har du automobil eller automobiler kan disse (to) parkeres på din egen grund foran boligen og bag et par fine låger.

Med plads til biler

Med plads til biler

Skulle du få mod på at udforske nærområdet, vil du erfare, at Strandvejen ligger ganske nær. Her kan du handle madvarer, vælge at spise ude eller finde nye klude. Du kan cykle eller spadsere til vandet, og mit gamle gymnasium – Gammel Hellerup – ligger i komfortabel gåafstand.

Repos

Repos

Margrethevej er i øvrigt anlagt i 1890, og vejen er opkaldt efter Margrethe Speersneider, som var niece af Peter Lemche- og han ejede Nordre Onsgård. Egentlig bliver det kringlet herfra, men kort fortalt blev en række velhavere og gårdejere gidt på kryds og tværs – nogle døde tidlige, andre fik børn, og så var der dem, der giftede sig påny. Peter Lemche gjorde sig i det skrevne og som forfatter, og rygterne vil vide, at han en dag så skolebestyrer Ole Jacobsen fra Ordrup iklædt overtøj og med en paraply under armen. Ved dette syn, udbrød Lemche: ”Den lille Ole med paraplyen, ham kender alle små børn i byen”. Dette blev til en sang, og kort tid efter optrådte Lemches niece på tre år – Margrethe Speerscneider – til en komedieaften på Nordre Onsgaard i 1873. Så fik vi både styr på et vejnavn og en kendt børnesang.

Margrethevej huser også en kirke. Her er vi tilbage i 1913, hvor en flok børn er i søndagsskole og på vej til en skovtur. Foto: Danskebilleder.dk

Margrethevej huser også en kirke. Her er vi tilbage i 1913, hvor en flok børn er i søndagsskole og på vej til en skovtur. Foto: Danskebilleder.dk

Der er meget mere at skrive om boligen. Faktisk kan du se den nu på søndag, hvis du aftaler en visning med home på telefon 39 64 59 00. Du kan læse mere og se endnu flere billeder af villaen her

Artiklen her er et forsøg på at skabe lidt virak omkring herlige matrikler, som enten kan inspirere indretningsmæssigt eller appellere til flyttetrang afhængig af økonomisk formåen.

 

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.