Home Tryksager Om at rejse tilbage i tiden via en salgspamflet fra DSB

Om at rejse tilbage i tiden via en salgspamflet fra DSB

by Nicolai Klingenberg

Da jeg var barn, var en togrejse noget ganske særligt. Det var i nogle tilfælde en stor happening, og både tider og service var noget ganske andet. Man havde mulighed for at booke egne kupeer, der var særdeles flot servering ombord, og det uniformerede personale begrænsede sig ikke til blot at tjekke billetter. Beviset? Det får du i dagens historie.

Så er der serveret!

Så er der serveret!

Det er over et år siden, at jeg faldt over denne scannede pamflet, som kan dateres til primo 1980’erne. Jeg husker på ingen måde, hvordan jeg havde på hjemmesiden, men jeg fandt en mail til ejeren, hvorpå jeg bad om lov til at anvende hendes scannede materiale. Der skulle gå et lille år, før jeg fik svar – men svaret kom, og det var positivt. DSB 1981-2 DSB 1981-3 DSB 1981-4

Jeg vil egentlig blot lade rejsen fortsætte i form af de scannede fotos. Bemærk det herlige sprog, hvor tiltaleformen både er kæk, med glim i øjet, men stadig formel, da tekstforfatteren skriver De til læseren.DSB 1981-5 DSB 1981-6

Som du nok har erfaret, var man hverken ræd for at servere spirituosa, røgvarer eller sågar arrangere en komplet udflugt med førnævnte varer og tilhørende serveringspersonale. Omend jeg var alt for lille til at kunne have booket en “herretur” eller festlige julefrokost på skinner i 80’erne, så ville jeg mægtig gerne have oplevet en sådan rejseoplevelse.DSB 1981-7 DSB 1981-8

Skulle du have prøvet noget lignende, hører jeg gerne fra dig på nk@my-pleasure.dk – og i særdeleshed hvis du har fotografier fra en sådan oplevelse.  DSB 1981-9

Materialet stammer fra Trekkiegrrrl.dk

My Pleasure har privatcoupé her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk