Home Depeche Victor Jones – om Laura, 400 jobs og svenske piger

Victor Jones – om Laura, 400 jobs og svenske piger

by Nicolai Klingenberg

Vi skal lure på endnu et interview med endnu en fotograf. Denne gang har jeg Victor Jones i tale, som gør os klogere på sin foto-passion, som også er en levevej. Og så skal vi selvfølgelig se på fotografier, som Victor har taget.

Victor – hvad roder du med rent fotografisk for tiden?
– Jeg roder med en masse ting. Jeg beskæftiger mig primært med mode, som normalt er ret sæsonpræget – og afhængigt af modeugerne – men lige nu har jeg faktisk gang i en masse små-kampagner i ”œStreetstyle”-stil til en del forskellige danske brands. Derudover så går en del af tiden med planlægning af modeugen herhjemme, som er lige om hjørnet. 

Jeg bliver af til spurgt om, hvad jeg laver for tiden, og nogle gange er det folk, som jeg lige har mødt, og jeg svarer, at jeg er fotograf, er det tit efterfulgt af en masse spørgsmål, da fotograf-faget er et ret bredt, udefineret og i mine øjne spændende og kreativt. Nå, men når folk spørger, hvad jeg laver, svarer typisk, at jeg beskæftiger mig med mennesker. Jeg laver alle mulige slags opgaver – fra modeserier, kampagner og bryllupper til teenage-fester, lookbooks og så fremdeles. Alt muligt forskelligt – men altid med mennesker på begge sider af kameraet. Så selvom min største interesse er i mode-delen, så nyder jeg også at lave andre opgaver. 

Roskilde 2014

Roskilde 2014

Hvordan vil du beskrive din fotografiske stil overfor en person, som ikke har set dine fotos?
– Min stil er meget umiddelbar – knapt så poleret, som så mange andre. Jeg foretrækker, at mine billeder er forholdsvis jordnære, naturlige og ikke for redigerede og retoucherede. Derudover gør jeg meget ud at af fange diverse situationener i øjeblikket. Netop dét, er efterhånden blevet mit varemærke.

Portræt af Henrik Vibskov

Portræt af Henrik Vibskov

Hvordan blev du i sin tid klar over, at du ville beskæftige dig med fotografering?
– Jeg har altid fundet fotografering sjovt og interessant. Da jeg var ung, legede jeg med min fars kamera, indtil jeg en dag besluttede mig for at købe mit eget. Siden da har jeg haft kameraet fremme i perioder, indtil jeg mødte min kæreste Laura, som manglede en fotograf til sin blog, der ofte skulle opdateres med nye billeder. Det ledte til, at jeg aldrig rigtig har fået lagt kameraet fra mig igen. Tværtimod har det grebet voldsomt om sig, og jeg har fået en masse arbejde om ørene. 

På location

Et mindeværdigt øjeblik fra en fotooptagelse?
– Uha, jeg synes, der er mange gode øjeblikke, når man tænker tilbage på det hele. Jeg lavede i slutningen af sidste år et ”œvæddemål” med en kollega om, hvor mange jobs, der kunne løses i 2016. Målet blev 400 – det vil sige lidt over et job om dagen i gennemsnit. Holder jeg den nuværende kurs, så skal jeg også nok nå mit mål. Derfor kommer der rigtig mange gode minder frem, når jeg sidder og tænker tilbage på bare det nuværende år…

På gaden i gang med streetstyle

Hvad vil du gerne med dine fotos?
– Jeg vil gerne gøre gøre folk glade. Det betyder utrolig meget for mig, at mine kunder er glade for produktet. Derudover elsker jeg at ”œskabe” noget, hvilket jeg føler, jeg får lov til med fotograferingen. Noget visuelt, æstetisk behageligt, som jeg kan kigge tilbage på. Jeg er meget visuelt anlagt, så jeg husker også i billeder, hvilket gør det at være fotograf en ret naturlig levevej. 

Med Kanye

Med Kanye

Hvornår er kvinder efter din mening smukkest?
– Kvinder er efter min mening smukkest, når de hviler i sig selv. En beskeden form for selvtillid, synes jeg, er charmerende. Altså en pige som har det godt med sig selv, men ikke føler sig overlegen. Derudover skal det dog ikke være nogen hemmelighed, at jeg synes, vi har nogle utroligt flotte piger herhjemme i Danmark. De er faktisk også flottere end dem, der er lige ovre på den anden side af broen i Sverige. 

Hong Kong

Hong Kong

Hvad er den største fordel ved at være mand og fotografere kvinder?
– Den største fordel ved at være mand og fotografere kvinder er nok forundringen af noget uopnåeligt og lidt mystisk. En ting er, at alle mennesker tænker og agere forskelligt, men vi ser jo også forskellige ud. Om mand er tyk eller tynd, trænet eller ej, så vil jeg altid være en mand. Så der er jo noget fascinerende ved kvindekroppen, blot fordi den er anderledes, og når man – som jeg – er meget nysgerrig, så er der der også noget utroligt spændende ved kvindehjernen, som jeg så gerne ville forstå, men der er desværre nok et godt stykke vej i forholdt til, hvad jeg lige går og tror”¦ 

Fra 2014

Fra 2014

Skal man være lidt af en lurer for at blive en god fotograf?
– Jeg vil helst ikke kaldes en lurer, men man skal helt sikkert være en opmærksom type. Jeg mener bestemt ikke, at man behøver have øje for alle detaljer – men man skal have øje for “noget”. Om det så er de små følelser folk udstråler, eller at alting er på sit bedste, eller om kompostionen eksempelvis er perfekt. Det faktum, tilsat en hvis form for nysgerrighed og interesse i at dele oplevelser og historier med andre, er et godt udgangspunkt, vil jeg mene. 

Og hvornår er et foto rigtig godt i din verden?
– Et foto er rigtig godt, når, alting går op i en højere enhed. Det gør det for mig, når en helt naturlig situation udspiller sig, og jeg fanger det på kameraet, mens komposition, lys og det hele sidder i skabet samtidigt. Selvfølgelig er der en masse ting, man kan klare under efterarbejdet, men det giver en helt anden tilfredshed, når det hele spiller fra start, og der ikke skal for meget manipulering til – i hvet fald ikke for mit vedkommende i hvert fald. 

Et foto af Laura

Et foto af Laura

Hvilken kvinde ville du helst fotografere og hvorfor?
– Uha, jeg tror, der er mange kvinder, jeg kunne se mig selv stå at tage selfies med, men ellers er der faktisk ikke nogen kvinder, jeg som sådan går og drømmer om at fotografere. Ligesom min fotografiske stil er ret umiddelbar, tilgængelig og nede på jorden, så ligger min største interesse også i at fotografere folk omkring mig og ikke så meget hos diverse kendisser. 

Lala backstage

Lala backstage

Hvad kan man gøre som amatør for lige at peppe sine fotografier op?
– Man kan ikke gøre så forfærdeligt meget med sine billeder i mine øjne – uanset hvor længe du bruger på at arrangere, sætte op og redigere, vil du ganske givet altid ende med at sidde tilbage og have lyst til at gøre et eller andet anderledes eller ændre en lille ting. Den følelse bliver dog mindre og mindre i takt med, at du udvikler dig og får erfaring. Så mit bedste råd er ikke at sidde derhjemme og gemme dine billeder på en harddisk, fordi du ikke er 100procent tilfreds. Tag i stedet ud i verden, og tag flere billeder. Del dem folk og få deres mening, så du kan udvikle dig og blive bedre. 

Backstage modeugen

Backstage modeugen

Sjovt ojeblik med Pernille i sommers under modeugen lige efter interview med TV2-2

Sjovt øjeblik med Pernille i sommer under modeugen lige efter interview med TV2

Hvor kan man se mere til dine fotos?
– Forhåbentligvis kan man snart se mine billeder på mit kommende website imvictorjones.com, som har været undervejs et stykke tid. Det er site, jeg glæder mig meget til at lancere, og der bliver tale om en kæmpe portfolio/database/blog med masser af fede billeder fra forskellige ting. Indtil da kan man følge og kigge med på Instagram eller følge med på Snapchat @mogensjone

Roskilde 2014 igen

Roskilde 2014 igen

To kvikke til Victor Jones:

Hvad byder resten af din sommer på?
– Masser af arbejde. Jeg har jo et mål, jeg skal nå, så sommerferie kommer der desværre ikke til at være meget af. Men hey, jeg elsker mit job, så jeg ser stadig frem til min sommer”ferie”. Sommerferiestemningen, som breder sig rundt omkring, er jo dejlig – og vejret er fedt. Min sommer har allerede budt på masser af sjove oplevelser og jobs, men jeg har dog bestilt en tur til New York med min kæreste Laura til oktober. Kort fortalt bliver det vores sommerferie. 

Må vi se et hverdagsfotografi fra din telefon og høre lidt om det? 
– Det er et billede, jeg tog af Laura forleden dag, da vi var til fødselsdag hos en gammel veninde. Jeg stod uden kamera, men mente at lys og setting var alt for flot, så blev nødt til at tage mig til takke med det bedste jeg havde: Min mobil.

Fra telefonen

Fra telefonen

My Pleasure er på Facebook her

Og Instagram her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk