Home Pindemadder Efterårstanker – også om en simregryde

Efterårstanker – også om en simregryde

by Nicolai Klingenberg

Hvert år, når september viser sig fra sin flotteste side, mindes jeg sommeren. Og tidligere somre. Jeg gør på sin vis status. Forud venter de køligere og mørkere måneder, og bagud ligger de lyse. 

Efterår

Efterår

Det er flot at sidde i bagende sol i september. Solen hænger lavere, og selvom det sporadisk dufter lidt af sommer, så vi er der slet ikke. Luften er en anden og pludselig køligere. Lydende er anderledes, stilheden sniger sig ind, og bladene begynder lige så stille at skifte farve. De gulnes, hvorefter de bliver sprøde og larmer sagte, når vinden får tag i dem. Til sidst falder de ned og bliver til muld, og tilbage står et landskab af afpillethed. 

TIdlig solnedgang

TIdlig solnedgang

Men hør hov. Efteråret er i gang, og det skal blive fantastisk på sin helt egen vis. Du ved klichéen – som altid virker – med levende lys og et tæppe af en art. Men der skal mere til. Tung rødvin for eksempel. Og en simregryde. Jeg har ævlet om den gryde i de sidste par uger, og jeg har allerede forestillet mig et større ryk-ind i sommerhuset på en rå efterårs eftermiddag.

Pejsen i somm... Nej. Der er brændeovn i sommerhuset.

Pejsen i somm… Nej. Der er brændeovn i sommerhuset.

Det skal være sådan en eftermiddag, hvor øjnene løber lidt på grund af vinden, og man fluks mærker varmen, når døren går op i sommerhuset. Her spiller musikken, ilden knitrer og temperaturen er på nippet til at være for høj. Af med overtøjet og trøjen. På med futterne. Snup et glas vin – og stik os en update på livet, udfordringerne og drømmene.

En simreanretning. Men jeg kan fint bruge inspiration.

En simreanretning. Men jeg kan fint bruge inspiration.

Men hvad skal vi have at spise? Simregryde for pokker. Jeg mangler bare en opskrift. Google kender opskriften, men er der en, der ligger inde med en opskrift, der bare er lidt bedre end de andre? Og som har samlet familie og venner gennem årtier? I så fald modtager jeg en sådan med kyshånd. Min e-post lyder nk@my-pleasure.dk. Kan du hjælpe?

Små gryder har også øren på Facebook

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.