Home Rejser Den med opholdet på Hotel Royal i Aarhus

Den med opholdet på Hotel Royal i Aarhus

by Nicolai Klingenberg

Jeg er netop hjemvendt fra et flot tur til Aarhus. Her blev der spadseret, spist, skålet, badet i kar og så fremdeles. Blandt andet på Hotel Royal i Aarhus. Var det et rent tilfælde? På ingen måde. Jeg har nemlig begået et mindre samarbejde, som blandt andet har resulteret i denne skrivelse.

Efterår.

Efterår.

Når efteråret rammer kan længslen efter en herlig oplevelse nemt melde sig. I hvert fald hos mig. Du ved – man får lyst til at blive vartet lidt op, sove i en anden seng (altså ikke på den måde), spise noget ekstra godt og lade andre tage skraldet, oprydningen og madlavningen. Der er talrige muligheder for et sådant afbræk, og hos DuGlemmerDetAldrig, gør man sig i talrige oplevelser – herunder det ophold, som denne artikel omhandler.

Således ser der ud ved ankomst. Og jeg skal huske at nævne, at du fint kan tanke kaffe to go (eller to stay) i receptionsområdet.

Således ser der ud ved ankomst. Og jeg skal huske at nævne, at du fint kan tanke kaffe to go (eller to stay) i receptionsområdet.

Nå. Oplevelsen omhandler “Et Gourmetophold på Hotel Royal” i Aarhus. Vi ankommer flot en onsdag et par timer efter middag. Venlig modtagelse i dekadent, historisk lobby med både akvarium, væg-til-væg tæpper, enorm lysekrone og drønflotte vægmalerier. Flot skal det være – også kendt skal det være, hvis man kaster et blik i gæstebogen. Mere? Absolut. Jeg vil gerne slå et slag for den +100 år gamle elevator, som nemt rummer en familie med bagage. Bliver du træt på køreturen, er der sågar etableret en lille hvileplads i båsen.

De var der!

De var der!

Og så til værelset. Klassisk ældre sag med flot møblement, ditto udsigt, to væghængte TV-apparater, rigelig med skabsplads, en arbejdsstation og et flot baderum med både brus og kar. Karret rummer to og et barn, og et sådant trio-dyp kan i den grad anbefales.

Arbejdsbordet

Arbejdsbordet

hotel-royal-aarhus-1

"Se lige noller ud for en femmer". Okey-dokey.

“Se lige noller ud for en femmer”. Okey-dokey.

Baderum

Baderum

Nu indgår ordet “gourmet” jo i oplevelsen, så vi skal selvsagt også have noget flot at spise, og her skal vi i hotellets restaurant, som skiller sig en smule ud fra resten af hotellet, da vi har til huse i en glaspavillion af en art. Den er af nyere dato, men her er drønfint og stemningsfuldt.

Gammeldags nøgle

Gammeldags nøgle

Spisesalen

Spisesalen

Hvis du læner hovedet tilbage, ser det således ud

Hvis du læner hovedet tilbage, ser det således ud

Maden? Absolut fin og velsmagende. Jeg må dog bede tjeneren om at gentage, for hun taler særdeles hurtigt – og mine skrivekundskaber på blok er ikke, hvad de har været. Vi går ombord i alskens herligheder – kulmule i muslingesauce, oksekøds carpaccio med trøffelmayo, indbagt kalvefilet med jordskokker i flere (gode) afskygninger og syltede perleløg, en flot ostetallerken med kreationer fra Arla Unika serien samt en herlig dessert med både vaniljeparfait, frossen chokoladebar og variation af blomme. Var der ingen svupsere? Jo – og ret skal være ret. Velkomstboblerne var flade og kunne godt være køligere. Det er en lille ting, men det er den ting, der hele indledes med, så det synes jeg fint kan blive bragt i orden.

Muslingesuppe. Og kulmule.

Muslingesuppe. Og kulmule.

Carpaccio

Carpaccio

Kalv i butterdej

Kalv i butterdej

Ost

Ost

Dessert

Dessert

På siden findes der hjemmegjort brød med smør fra Ryomgård, og den tilhørende vinmenu kan fint anbefales – for eksempel serveres der en sauternes-style dessertvin, som dog er knapt så sød som den “klassiske” samt en primitivo fra Puglia, som er raffineret og tung, men med masser af karakter. De italienske labaner fås jo i et hav af variationer, og man kan ramle ind i “billig-tunge” vine, som syner af meget, men som smager knapt så raffineret. Men ikke her.

En lille chablis...

En lille chablis…

Fra Puglia

Fra Puglia

Dessertvin

Dessertvin

Mere? Ja for den. Med i pakken får du gratis adgang til hotellets casino samt 100 kroner per person at spille for. Jeg tog turen ind til casinoet alene og satsede hele den udleverede dynen i form af en 50-krone på cifre 10 3 16 (og så lige 50-krone på  fifty/fifty i form af ulige numre). Mit ophold på casinoet blev kort. Mere er der ikke at sige i den sag.

Så fik vi også prøvet det...

Så fik vi også prøvet det…

Men hvad gør man så om morgenen? Jo, man står op, lader sine sager stå på værelset og spadserer hernæst ned til samme lokale, som aftenens måltid blev nydt i. Her skal vi så ombord i en flot morgenbuffet, som byder på klassikere såsom røræg, pølser og bacon (der så absolut var sprødstegt og ikke buffet-slatten), men her findes også de nyere tiltag såsom et shot ingefær og skyr.

Godmorgen(buffet)

Godmorgen(buffet)

Har du fået mod på samme oplevelse, så kan du læse mere om den hos DuGlemmerDetAldrig.dk her – historien er præsenteret i selskab med selv samme firma.

Således så det ud i gamle dage på hotellet.

Således så det ud i gamle dage på hotellet.

Book et virtuelt værelse pro bono hos My Pleasure på Facebook

 

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk