Home Kluns, grej og grooming Et visit hos Barberen i Aarhus

Et visit hos Barberen i Aarhus

by Nicolai Klingenberg

Måske husker du, at jeg netop har været et smut i Aarhus. Det var alle tiders. Jeg har skrevet om en af de oplevelser, jeg var draget ud for at opleve, men der skal også være plads til noget impulsivt. Eller tiltrængt. I denne skrivelse skal det handle om begge dele.

Kig efter den røde måtte

Kig efter den røde måtte

Jeg får klippet mine lokker omtrent en gang om måneden. Af og til går der længere, og så bliver manken ligeså. Men også uregerlig og mindre klædelig. Jeg har haft talrige pudseløjerlige oplevelser hos hårfrisører – både i New York og i Hellerup. Hos sidstnævnte mindes jeg en tur i stolen, hvor jeg understregede vigtigheden af, at det endelig ikke måtte blive for kort i siderne. Jeg nåede kun at kigge skeptisk på det elektriske apparat, og så var løbet kørt. Knaldkort i siden – og ikke som ønsket. Frisøren forsikrede mig dog om, at det “slet ikke var så kort – og at det jo var en fashion cut”, men jeg blev aldrig helt tilfreds.

Værktøj til hår & skæg

Værktøj til hår & skæg

Men nu var jeg som sagt i Aarhus, og jeg var ingenlunde tilfreds med coiffuren. Jeg spadserede rundt og ramlede pludselig over en rød måtte, som indikerede, at her kunne jeg få løst min hårknude. Jeg traskede ned og fik fiflet mig til en plads i departementet for ventende gæster.

Hvis nogen måtte have lyst til tobak, så er det faktisk muligt at nyde røgvarer i salonen. Der findes også tv, hvis man vil se boldspil.

Hvis nogen måtte have lyst til tobak, så er det faktisk muligt at nyde røgvarer i salonen. Der findes også tv, hvis man vil se boldspil.

Forretningsopskriften er fin. Med et lillebitte strejf af drengerøv – normalt finder jeg udtrykket og konceptet “drengerøv” stærkt overvurderet og plat, men hos Barberen i Aarhus begrænser “drengerøvs-islættet” sig til et nøgen-dame-blad på bordet i venteafdelingen samt et par “skøre” figurer hist og pist. Til gengæld er der herlig, kølig fadøl med i prisen (vi er jo i Jylland – og det er jeg tosset med).

En skør figur i nederste venstre hjørne

En skør figur i nederste venstre hjørne

Jeg bliver anvist til en stol. Det er Mathias, der skal klippe mig, og det er uden maskine. Til gengæld kan han i den grad sin saks og sit fag. Og det går tjept. Uden at der bliver sløset. Det bryder jeg mig godt om. Der bliver hverken givet uundværlige stylingtips eller talt om flot hårpragt (eller mangel på samme). Blot lidt snak om stedet – og det er ganske interessant som tilrejsende.

Det var her, jeg skulle sidde - barberingen fandt dog sted lige længere fremme til venstre

Det var her, jeg skulle sidde – barberingen fandt dog sted lige længere fremme til venstre

For eksempel er det muligt at købe et årskort til klipning ad libitum. Et år koster – mener jeg – under eller lige omkring 2.000 kroner. Det. Er. Billigt. Derudover afholdes der fra tid til anden ølsmagninger med forskellige bryggerier i “salonen”, og det er ikke uset, at større grupper lader en del af deres polterabend foregå i kældermatriklen. Også mænd fra Sjælland.

En gang om året er der i øvrigt rabat på årskortet. Vist nok under festugen.

En gang om året er der i øvrigt rabat på årskortet. Vist nok under festugen.

Nu hedder stedet ret beset Barberen, og jeg spørger, om det er muligt at få rettet skægget. Bare lidt. Det er det. Og det ender faktisk en større seance med varm klud, opskummet sæbe og barbering af hals og øverste del af kinderne. Det bliver aldeles som ønsket, omend jeg ikke er den store fan af at blive barberet på halsen – uanset hvem det er, der rumsterer med kniven. Det er dog min udfordring.

Flot skæg...

Flot skæg…

Jeg er færdig, jeg er ikke længe øl-tørstig, håret er klippet, nakken er taget og skægget sidder. Det er aldeles glimrende, og jeg vil særdeles gerne give Barberen i Aarhus flotte ord med på vejen. Det har jeg sådan også gjort her. Kigger du forbi Aarhus, så smut ned i kælderen. Du kan også begynde på Facebook

100 % drenger... Sysh. Det er en fadøl, som smager godt, og som er serveret hos en barber/frisør i Aarhus

100 % drenger… Sysh. Det er en fadøl, som smager godt, og som er serveret hos en barber/frisør i Aarhus

My Pleasure kører uden elektronisk klipper på Facebook

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk