Home Pindemadder Gotipster – har du en ovn, har du et Michelinkøkken

Gotipster – har du en ovn, har du et Michelinkøkken

by Nicolai Klingenberg

Har du en ovn? Det tænkte jeg nok. Det er sådan set alt, hvad du behøver, hvis du vil prøve dagens koncept af. Simon Evers og Nikolaj Kragh fik nemlig en ganske flot idé. Den idé er nu en realitet. Forvent mad “to go” fra de bedste restauranter, som du kan servere i hjemmet. Priserne? De er flotte. Og maden er varm…

Det er jo allerede muligt at spise sig mæt via take-away. Hvor adskiller I jer fra de andre?
– Vi adskiller os fra andre aktører i take away branchen på mange måder. Først og fremmest så samarbejder vi med Michelin-restauranter, Michelin-anbefalede restauranter og topanmeldte spisesteder, og det betyder, at vi tilbyder take away af den absolut højeste kvalitet. Med Gotipster ønsker vi at sætte nye standarder for madkvalitet på take away markedet, og det gør vi ved at lade byens bedste kokke lave maden. Kokkenes håndværk kombineret med friske kvalitetsråvarer er opskriften på et godt måltid, og det får man hos Gotipster.

En god idé - og mændene bag.

En god idé – og mændene bag.

Vi gør vores ypperste for, at forbrugeren får den bedste madoplevelse, når måltidet anrettes på middagsbordet. Det bedste oplevelse opnås ved at sælge take away måltidet koldt, så forbrugeren bare skal færdigopvarme måltidet i egen ovn. Det giver en unik friskhed, der dufter af hjemmelavet mad i køkkenet og vigtigst af alt, så er maden varm og lækker, når den serveres. Nu er det slut med at hente varm take away, som er kold, når man kommer hjem.
Hver mandag sætter vores partner-restauranter én lækker hovedret, side dish og dessert på menuen. Og restauranterne har den fulde kreative frihed til at udvikle nye spændende take away retter.

Fra Kokkeriet

Fra Kokkeriet

Og hvordan kom I på idéen?
– Min partner Simon Evers kom på grundideen, og sammen udviklede vi så Gotipster til det koncept, I ser i dag. Simon har været iværksætter i mere end 10 år og har altid begået sig i restaurationsbranchen. Jeg har fortid fra modebranchen, hvor jeg var medejer af modeagenturet Danese, som sælger luksusmærker som Moncler, Diane von Furstenberg, Helmut Lang m.fl i hele norden. I min tidligere position rejste jeg meget og besøgte ofte London og New York. Jeg var altid imponeret over udvalget af take away, når jeg besøgte metropolerne. Man kan få fantastisk mad ud af huset fra Michelin restauranter og andre hot spots. Leveringen er lynhurtig og folk bruger convenience food dagligt. Når man så vendte tilbage til København, så var det tydeligt at se, at branchen haltede efter på dette punkt. Markedet er domineret af kedelig junkfood, pizzaer og uinteressante supermarkedsretter. Det vil vi gøre op med, og derfor lancerede vi Gotipster.

To mænd og et godt koncept: Gotipster

To mænd og et godt koncept: Gotipster

Vi undrede os over, hvorfor restauranterne, som har adgang til de lækreste råvarer og har de bedste kvalifikationer i køkkenet, ikke var aktuelle på take away markedet, der jo er i rivende udvikling. Årsagen, til at flere restauranter havde afholdt sig, er, at man som restauratør skal kunne stå inde for den kvalitet, som leveres til spisebordet derhjemme, og det kan kun gøres ved at levere et koldt take away måltid, som skal færdiggøres i ovnen hjemme.

Gotipster – hvad er historien og meningen med navnet?
– Det er ret simpelt: Go henviser til ‘to-go’. En tipster anbefaler og tipper gode steder. Så derfor Gotipster. 

Fra Manzel

Fra Manzel

Hvordan har modtagelsen været?
– Modtagelsen har været fantastisk. Vi har fået virkelig god feedback fra forbrugerne, og vi kan se, at mange allerede har gjort Gotipster til en del af deres dagligdag. Markedet har længe efterspurgt et suverænt kvalitetsprodukt til en hverdagspris, og det får de hos os.

Fra Taller

Fra Taller

Medierne er også begejstrede, hvilket har givet os god eksponering på TV, radio og i aviserne. Berlingske Tidendes madredaktør, Søren Frank, har blåstemplet vores koncept og rost kvaliteten, og andre topbloggere har ligeledes delt deres begejstring, hvilket vi er utroligt stolte over. 

Hvad kan vi forvente at se fra jer fremadrettet?
– Der er mange spændende tiltag i støbeskeen. Vi er virkelig stolte af vores take away pop-up, som vi præsenterede i denne uge sammen med Restaurant Kokkeriet. Aldrig før har en Michelin-restaurant i Danmark solgt take away. Det har vi gjort op med, og den 1-stjernede Michelin-restaurant Kokkeriet har i hele uge 41 budt på ’stjerne-mad’ som take away. Tiltaget er blevet suverænt modtaget, og begejstringen har været stor for både restauratører og forbrugere. I kan glæde jer til flere take away oplevelser fra Michelin-restauranter i nærmeste fremtid.

Et flot hold fra en ditto restaurant

Et flot hold fra en ditto restaurant

Inden for de næste par uger lancerer vi en leveringsordning, så man fremadrettet har mulighed for at få Gotipster leveret direkte til døren. Vi byder også snart velkommen til vores nytårskoncept, hvor vi i samarbejde med udvalgte toprestauranter vil præsentere en række nytårsmenuer af allerhøjeste kvalitet. Det er vi utroligt spændte på og ser stort potentiale inden for begge områder.

På den anden side af nytåret forventer vi at være klar til at ekspandere til nye udenlandske markeder. Vi kigger på nuværende tidspunkt på mulige set-ups i både Stockholm og London. Med det sagt holder vi dog stadig fokus på vores mission om at løfte niveauet for take away herhjemme.

Kokkeriet volume II

Kokkeriet volume II

Prisen er lav, når man ser på de steder, I samarbejder med. Hvordan kan det lade sig gøre?
– Det kan lade sig gøre, fordi restauranterne bruger deres eksisterende kapacitet. Huslejen er betalt, der er stort råvareindkøb, og køkkenet prioriterer deres tid, så kapaciteten på den enkelte restaurant udbyttes bedst. 

Tilsæt egen ovn. Og snart kan du også få leveret hjem til

Tilsæt egen ovn. Og snart kan du også få leveret hjem til

Slutteligt – din egen personlige favorit på sitet netop nu?
– Der er virkelig mange lækre måltider på sitet lige nu. Min favorit er: Slow cooked okse-bavette med San Mazano tomater, lange grønne bønner, små danske kartofler, jomfru olivenolie og frisk rosmazin fra Casa d’Antino. Det smager helt suverænt og passer perfekt til en kølig efterårsaften.

Få stillet gourmet-sulten hos Gotipster her

Tre kvikke til Nikolaj: 

Hvad byder resten af dit efterår på?
– Vi har gang i en masse spændende tiltag, samarbejder og generel udvikling, så resten af efteråret er dedikeret til Gotipster. En start-up kræver seriøs dedikation, hvis man vil lykkedes, men det er en fantastisk proces at være en del af, og man er nødt til at elske, hvad man laver, ellers er det ikke muligt.

Må vi se et ikke-madrelateret foto fra din telefon?
– Selvfølgelig må I det. Jeg havde en uges ferie mellem skiftet fra min tidligere virksomhed til opstarten på Gotipster. Ugen blev brugt på en tur til Sydfrankrig, hvor jeg friede til min kæreste. Det var et af mit livs største oplevelser og en fantastisk måde at bekræfte hinanden på, inden Gotipster skulle søsættes.

Fra telefonen

Fra telefonen

Hvor og med hvem har du sidst selv spist et mindeværdigt måltid ude?
– Nu skal der ikke gå frieri i hele snakken, men min partner Simon friede til hans kæreste, da vi var inde og spise på Mielcke og Hurtigkarl. Amoriner i luften og en helt fantastisk madoplevelse gjorde denne aften helt speciel. De blev gift sidste måned, hvor jeg var Best Man. Det er fedt at være bedste kammerater og samtidig drive forretning sammen.

My Pleasure kører den ind med varmlufstovn her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.