Home Living Nyt fra Smidstrup Strand – den med den nye markise

Nyt fra Smidstrup Strand – den med den nye markise

by Nicolai Klingenberg

Hvis du synes, det er en stund siden, du har fået en opdatering fra sommerlandet, så har du ganske ret. Det samme gør sig gældende, hvis du mener, du ikke har set noget nyt fra sommerhuset. Men der er nyt. I hvert fald fra mit og min kærestes sommerhus…

Her føler jeg mig særdeles godt tilpas

Her føler jeg mig særdeles godt tilpas

Primo juli rullede en tætpakket bil til Smidstrup Strand. I dagene efter – lettere forsinket – kom der møbler til. Der blev skruet og samlet. Og grillet. Og skålet. Og inviteret gæster. Så kom dagen, hvor haven fik en ordentlig overhaling. Og en dag blev faktisk til flere.

Den gamle øjebæ. Så taler vi ikke mere om den...

Den gamle øjebæ. Så taler vi ikke mere om den…

Der var også den dag, hvor vi havde købt 11 tons granit, som blev smidt i indkørslen. Hefter fattede jeg trillebøren og gik i gang med at sprede de fine skærver hist og pist omkring huset. Så kom min kæreste hjem med flotte loppefund, og det hele begyndte at tage form. Men der var et men. Et grimt men: Den markise, der fulgte med huset.

Den dag granitten kom på plads

Den dag granitten kom på plads

Henved aften...

Henved aften…

Godt nok var den elektrisk, og godt nok kunne den skærme en smule mod sol og regn, men den trak hele huset ned. Sådan æstetisk. Og i særdeleshed da vi fik malet huset.

Sideskud. Og siddepladser. Med overdække og varme!

Sideskud. Og siddepladser. Med overdække og varme!

En markise hørte ikke umiddelbart til på min liste over top-frække løjer. Faktisk figurerede den slet ikke på listen. Men det var dengang. Det er nemlig sådan, at min kærestes søster, har en veninde. Hun hedder Nicoline, og hun kan sin markise. Det kan hele hendes familie faktisk, og de står bag Profil Markiser. Nicoline kom forbi, viste lidt flotte stofprøver, guidede, målte op og anbefalede sågar en varmelampe. Nu begyndte det at ligne noget.

Lige til døren. Og til huset. Det er dog ikke Nicoline, der er med her.

Lige til døren. Og til huset. Det er dog ikke Nicoline, der er med her.

Et par rare montører kom forbi, de blev budt på kaffe, de skruede det gamle skrummel ned, som jeg tilbød dem at købe (jeg er en spøgefugl), og så satte de den nye laban op. Den matcher sgu hytten: Sort og hvidstribet og med indbygget varme.

Spot on!

Spot on!

Markisen fik lidt ekstra plads – den blev bredere og længere, så der nu er tale om et større overdækket areal. Jaså? Nemlig. Og hvad så nu? Det skal jeg sige dig. Jeg glæder mig til at lave mad på en grill under markisen, nyde et glas vin eller flere, se min søn ligge på terrassen til foråret, mens dugen skygger for solen, sidde ved bordet og tænde for varmelampen, når solen går ned og duggen falder. Pludselig blev en ny markise til en del af det gode liv.

Med lang lukkertid på kameraet - og hurtig, elektrisk indkørsel på markisen

Med lang lukkertid på kameraet – og hurtig, elektrisk indkørsel på markisen

Er du solgt på samme idé til din altan, dit hus eller din sommerbolig? Jeg forstår dig. Og det gør Nicoline også. Besøg Profil Markiser her

Udefest - lige om lidt!

Udefest – lige om lidt!

My Pleasure ruller den ud her

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk