Home PindemadderBobler UrbanWineBox – gratis vinopbevaring i København

UrbanWineBox – gratis vinopbevaring i København

by Nicolai Klingenberg

Her skal det handle om et særdeles godt og flot initiativ til de vinglade. Det handler om kommende events, deleøkonomi og vin. Og om at tænke nyt – og ind i “boxen”.

I kælderen. Hos UrbanWineBox

I kælderen. Hos UrbanWineBox

UrbanWineBox er et nyt tiltag – første og fremmest: Hvem står bag?
– UrbanWineBox er skabt af Søren Riis (Co-Founder af GoMore) og den unge iværksætter Morten Tølbøl Sørensen med hjælp fra den tidligere Noma-sommelier, Anders Frederik Steen. Idémanden til UrbanWineBox er Søren Riis, som gennem sit arbejde har beskæftige sig med deleøkonomi og iværksætteri – og i det private er han en udpræget vinentusiast. Søren har gennem UrbanWineBox smedet disse interesser sammen til en nyt deleøkonomisk koncept, der skal være med til at udvikle den danske vinkultur.

Søren Riis

Søren Riis

Og hvad kan I?
– UrbanWineBox tilbyder gratis state-of-the-art vinopbevaring, hvilket betyder at vi opbevarer din vin på samme måde som de gamle vinslotte. Vores brugere bor typisk i storbyen, hvor der ikke er meget plads og ofte ingen adgang til en ordentlig vinkælder. Det vil vi gerne råde bod på. Vinen i UrbanWineBox opbevares i en jordkølet kælder i hjertet af Carlsberg Byen, som har en stabil temperatur på 12° og en høj luftfugtighed på omkring 70-80%. Vinkælderen er koblet op på et digitalt interface, hvor man som bruger kan få et godt overblik over ens egen vinsamling, samt interagere, inspirere og handle vin med andre vinelskere.

Du kan i øvrigt også sælge dine vine, hvis du ønsker det.

Du kan i øvrigt også sælge dine vine, hvis du ønsker det.

Hvad stiller man op, hvis ens vin ligger hos jer, og man pludselig bliver lækker-tørstig ganske impulsivt?
– Hos UrbanWineBox kan man altid få sin vin udleveret, når man har lyst til at drikke den. Når en vin bestilles til udlevering, står den klar til afhentning i vores åbningstid. I løbet af efteråret bliver der tilknyttet en leveringsservice, så du har mulighed for at få din vin leveret til døren, lige når du har lyst til at drikke den – også hvis du er på besøg hos dine venner.

En skitse - som er blevet en realitet...

En skitse – som er blevet en realitet…

Hvem sætter prisen på de flasker, der kommer til salg?
– Det er udelukkende sælgeren, der bestemmer hvilken pris, han eller hun mener, er den rigtige.

Kan man ”œnøjes” med at bruge jer som opbevaringscentral? Og hvad koster det i så fald?
– Vi ønsker at give alle et gratis vinkøleskab og har derfor gjort pladsen svarende til et almindeligt vinkøleskab gratis. De første 100 flasker, du opbevarer hos UrbanWineBox, er gratis, uanset hvor længe de ligger i vores kælder. Vi forsøger at skabe et gennemsigtigt koncept, hvor man altid kun betaler, når man får en reel værdi. Der er ingen oprettelses- eller abonnementsgebyr, du betaler kun for levering, og når du handler.

Du informerer blot "holdet", når du vil have din vin - og inden længe bliver den sågar også leveret. Mod betaling.

Du informerer blot “holdet”, når du vil have din vin – og inden længe bliver den sågar også leveret. Mod betaling.

Hvordan er forholdene i kælderen, hvis nu man kommer med både rødt, hvidt og mousserende?
– Vores kælder er som tidligere nævnt naturligt kølet, da den er beliggende seks-syv meter under jorden. Det betyder, at der er en konstant stabil temperatur og luftfugtighed i hele kælderen, og alt vin vil blive opbevaret ved 12°. Dette er en ideel opbevaringstemperatur til både rødt, hvidt og mousserende. 

Konstant temperatur sikrer flotte vine

Konstant temperatur sikrer flotte vine

I lover også events! Hvad kan vi se frem til?
– Vi laver løbende en række events i UrbanWineBox, hvor man blandt andet kan besøge os i forbindelse med Kulturnatten den 14. oktober og få en god vinoplevelse. Herudover vil vi gerne aktivere vores brugere bestående at private vinelskere, importører og sommelierer til at lave forskellige events i det københavnske byrum. Deleøkonomi handler i høj grad om at benytte byens muligheder og brugernes passion, og det vil vi hos UrbanWineBox gerne være med til at gøre lettere.

Vin fylder, så flyt den ud af hjemmet - og ned i kælderen hos UrbanWineBox

Vin fylder, så flyt den ud af hjemmet – og ned i kælderen hos UrbanWineBox

Slutteligt – hvad bør enhver mand M/K vide om UrbanWineBox?
– UrbanWineBox er det nye samlingspunkt for vinelskere i storbyen, hvor både den digitale og fysiske dimension er med til at danne ramme om en ny måde at opbevare, forbruge og handle vin. UrbanWineBox vil gerne give alle vinelskere – uanset om det er private eller professionelle – de bedste rammer for at udfolde deres passion for vin.

Besøg UrbanWineBox her, og bliv klogere

Tre hurtige til Søren Riis:

Hvor og med hvem har du sidst spist et mindeværdigt måltid?
– Sammen med Matias fra GoMore og en række venner spiste jeg for nyligt et fantastisk måltid på Toldboden i København. Om sommeren åbner denne restaurant dørene ud mod havnen og laver brasiliansk inspireret churrascaria. Selskabet var fantastik og vinen passende til en mild dansk sommeraften.

Må vi venligst se et foto fra din telefon, som ikke har en relation til vin?
– Vedhæftet en dejlig deklination af tatar fra Hamborg, hvor vinen er klippet ud! 😉

Fra telefonen

Fra telefonen

Hvad byder dit efterår på?
– I løbet af efteråret glæder jeg mig meget til at udvikle UrbanWineBox sammen med Morten og hele det gode team bag. Vi har en masse ideer og vil samtidigt lytte til ønskerne fra vinelskerne i København. På den måde håber vi at skabe et nyt fedt community for vin, som har en meget konkret værdi for mennesker i storbyen. På sigt vil vi også gerne uden for landets grænser og hjælpe vinentusiaster i andre europæiske storbyer.

My Pleasure køler dig her

 

 

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk