Home Pindemadder ChefMe – når kokken flytter ind og står for alt

ChefMe – når kokken flytter ind og står for alt

by Nicolai Klingenberg

Internettet byder på et hav af fristelser, og det sker ofte, at jeg får henvendelser fra folk, som har begået et koncept, som tiltaler mig. Det er faktisk også tilfældet her. Jeg synes, du skal tage godt imod Thomas og Alexander, som har gjort det muligt for dig at få en kok hjem. Han eller hun vil så stå for både indkøb, tilberedning, præsentation og oprydning. Er du til selv et geni udi potter og pander, vil du også finde artiklen interessant, da gutterne leder efter flere dygtige folk… Og nu til interviewet.

Thomas – du er en del af ChefMe.dk – hvad I al verden er det for et tiltag?
– ChefMe kan bedst betegnes, som Airbnb for madelskere og er en online platform, jeg har startet med min partner Alexander Bech.

ChefMe er simpelthen en platform, hvor kokke kan oprette en profil, tilføje deres menuer, som herefter kan bookes af madglade danskere. Kokken sørger for indkøb og køber friske råvarer, tilbereder og serverer maden i dit eget køkken og rydder op, inden han eller hun går.

Alexander Bech - den en del af ChefMe skaber duoen. Foto: Samy Khabthani

Alexander Bech – den en del af ChefMe skaber duoen. Foto: Samy Khabthani

Så skal man for eksempel samle gutterne til en herreaften, men gider man ikke stå i køkkenet og svede, så kan man hos ChefMe finde en kok, der kan stå for alt maden, samt præsentere og servere det.

Hvornår opstod idéen – og hvad var var anledningen?
– Ideen opstod en aften, da jeg havde en kokkeven til at stå for middagen til et privat fødselsdagsarrangement. Da kokken havde tilberedt maden, kom han ind i sin hvide kokkejakke og præsenterede diverse retter. Det spillede helt vildt, så jeg måtte selvfølgelig dokumentere det på Snapchat, hvilket førte til et væld af henvendelser, som gik på, hvordan vi havde fået en privat kok hjem til os. Da kokken så var færdig, havde han lavet nogle små kort, hvis vi nu kendte nogle, der ønskede samme oplevelse, hvilket fik mig til at tænke, at der måtte være en måde, hvorpå man kunne forbinde kunder med kokke og vice versa.

Hvordan kom I efterfølgende i sving rent konkret?
– Herefter satte Alexander og jeg os sammen og begyndte at bygge videre på ideen. Først havde vi en masse underlige og skøre ideer, men efterhånden som vi fik diskuteret sagerne igennem, kom vi frem til noget, der ligner, hvad ChefMe er i dag.
Herefter gik vi i gang med at researche på, om der nu også reelt var et marked for det.
Dernæst tog vi fat i venner, forældre, bekendte og venners bekendte og begyndte at udspørge alle om deres sidste middagsselskaber, og hvad deres oplevelser var. Derefter testede vi det fra en koks synsvinkel, så jeg var med ude og agere privat kok hos forskellige folk, og det forstærkede os endnu mere i, at vi havde et godt koncept.

Home style hygge - indkøb, tilberedning og præsentation sker via en kok i hjemmet. Foto: Samy Khabthani

Home style hygge – indkøb, tilberedning og præsentation sker via en kok i hjemmet. Foto: Samy Khabthani

Da vi var sikre på, at vi havde den rigtige idé, gik Alexander i gang med at programmere platformen. Men det har ikke været nemt at nå til, hvor ChefMe er nu, der har været en masse ændringer på baggrund af brugertests og velovervejede mavefornemmelser.

Og hvor langt er I nu?
– Vi har haft ni selskaber igennem, som har prøvekørt konceptet, hvilket har gjort, at vi har rykkede vores lanseringsdato til den 14. november. Vi var egentlig færdige med platformen og klar til at gå i luften, men de selskaber gjorde det klart for os, at vi blev nødt til og bygge et system, hvor kok og kunde kan kommunikere sammen. Det har taget en del ekstra tid, men til gengæld har det virkelig højnet oplevelsen for både kokken og kunden.

Man kan allerede få leveret god, gourmetmad til døren eller selv hjembringe den fra gode restauranter. Hvorfor mener I, at man skal vælge jer?
– Egentlig tror jeg ikke så meget, at det behøver at være enten eller. Jeg elsker at spise en hurtig omgang Take Away en tirsdag aften efter arbejde, men jeg ville for eksempel ikke ikke serverer Take Away til et middagsarrangement, hvor jeg skulle fejre noget specielt med mine venner. Faktisk var det også en af de ting, vi spurgte folk om, da vi første gang researchede på projektet.

Noget af det, som folk fortalte os, var, at lige meget hvor lækker Take Away, du bestiller, så når det aldrig den samme høje kvalitet, som et frisklavet og smukt udført måltid fra en professionel kok gør.
Hvis du så oven i købet kombinere det med hele oplevelsen ved at få dit måltid præsenteret af en professionel kok, der har en kæmpe viden og passion for netop det måltid mad, som du skal til at sætte tænderne i, er det lige pludselig to helt vidt forskellige ting og oplevelser.

Godter fra havet. Foto: Samy Khabthani

Godter fra havet. Foto: Samy Khabthani

Derfor tror jeg ikke, at vi på den måde er konkurrenter, da vi simpelthen koncentrere os om to forskellige segmenter.

Hvad får dine egne tænder til at løbe i vand, når du kigger på jeres nuværende menuer?
– Jeg elsker lam – og især hvis det er tilberedt perfekt, så jeg må indrømme, at den ret, som kokken Mads, der normalt arbejder på Amass, har lagt op, tiltaler mig ekstremt meget. Ergo vil mit valg i dag ville falde på den glaserede lammenakke.

Det er ham her, der svarer i interviewet. Han hedder Thomas Mamburay. Foto: Samy Khabthani

Det er ham her, der svarer i interviewet. Han hedder Thomas Mamburay. Foto: Samy Khabthani

Hvem er det, der kommer ud og tryller, hvis man vælger jer?
Det er meget forskelligt, hvad for en baggrund kokkene har. Vi har alt lige fra kokkeelever og kokke med 50 års erfaring, til kokke der elsker at lave god robust kromad, samt Michelin kokke, der har hevet flere forskellige trofæer hjem, så det er helt afhængig af, hvad man er til. Der er kokke og menuer til enhver smag.

Og hvad er kriteriet for at blive optaget hos jer?
– For at blive optaget på ChefMe platformen, skal du først og fremmest have et hygiejnebevis. Det er noget, vi lægger meget stort vægt på – derudover vil vores team og advisors kigge din profil og menu igennem, samt ringe og interviewe dig omkring, hvor du arbejder nu, og hvor du tidligere har arbejdet. Det er dog ikke et krav, at du er uddannet kok – for eksempel er Claus Meyer ikke uddannet kok, men han skulle altså ikke gå mange gange rundt om vores køkken, før han var inviteret med…

Kokken Mads Schouw Petersen, med Alexander Bech og Thomas Mamburay. Foto: Samy Khabthani

Kokken Mads Schouw Petersen, med Alexander Bech og Thomas Mamburay.
Foto: Samy Khabthani

Det gode ved, at vi har bygget en online platform, og hver enkelt kok får sin egen profil, er, at alle kunder bliver bedt om at skrive en omtale af den kok, de netop har haft ude. Dette har vi dels gjort for at andre bedst muligt kan finde den kok, der passer til dem, men også fordi at studier viser, at sådanne tiltag er med til at højne niveauet.

Hvordan ser du gerne, at jeres koncept udvikler sig?
– Vores ambitioner er at bliver en verdensomspændende platform for madelskere på størrelse med, hvad Airbnb er for “hotelbranchen”, så jeg håber, at vi kan blive den foretrukne platform for kokke og kunder, når det gælder booking af privat kokke.

Slutteligt – hvis du nu skulle lave en simpel og nem tre-retters middag, hvad ville den så bestå af?
– Jeg ville selvfølgelig gå ind på ChefMe og hyre en langt mere kompetent kok til at stå for opgaven, så jeg kunne koncentrere mig om at være til stede for mine gæster og agere den perfekte vært.

Herlige ingredienser. Foto: Samy Khabthani

Herlige ingredienser. Foto: Samy Khabthani

Tre kvikke til Thomas:

Hvad byder din kommende vinter på?
– Den byder på en masse videreudvikling af ChefMe sammen med Alexander og resten af teamet. Derudover skal vi have besøgt alle vores kokke og have lyttet til deres ønsker samt snakket med vores kunder. Det er super vigtigt – især her i starten – at man tager sig tid til at lytte til de mennesker, som det i sidste ende handler om.

Må vi se et foto fra din telefon, som ikke omhandler mad?

Fra telefonen

Fra telefonen

Tofu eller Toffifee?
– Vat var det første minde der poppede op i hovedet på mig, da jeg for et stykke tid siden fik mit første og eneste stykke Tofu. Så det må nok blive et sort ja tak til et lækkert smagfuldt stykke Toffifee.

Er du sulten, og ønsker du en kok på visit? Eller er du en kok, der ønsker at rykke ud og kokkerere hos rare mennesker? Så synes jeg, du skal besøge ChefMe her

My Pleasure spiser med her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk