Home Tryksager Den med B&O Flexible Living i eget hjem

Den med B&O Flexible Living i eget hjem

by Nicolai Klingenberg

Det der med at teste udstyr og indrettet sig med selv samme er en spændende – og lettere krævende – affære. Som du måske erindrer, så skulle jeg forsøge at indrette med mig lånte fjer fra Bang & Olufsen i forbindelse med et udlån af to af B&O’s nyheder. I dag skal du se et par skud fra hjemmet.

Her vil du erfare, at det ikke er helt nemt at rumstere med levende billeder og lys fra elektriske pærer, men nok om det.

Her vil du erfare, at det ikke er helt nemt at rumstere med levende billeder og lys fra elektriske pærer, men nok om det.

Det skal ikke handle al verden om teknik og funktion, men jeg vil nu alligevel gerne knytte et par venlige ord til BeoSound 1. Dels fordi den er uhyre nem at tilslutte (jeg brugte Bluetooth uden vanskeligheder), men også fordi at labanen virkelig kan spille op. Der findes strømkabel til enheden, og det kan jeg fint leve med, når der kan spilles så flot op.

Klassisk B & O

Klassisk B & O

Og du må gerne røre

Og du må gerne røre

Designet? Det er nemt at afkode og koble sammen med Bang & Olufsen – primært på grund af den heftige brug af stål (du kan dog vælge andre farve nuancer). Har du nogensinde rumsteret med et “hjul” til for eksempel volume-styring i B&O-regi, så kender du den der følelse, man får, når man drejer eller skruer på knappen. Den findes også her. Og det der med at røre og føle er ganske vigtigt for den nuværende strategi: Produkterne skal opleves fysisk, og det giver mening – dels på grund af prisen, men også på grund af finish og forarbejdning.

Samspil er også muligt.

Samspil er også muligt.

Og apropos prisen – vi ligger stadig i den dyre ende, men som Kaptajn Pære (en god ven, der i virkeligheden hedder Andreas) sagde, så kostede et stort B&O TV jo nemt over 100.000 kroner for et årti siden. Plus minus – både på tid og pris. Men han har ret.

Udsnit af TV

Udsnit af TV

Det forholder sig nemlig sådan, at produkt nummer to – BeoVision Horizon – også har været til udlån. Men er prisen halveret i forhold til Kaptajnens minder om gamle prislapper? Nej. Den er på det kvarte. Således kan du indrette dig selv med 40 tommers Horizon for 23.495 kroner. Det begynder at give mere og mere mening.

Jeg vil i øvrigt gerne understrege, at planten får vand...

Jeg vil i øvrigt gerne understrege, at planten får vand…

Men hvordan er fjernsynet så? Det er smart. Bogstavelig talt, for det er smart-TV, hvor du kan hente apps via Google Play, caste fra din computer, tablet eller smartphone, browse på internettet eller bare være old school og mokke et antennekabel bag i apparaturet og derpå se fjernsyn.

Rykket ind i et andet rum

Rykket ind i et andet rum

Henved aften (og i sort hvid)

Henved aften (og i sort hvid)

Mere? Ork ja. Indbygget harddisk for eksempel, men nu skulle det ikke handle om teknik. Fjernsynet fås med flere monteringsmuligheder, og den variant, jeg har haft hjemme, er placeret på en drejefod (nem at montere i øvrigt). Dermed kan du snurre apparatet rundt til det rammer den ønskede vinkel.

Ganske slank profil i øvrigt

Ganske slank profil i øvrigt

Personligt havde jeg valgt et stel med hjul. Dermed er det nemmere at flytte fjernsynet fra rum til rum. En fast montering på væggen er også en mulighed, men jeg er ikke glad for at bore for mange løjer op på væggene, hvis nu der måtte indfinde sig en ommøbleringslyst i hjemmet. Og det sker.

Det er da...? Yes. Jeppe Bentzen

Det er da…? Yes. Jeppe Bentzen

Har du flere siddegrupper i det rum, hvor dit fjernsyn skal stå, så vil du finde drejefoden særdeles anvendelig. Er du alene hjemme kan du fylde hele sofaen og dreje den i ego-vinkel eller rette den mod en lænestol – er der gæster og skal der ses Nytårstale, så retter du bare skærmen mod gruppen af stående gæster.

I dagslys. På TV-2

I dagslys. På TV-2

Omend jeg aldrig har ejet en B&O fjernbetjening, så er det et af de produkter, der altid har formået at imponere mig, når jeg har været på visit et sted, hvor en sådan sag fandtes. Den kræver lidt insider viden at hitte rundt i, men følelsen i hånden er noget ganske særligt. Det er det stadig i dag, omend den er noget lettere – til gengæld er displayet blevet mindre pixeleret, mens følelsen (det var den igen) af at trykke på knapperne er decideret behagelig.

Flot altså.

Flot altså.

Men rarest i hånden

Men rarest i hånden

Men hvad er tanken bag hele Flexible Living konceptet? Det kan du læse i den første skrivelse her

Og lige et samlet billede

Og lige et samlet billede

Her kan du læse mere: BeoVision HorizonBeoSound 1BeoSound 2 – historien er præsenteret i samarbejde med Bang & Olufsen

Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk