Home Tech Den med Sonos middagen hos Michelinkokken Søren Westh

Den med Sonos middagen hos Michelinkokken Søren Westh

by Nicolai Klingenberg

For omtrent to uger siden var jeg inviteret til middag hos Søren Westh. Han kan så sandelig sine potter og pander, hvilke han blandt andet har bevist hos Noma. Men den pågældende aften skulle der spises i hans eget hjem. Hvorfor? Fordi Sonos skulle gøre mig og andre klogere på vigtigheden i god musik, lyd, mad og venner.

Til bords.

Til bords.

Sonos har rumsteret med lyd og højtalere i en hel del år, men det handler ikke kun om lyden, indpakningen og kvaliteten. Man forsker også – i følelser. Firmaet fik for nylig begået en undersøgelse, som involverede 8.000 personer. Sonos ville gerne vide, hvordan folk forholder sig til musik. Og det er ganske spændende fakta, der kom frem.

God lyd og stjerneanerkendelse

God lyd og stjerneanerkendelse

Vidste du eksempelvis, at 62 % af de adspurgte mener, at baggrundsmusik i almindelighed får mad og drikke til at smage (endnu) bedre? Og at 78 % gav et anerkende tumbs up til det faktum, at musikken er med til at bryde isen (eller den semi-pinlige stilhed) i et selskab? De fakta skal vi lige have et glas på.

Jamen tak!

Jamen tak!

Nå. Vi er på toppen af en herlig ejendom midt det ultra centrale København. Omend vi er midt i det hele, så hersker der ro fra det ydre, men hyggelige toner inde. Og det er ikke alle, der kender alle. Til gengæld er der musik (og højtalere) i baggrunden, der fint fungerer som postuleret i den førnævnte undersøgelse. Søren Westh er rar, lidt generet, men også ganske travl med at kokkerere.

Grydegodter

Grydegodter

Vi skal videre til flere fakta. Er man mindre heldig med sit udseende, eller er man måske blevet lidt tyndhåret, så er det blot med at sætte fut i musikken. 63 % af de adspurgte folk mente, at god musik til en fest gør folk kønnere eller i hvert fald mere attraktive.

Sonos på gulvet - og i rummet.

Sonos på gulvet – og i rummet.

Maden kommer til bordet. Der er blandt andet flotte, flotte kammuslinger. Og musikken spiller stadig. Nogle tåler desværre ikke den slags delikatesser fra havet, men det er der tænkt på – andre retter kommer til. Og sådan kan det også være med musikken. Nogen bryder sig ikke om det, der spiller, og i undersøgelsen kommer det også frem, at 63 % finder det vigtigt, at der skal være et stort musikalsk bibliotek at vælge fra, 67 % mener at det skal være muligt – og nemt – at det skal være nemt for gæsterne at vælge en sang, mens 60 % finder det herligt, at alle i selskabet skal have mulighed for at tilføje en sang eller et nummer til en given playliste. Det giver mening. For mit eget vedkommende kan jeg dog have hang til at pushe mine egne “klassikere” lidt for heftigt igennem, når en spilleliste ligger til fri afbenyttelse til et kom-sammen, men jeg forsøger, at begrænse mig. Fra nu af.

En af aftenens serveringer

En af aftenens serveringer

Sonos har i øvrigt allieret sig med Spotify – den alliance går på, at folk skal medbringe deres egne playlister til fester, kom-sammener og lignende. Kald det bare for et musikalsk sammenskudsgilde – eller brug Sonos’ eget udtryk: “Playlist Potluck”. Mig bekendt kan man jo også lave sin egen playliste, som “hovedkilden” i hjemmet så kan følge.

God lyd, giver flottere gæster mener nogen

God lyd, giver flottere gæster mener nogen

Aftenen er stadig i sving. Vi samtaler, og vi griner, mens der i baggrunden udspiller sig et lydtapet af en art, som på sin vis ikke bemærkes – men alligevel er der. Det er stemningsskabende. Du kender det garanteret selv. Og når middagen er overstået, så skrues der op.

Feel-good

Feel-good

Vi runder aftenen af med en musikquiz. Mit hold og jeg vinder ikke. Men vi er godt med. Det har været en flot aften med sublim spise, herligt selskab og god lyd.

Missu, som sidder for bordenden, har engang lavet en PR-opgave for en rund pølse, men det er en anden historie.

Missu, som sidder for bordenden, har engang lavet en PR-opgave for en rund pølse, men det er en anden historie.

Ved du hvad? Der er faktisk flere facts at finde hos SONOS her

My Pleasure streamer her

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk