Home Living Form Plus – Jespers gode idé, der blev til et snedkerkøkken

Form Plus – Jespers gode idé, der blev til et snedkerkøkken

by Nicolai Klingenberg

Jepser Lykkeskov er ikke blot forretningsindehaver, snedker og initiativtager til Form Plus. Han er også manden, der kan berige dit hjem med et snedkerkøkken, som ikke koster de hvide spåner ud af høvlen. Jesper fik nemlig en idé på vej hjem fra et møde – den idé er nu en realitet, og om denne realitet skal denne artikel og dette interview omhandle…

Det handler om et af hjemmets vel nok vigtigste (leve)rum: Køkkenet!

Det handler om et af hjemmets vel nok vigtigste (leve)rum: Køkkenet!

Jesper – du er en del af holdet bag Form Plus, men hvad laver I?
– Vi sælger unikke snedkerkøkkener, som alle har råd til. Hvem drømmer ikke om et snedkerkøkken? Og hvem elsker ikke at lave en god handel? Nå – vi sælger fingersamlede træskuffer, køkkenlåger med smukke snedkerdetaljer, som bygger på IKEAs prisstærke køkkenkoncept samt bordplader. Kort fortalt gør vi drømmen om et snedkerkøkken muligt.

Hvordan og hvornår kom I på idéen?
– Ideen opstod under et tilvalgsmøde i forbindelse med et prestigefuldt boligbyggeri ved Nordhavn i København. På disse møder skulle de kommende beboere lave individuelle valg i forhold til køkkenlåger, bordplader og indretning af køkkenet.

Køkkenerne i disse boliger var af utrolig høj standard, men udstyret med de hvide stålskuffer som vi alle kender, og som langt de fleste har i deres køkken. Der var dog mulighed for at opgradere til træskuffer. Jeg så med al tydelighed, hvordan de kommende beboere lyste op, når de åbnede en rigtig træskuffe med fingersamlinger og det hele. Disse mennesker er i den ressourcestærke ende, men alle drømmer om et snedkerkøkken med lækre detaljer.

Detaljer, detaljer, detaljer...

Detaljer, detaljer, detaljer…

Da jeg kørte hjem mod Aarhus om aftenen, tænke jeg, at hvis man kunne opfylde drømmen om et snedkerkøkken ved at koble drømmen sammen med IKEAs prisstærke koncept, så måtte jeg have fat i noget spændende…

Indretningen er altafgørende for, om man bliver glad for sit køkken i hverdagen

Hvad skete der herfra?
– Jeg begyndte i foråret 2016, hvor jeg tænkte, at jeg skulle lave en webshop, som skulle sælge fingersamlede træskuffer, da disse er grundessensen i et snedkerkøkken. Men det har taget fart efterfølgende. Jeg har fået opbygget et hold omkring mig, og tanken om en webshop er endt i, at vi er ved at opbygge et nyt køkkenbrand, der i dag har 56 forskellige lågemodeller, fingersamlede træskuffer og bordplader i al verdens spændende materialer.

Form Plus i to etager.

Form Plus i to etager.

Hvad er din egen baggrund?
– Jeg har en baggrund fra Sønderjylland, hvor jeg har stået i lære som snedker. Jeg har altid elsket at arbejde med træ og smukke detaljer, og den baggrund blev til en karriere i køkkenbranchen, hvor jeg siden 2011 har arbejdet med projektsalg, markedsudvikling og konceptudvikling. Det har givet mig et stort netværk, som hjælper mig utrolig meget med at få ting til at ske i denne fase. 

Hvor langt er I i processen nu?
– Vi er så langt, at vi har testet konceptet, maskinen er klar, vi er klar. Og så vi er stolte af, at vi har fået nogle af landes bedste marketingfolk med, som hjælper os på hvert deres område. Vi begynder vores markedsføring fra nytår, og jeg kan røbe, at der allerede ligger en nyhed klar…

Og hvad er missionen?
– Vores drøm er at få snedkerdetaljerne tilbage i køkkenet, hvor priserne er overkommelig, og kvaliteten er i top.

Det er nu pænere med træ...

Det er nu pænere med træ…


Hvad koster en løsning fra – udover selve IKEA køkkenet?
– Det er svært at sige, hvad vores løsninger koster, da det kommer meget an på kundens individuelle drømme. Og ønsker. Det vil svare til at spørge om, hvad en rød bil koster, men alle vores prissammenligninger viser, at vil er mellem 25-45 % billigere end vores konkurrenter (inkl. IKEA elementer) med tilsvarende kvalitet.

Kan man hyre jer til en totalløsning, hvor I varetager alt?
– Nej. Vi sælger som udgangspunkt kun dele, da det er det, vi er gode til og gør, at vi kan være så prisstærke. Men de to typiske modeller for totalløsninger er:

  1. Du bestiller din lokale snedker, som måler køkkenet op, hvorefter du tager i IKEA, hvor de hjælper dig igennem hele indretningsprocessen. Herefter bestiller du vores snedkerprodukter på baggrund af dit IKEA tilbud, og din snedker monterer køkkenet.
  2. Du måler selv køkkenet op. Tager i IKEA og få dem til at hjælpe med indretningen, bestiller vores snedkerprodukter på baggrund dit IKEA tilbud og får deres eksterne snedker til at stå for monteringen. De vil typisk også gerne montere vores produkter.

    Voila!

    Voila!

Model 1 er klart at fortrække, såfremt det er en større renovering med flere håndværksgrupper. Er det en almindelig køkkenudskiftning, er model 2 rigtig fin, da vi er rigtig gode og erfarne i montering af IKEA køkkener.

Hvordan ser du gerne, at firmaet skal udvikle sig?
– Jeg ser helt sikkert Form Plus til at udvikle sig med et endnu bredere sortiment, og vi har allerede nu en bad-serie på tegnebrættet… Udover den har jeg en drøm om at få os ud i hele norden, så når vores hjemmemarked går planmæssigt, kigger vi helt sikkert mod vores nabolande…

Håndsamlet...

Håndsamlet…

Hvad er det, et køkken skal kunne efter din mening?
– Vi kender alle fornemmelsen af at åbne et nyt Apple-produkt; at mærke kvaliteten, og hvordan alt er gennemført ned i mindste detalje. Det er sådan, jeg synes et køkken skal være.

For mig er et køkken mere et møbel end et fast inventar. Indretningen er altafgørende for, om man bliver glad for sit køkken i hverdagen. Køkkenet bliver mere og mere en del af indretning og den personlige stil. For mig er det den perfekte kombination mellem funktionelle unikke løsninger med smukke snedkerdetaljer og topkvalitet vigtigst, men det skal også være en god historie.

Hvornår vil du mene, at man er klar til en Form Plus løsning?
– Man er klar til et Form Plus snedkerkøkken, når man gerne vil have kvalitet og dermed bliver glad for af at se på smukke snedkerdetaljer i hverdagen – men ikke er indstillet på at spendere flere hundredetusind på et snedkerkøkken.

Sådan kan du få det, hvis du er ryger på Jesper og Form Plus...

Sådan kan du få det, hvis du er ryger på Jesper og Form Plus…

Tre kvikke til Jesper:

Hvornår og hvor har du sidst deltaget i en køkkenfest?
– Jeg er så heldig at bo i centrum af race-banen under Classic Race Aarhus, så af en eller anden underlig grund dukker alle mine bil-entusiastiske venner op den weekend, og det ender altid med et brag af fest. Min lejlighed er indrettet med stue og køkken i ét, og når alle flaskerne havner på køkkenbordet, så ved vi alle, hvor festen ender…

Må vi se et foto fra din telefon, som ikke har relation til køkkenbranchen og høre lidt om det?
– Min store passion og fristed er sejllads – både på kapsejladsbanen og på tur rundt i de danske farvande.

Jeg er den lykkelig ejer af en gamle træ Knarr fra 1960, som er bygget på det legendariske bådeværft Børge Børgesen i Vejle. Til dem, som ikke kender en Knarr, så er Knarren havets svar på Rolls Royce. En Knarr er fra en tid, hvor kun de bedste materialer og smukkes detaljer er godt nok. Som snedker og feinschmecker bliver man glad af at have sådan en båd.

Fra telefonen...

Fra telefonen…

Hvad byder din kommende vinter på?
– Jeg skal bruge min vinteraftener på at tage en uddannede som Yachtskipper af 1. grad, da jeg har en stor drøm og at krydse Atlanten i sejlbåd. Så det er med at være forbedret til den dag, hvor tiden og mulighederne viser sig.

Er du blevet sulten på en køkken, så klik her

My Pleasure høvler løs på Facebook

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk