Home Ure Jaeger-LeCoultre lancerer nyt limiteret ur – med alarm i

Jaeger-LeCoultre lancerer nyt limiteret ur – med alarm i

by Nicolai Klingenberg

Her skal det handle om en nyhed fra Jaeger-LeCoultre, som netop i år kan fejre 60 med automatiske urværker og alarmer. Det har man valgte at fejre med et limiteret ur, som bliver lavet i 500 eksemplarer, og som går under navnet Master Memovox Boutique Edition.

Nydeligt altså! Foto: Johann Sauty

Nydeligt altså! Foto: Johann Sauty

Designet beskriver Jaeger-LeCoultre selv som en nutidig fortolkning af et design fra 70’erne – havde jeg ikke set uret først, så havde jeg personligt frygtet en noget anden kasseform, så jeg var langt mere begejstret, da jeg så det endelig resultat: Der er et stykke vej fra inspirationsuret, som du kan se herunder.

Anno 70'erne Foto: Johann Sauty

Anno 70’erne Foto: Johann Sauty

Hvid vi nu bliver lidt i 70’erne, så er det farven på urskive, vi skal hæfte os ved – en blåtonet frækkert med et noget lysere cirkel med minutmarkeringer. Det stopper ikke her, for Memovox Snopdrop, som er navnet på inspirationsuret, havde også baton-visere (det kaldes de, mens de finere og mere spidse visere går under navnet dauphine visere) og en rotérbar inderskive med en trekantet markør.

Jeg indrømmer at inspirationsturet ikke rigtig (overhovedet) er noget for mig. Foto: Johann Sauty

Jeg indrømmer at inspirationsturet ikke rigtig (overhovedet) er noget for mig. Foto: Johann Sauty

Og det er netop på inderskiven, at vi skal finde den fornemme alarmfunktion. Jeg har haft et par ældre Memovox’er i hænderne, og alarmfunktionen er egentlig dobbelt, for udover lyden, som jeg mindes både kan være brummende og mere “plingende”, så kan mærker du også vibrationerne, når alarmen går.

Alarm-trekanten

Alarm-trekanten

Foto: Johann Sauty

Foto: Johann Sauty

Bagsiden – af uret altså – er uden glas, hvilket sikkert vil dele vandene, for nogle er helt tossede med at betragte urets værk med det blotte øje (jeg gør det selv af og til). I stedet findes et symbol, som frit oversat betyder “se lige, hvor heftigt vi har testet uret og dets funktion samt pålidelighed” – i virkeligheden er navnet på symbolet “1000 Hours Control”, som er den tid, uret er blevet testet i hoved og hale. Dog kan jeg ikke se, at hvert ur skulle være individuelt nummereret – om det skyldes, at der er pressebilleder, jeg har fået nallerne i, skal jeg ikke kunne sige, men personligt ville jeg sætte pris på et individuelt nummer på uret.

Der har du bagsiden.

Der har du bagsiden.

Jeg mindes desuden, at Jaeger-LeCoultre skulle have lavet en særlig variant af Memovox uret, som var tiltænkt folk med hang til parkering – på urskiven var der således et P-symbol, som man “matchede” med den tid, man havde købt parkering til. Dermed gik alarmen, når det var tid til at forlænge eller flytte bilen. Ganske fikst, når man tænker på, at der på daværende tidspunkt ikke var smarte mobiltelefoner og lignende løjer, som kunne klare betaling og remindere.

Uden P-mærkat, men heft dig endelig ved den nydelige rem med blå syninger på.

Uden P-mærkat, men heft dig endelig ved den nydelige rem med blå syninger på.

Prisen har jeg ikke været i stand til at finde, men jeg tilstår gerne, at jeg heller ikke har gjort mig umage. Og lige da jeg skrev den sætning røg jeg på google, og fandt frem til en amerikansk pris på 11.700 dollars, som igen er omtrent små 10.000 kroner mere end en lignende model i sortimentet, som ikke er limiteret.

Foto: Johann Sauty

Foto: Johann Sauty

Det var ordene og billederne. Der findes mange flere artikler om ure på My Pleasure her

Kan det lyse i mørke? Ja, det kan du rigtig nok tro.

Kan det lyse i mørke? Ja, det kan du rigtig nok tro.

Faceren her

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk