Home Medier med mere Den med anbefalingen af HBO’s Westworld

Den med anbefalingen af HBO’s Westworld

by Nicolai Klingenberg

Måske erindrer du, at min husstand ikke har et traditionelt TV-abonnement. Vi er en “streaming kind of family”, og under dette prædikat, finder vi tjenesten HBO Nordic. Denne herlige service leverer serier, dokumenterer og film, når det passer dig – og hvor det passer dig. I de mørke stunder har det passet mig gevaldigt godt at koble af foran enten datamat eller tablet, men her handler det dog mere om let fugtige håndflader og action. Velkommen til en artikel, der slår et slag for Westworld – en serie, du skal se…

Stor like tommel herfra. Hvorfor kan du læse længere nede

Stor like tommel herfra. Hvorfor kan du læse længere nede

Hvis du selv streamer, så ved du nok, at det kan være svært at hitte ud af, hvad man skal kaste sig over. Derfor spørger man gerne andre – og typisk på de sociale medier. Derfor kan du flot betragte denne skrivelse som en servicemeddelelse til dig, som søger en ny serie, som foregår i nutiden, hvor nogen har skabt en fiktiv verden, som udspiller sig det vilde vesten.

Det ganske vilde vesten

Det ganske vilde vesten

Men hvad handler serien om? Det skal jeg sige dig. En ikke helt uskummel virksomhed tilbyder folk med flot økonomi at komme på eventyr i det vilde vesten. Der er tale om en fiktiv verden, som folk kan opholde sig i rent fysisk. Og i flere uger, om man lyster. I “byen” og området lever en flok karakterer, som virkelighedstro kopier af mennesker og dyr. Du kan som besøgende te dig, som du lyster: Hor (jeps, du ser flotte babser allerede i afsnit 1), du kan agere ond mand og nedslagte folk eller hjælpe med af finde sheriffens morder. Er det meget iscenesat? Nej. Det er meget virkelighedstro.

Svupsi

Svupsi

Menneskeskabt

Menneskeskabt

Da jeg så de faste “beboere” i første afsnit af Westworld tænkte jeg, at vi var ude i et Matrix lignende setup, hvor stjålne kroppe og sjæle levede i en virtuel verden. Det er ikke tilfældet (jeg har kun set afsnit 1, så jeg aner ikke, hvad de kommende afsnit kan byde på). Til gengæld skal du se med, hvis du kunne tænke dig at se en hårdkogt Sidse Babett Knudsen, som spiller højtrangerende chefdame i det ikke helt fine underholdningsforetagende eller en vis Anthony Hopkins, som har været med til at skabe de fiktive folk.

Sidse - med tobak

Sidse – med tobak

Anthony H - med en robot

Anthony H – med en robot

Allerede efter afsnit et går det galt. De skabte mennesker med kunstig intelligens begynder at opføre sig sært. Som om de får egne tanker og handlingsmønstre, som ligger udenfor det, de er programmeret til. De er “kodet” til aldrig at kunne gøre nogen gæster skade, uanset hvordan de bliver behandlet, men som du sikkert ved, så kan en softwareopdatering ændre på et og andet…

Det var et par ord fra mig. Du burde være fanget. Men tvivler du stadig det mindste, så snup lige et kig på traileren…

Skrivelsen her er sponseret af HBO Nordic. Det ændrer dog ikke på, at jeg bliver ved med at se serien.

Nu begynder det at give mening. Eller lidt mere mening...

Nu begynder det at give mening. Eller lidt mere mening…

Du finder HBO Nordic her 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk