Home Pindemadder Den med opskriften på skaldyr i gryde: Moules marinieres med chorizo

Den med opskriften på skaldyr i gryde: Moules marinieres med chorizo

by Nicolai Klingenberg
Pin It

Skal du have et lille fif til at peppe dine muslinger op? Alle tiders – så er du nemlig kommet til det rette sted. Og den rette artikel. En nem og klassisk spise går under navnet moules marinieres (marinières), og det er denne ret, det skal handle om her. Med en flot bonusingrediens i gryden.

Så er der godter til gryden

Det skal du bruge til moules marinières:
– Friske blåmuslinger – regn med et net eller et kilo pr. to personer
– Et bundt gulerødder
– En dusk persille

Husk pølsen

– Et bundt porrer
– Et par rødløg
– En halv håndfuld fed hvidløg
– En karton som rummer en halv liter piskefløde
– Brød – vi indtog en omgang glimrende surdejsbrød fra Il Fornaio

Krummen

– Hvid – en halv flaske. Minimum. Overskydende vin nydes under tilbedredningen.
– Et stykke bonusingrediens i form af en chorizo-pølse (gerne den stærkeste, du kan få fingre i)

Lavere procenter findes også – men lad dem stå i butikken.

Rens muslingerne for skæg (altså de små totter, der måtte sidde på skallerne) og skyld muslingerne flot under rindende koldt vand. Giv gerne muslingerne et let dap – såfremt de ikke måtte lukke sig, skal de kasseres.

Mere grønt

Snit grøntsagerne i fine skiver – og giv chorizoen samme tur. Snup du gerne en enkelt skive til dig selv, når nu du er i fuld sving. Det har du fortjent.

Så er der serveret

Smid ingredienserne i høj gryde. Tænd for komfuret. Lad det simre til muslingerne har åbnet sig. Det tager omkring fem minutter. Herefter serveres løjerne fra gryde til skåle – husk godt med væde fra bunden af gryden. Det er i øvrigt en glimrende idé at dyppe det føromtalte brød i denne herlige suppedas. De muslinger, som ikke har åbnet sig, skal du kassere, da de kan være dårlige. Voila – du har lavet Moules marinières. Velbekomme!

Der er blus på Facebook

Pin It

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk