Home Living Super Mercat – den grafiske kunst lever i glas og ramme

Super Mercat – den grafiske kunst lever i glas og ramme

by Nicolai Klingenberg

Plakatkunst har været et udskældt form for vægpynt, men i de seneste år, har stilen fået en renæssance. Nogle vil måske mene, at det har taget overhånd med retromotiver og hyldester til bydele, men i så faldt kunne du tage et kig på Super Mercat. Jeg har talt med ejerne – og det interview, får du her.

Malte. Og Theis. I en sofa. Efter en dekorativ opgave.

Malte. Og Theis. I en sofa. Efter en dekorativ opgave.

Theis – du er den af af Super Mercat. Hvem er I, og hvad rumsterer I med?
– Super Mercat er et kreativt samarbejde mellem Malte og jeg. Det bygger på en fælles interesse for at udforske de visuelle medier. Vi bruger en stor del af vores fritid på at tage billeder og lave grafisk arbejde. Ofte er det på baggrund af et samarbejde, men somme tider er det ideer, som opstår, og som vi ikke kan lade være med at prøve af. Det er nogle af disse produkter, vi har valgt at trykke og sælge. _k8b6198_1

Der findes masser af ”œplakatkunst”. Hvad får man hos jer?
– Super Mercat laver minimalistisk farverig billedkunst. Vores ideer og motiver er nok en anelse mere udfordrende, end du ser hos de fleste andre danske plakatkunstnere. Derfor får man også nogle mere unikke plakater. Desuden vil vi gerne slå et slag for vores trykker, som vi mener er den dygtigste i Danmark. Han laver de flotteste tryk, vi nogensinde har set. _k8b6198Og hvordan kom I på idéen?
– Vores samarbejde startede for et par år siden i forbindelse med et projekt, der handlede om at lave gourmetanretninger ud af MCDonald’s menuer. Siden har vi lavet flere og flere sideprojekter sammen, og da klubkonceptet Manna tog fat i os for et år siden, begyndte vi at få travlt. De skulle bruge en plakat om ugen, og det var noget, der virkelig udfordrede vores kreative proces.

På den anden side gav det også et fantastisk rum til at eksperimentere, fordi vi var tvunget til at have et konkret output samtidig med, at rammerne var meget åbne. Det er til dato blevet til omkring 35 Manna plakater, og da vi løbende fik rigtig mange henvendelser på baggrund af plakaterne, besluttede vi at sætte nogle af dem i produktion._k8b6199_1 _k8b6203_1

Hvad laver I ved siden af?
– Malte arbejder som Art Director på Revolt, og jeg arbejder som freelancefotograf  under mit eget navn TheisBothmann.com og sidder på samme kontor som Malte._k8b6199

For tiden er der ni værker i spil. Hvad kan vi forvente fremadrettet?
– De ni værker, som er til salg lige nu, er et udvalg fra et arkiv på omtrent 50 billeder. Hvis alt går, som det skal, og folk kan lide det, vi laver, så vil der løbende komme flere og flere værker fra arkivet til salg, ligesom vi bliver ved med at afprøve nye motiver og metoder._k8b6203

Hvordan får man fingre i sagerne, så de kan komme på væggen?
– Vi har bestilt et parti hjem af de ni nuværende værker, og du kan købe alle plakaterne her, se mere af vores arbejde på Facebook og Instagram. Vi vil desuden gerne give en ekstra rabat til alle, der læser det her, så hvis du indtaster supermercatmypleasure i checkout, får du 20 % rabat. Vi har i øvrigt altid gratis fragt i Danmark._k8b6207_1

Hvorfor hedder i Super mercat?
– Vi var sammen til OFFF i Barcelona sidste år. Det er en fantastisk festival med de dygtigste visuelle artister og en tilgang til arbejdet, som på mange måde definerer vores udgangspunkt. Hvis man har været i Barcelona, ved man, at der overalt ligger de her små købmænd eller store kiosker, hvor man kan købe alt fra øl og chips til ost og deodoranter. De kalder dem for Supermercat, og det er jo lidt ligesom os. Vi sælger også de plakater, vi godt kan lide, uden hensyn til, om de følger et særligt koncept. Det der med at lave et mellemrum mellem Super og Mercat syntes vi var sjovt, fordi det så pludselig betød noget helt andet._k8b6207_2

Slutteligt – hvad mener I, at enhver mand M/K bør vide om plakatkunst?
– Find noget, der ikke hænger i ethvert hjem – og brug penge på at få det rammet ordentligt ind._k8b6207 supermercat_content_posters_7459

Tre hurtige til Theis:

Hvor og med hvem har du sidste spist et mindeværdigt måltid?
– Frokost med malte på kontoret. Det var ret romantisk.

Må vi se et hverdagsfoto fra din telefon og høre lidt om det?
– Jeg har præcis været en tur i Norge og arbejde. Jeg elsker sne og kulde, så jeg nød det i fulde drag, da jeg var deroppe, da det nok er det tætteste, jeg kommer på en hvid jul de næste 10 år.

Fra Theis' telefon

Fra Theis’ telefon

Hvad byder resten af din vinter på?
– Arbejde frem til jul, en lille ferie mellem jul og nytår, og så måske en lille smuttur væk fra kulden sammen med min kæresten i det nye år. Ja, og så tror jeg at jeg snakker for os begge, når jeg håber på masser af Super mercat i 2017.

Tre hurtige til Malte:

Hvor og med hvem har du sidste spist et mindeværdigt måltid?
– Jeg var for nylig i Paris med min kæreste, hvor vi spiste på en af mine absolut yndlingsbistroer: Le Clown Bar. Det er Restaurant Saturne’s lillebror og et sted, jeg altid spiser i Paris. Vi fik blandt andet nogle fantastiske friterede snegle.

Må vi se et hverdagsfoto fra din telefon og høre lidt om det?

Fra Maltes telefon

Fra Maltes telefon

– De her ulykkeskager er den bedste idé, jeg nogensinde har set. 

Hvad byder resten af din vinter på?
– Jul, en tur på langrend i Norge, fodbold og forhåbentlig en masse plakater.

Mød My Pleasure her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk