Home Living Eilersens safaristol fra 60’erne genopstår med hjælp fra sadelmager

Eilersens safaristol fra 60’erne genopstår med hjælp fra sadelmager

by Nicolai Klingenberg

Inden du studser for meget over overskriften, så ved jeg fint, at der er andre, der også har begået en safaristole. Og jeg har da også nedfældet et par ord om disse for noget tid siden, men nu fik jeg fingrene i en nyhed fra Eilersen. Den kommer her – og handler om en safaristol i nye (k)læder.

Stol? Ja. Den står der til højre og er lidt bleg i det.

Det var i 1960’erne, at Eilersen telefonerede eller i hvert fald kontaktede møbelarkitekten Erik Wørts, da firmaet bad Erik om at komme med sit bud på en safaristol – og det gjorde han. I 2016 relancerede man så stolen – og nu er den så opgraderet i 2017.

Forvent din egen patinering – og det bliver drøn flot

Stor kontrast – samme stol

Man har slået pjalterne sammen med en sadelmager, som vælger hvert skind individuelt til hver stol – og der findes nu læder på søde og ryg, og man gør sig ydermere i håndsyning, som sadelmageren også varetager. 

Den lyseste variant

Læderet har fået en omgang bivoks, som gør kanterne pænere at se på – og blødere rent udtryksmæssigt. Mindre flosset kan man vel også sige.

Også nydelig

Stolen koster 6.994 kroner, og du kan vælge mellem stel af olieret, sortlakeret eller sæbebehandlet egetræ, samt læder på ryg, sæde og armlæn, hvor farverne lyder cognac, sort og “ubehandlet”.

Jeps – den er også at finde i dette rum.

Facebook safari her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk