Home Ure Fire frække urnyheder, som kan ramme dit håndled i 2017

Fire frække urnyheder, som kan ramme dit håndled i 2017

by Nicolai Klingenberg
fire basel-1

Det er disse fire, du kan blive klogere på.

Omend nogle urfirmaer har haft bedre dage, så skorter det ikke på nyheder fra Schweiz. I denne artikel skal vi se på nogle ure, som netop er blevet præsenteret på Baselworld 2017.

Første sag kommer fra Zenith, som er firmaet, der blandt andet har leveret chronographværker til Rolex Daytona for omtrent tyve år siden. Men de kan så sandelig også selv. Uret herunder fås også med blå urskive og ditto rem, men jeg tænkte, at vi skulle se på lidt brunt i stedet. Zenith Heritage 46 er det fulde navn, og du kan se frem til et klokkeværk med en diameter på 38 millimeter, en chronographfunktion, som drives af et mekanisk urværk med automatisk optræk og en gang-reserve på 50 timer. En absolut klædelig størrelse med matchende rem, og som hylder en tidligere Zenith model fra 1960’erne.

Den brune 60'er relaterede frækkert.

Den brune 60’er relaterede frækkert.

All right - du får også et foto af den blå

All right – du får også et foto af den blå

 

Jeg har et par ældgamle Angelus ure, og indtil for et par år siden, var urhuset stendødt. De havde en flot historik, hvor de blandt andet havde leveret værker til Panerai, men de kan også selv. I 2017 kan de så igen. Her med en limiteret laban, som er pakket ind i kulfiber og titanium, hvor værket frister med en svævende tourbillon – og håndoptræk. Der er kreeret 18 eksemplarer. Alle – sjovt nok – med en diameter på 42 millimeter, og en fræk, sort alligatorrem med titanium spænde.

Magisk faktisk.

Magisk faktisk.

Videre til Frederique Constant, som i dette tilfælde har lidt godt til den verdensomrejsende M/K med hang til tidsmaskiner, som måtte have en diameter på 42 millimeter. Urkassen er af stål, som herefter er beriget med en omgang belægning a la pink guld. Du skal ikke døje med håndoptræk, men i stedet blot lade armenes bevægelser klarer den daglige gang og drift. Du får en chokoladefarvet urskive med et verdenskort af en art, men også en nat/dag indikator og 24 væsentlige verdensbyer, som afslører, hvad klokken er netop her. Dato? Det kan du tro. En stor én ved klokken 18 markeringen.

Nydelig sag til den geografi- og tidszoneinteresserede

Der findes uhyggelig mange urfirmaer, som gør sig i dykkerure – Blancpain har Fifty Fathom. Kort fortalt er en fathom en måleenhed, og 50 af disse – Fifty Fathom(s) – svarer til knapt 100 meter. Nuvel. I år hedder Fathom satsningen fra Blancpain “Fifty Fathoms Bathyscaphe”, og til min store begejstring har man valgt at holde sig til nydelige 38 millimeter i størrelsen. Navnet snyder, for du kan fint plumpe i til 300 meter med uret på håndleddet – forvent et automatisk mekanisk urværk med hele 100 timers gang-reserve. Ret beset skal du vide, at modellen allerede blev introduceret i 2013, men i 2017 får du til gengæld en blå urskive og ditto natorem.

Fatom of the o...ocean

Fatom of the o…ocean

Blancpain-video? Ja da.
Kommer der flere nyheder? Det kan du bide dig selv i sekundviseren på. Jeg vender tilbage.

Sommer- og vintertid på et og samme sted

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk