Home PindemadderBobler Krug og Hotel d’Angleterre i dekadent symbiose – Krug Afternoon Tea

Krug og Hotel d’Angleterre i dekadent symbiose – Krug Afternoon Tea

by Nicolai Klingenberg

Nogle praler af at have været til te hos kejseren af Kina, mens andre må nøjes med at nyde på hjemlige breddegrader. Jeg hører til sidstnævnte og var således inviteret til et fornemt kom-sammen, som du nu også kan gå glæde af. Ramasjangen er døbt Krug Afternoon Tea og finder sted på Hotel d’Angleterre.

Af og til er det rart at få en kølig velkomst

Faktisk var i dag – søndag den 26. februar – første gang, at tiltaget løb af stablen, og da jeg forbi med nysgerrigt sind, fik jeg stoppet Andreas Bagh, som også har haft en finger med i spillet. Han kommer her.

Hernæst gik turen i det bløde. Jeg indrømmer gerne, at konceptet udadtil kan virke en anelse feminint, og når man ser på det visuelle materiale, der er kreeret, så kunne man også få fornemmelsen af, at den primære målgruppe kunne være kvinder, men jeg tager mine ord i mig igen. I hvert fald hvis du fint tåler sødt bagværk – og foie gras.

Boys night out. Eller…

Vi skal igennem et større antal serveringer, som blandt andet tæller klassikere fra te-selskabernes verden, men først er der skruet helt op for dekadencen i form af en særdeles blød og lækker sorbetservering, som er gjort på Krug Champagne – og pyntet med bladguld. 24 karat lover de – og gudskelov for det. Vi ved alle, hvor ilde man kan få det, hvis man bliver budt på 18 karat bladguld – for slet ikke at tale om den langt mere folkelige 14 karat.

24 karat. Gudskelov.

Tiltaget findet sted hver søndag i tidsrummet 15 til 17. Man har valgt at anvende lokalerne, som går under navnet Gallery Hall ( trækker du i gardinernere herinde, vil du kunne kigge til det endnu større lokale, Palmehaven), og seancen koster 645 kroner. Men hvad får man så?

Vi er her.

Du får et glas Krug Grande Cuvée – og så starter showet ellers. Udover “sorbeten”, så begynder vi med en tredelt servering, som først byder på følgende mundrette godter: Agurkesandwich og kongekrabbe samt en hummersalat med et let citrus pift. Hernæst tærte med foie gras, hasselnød og kvæde samt en vanbakkelseslignende sag, der går under navnet gougeres. Denne rummer både comté og trøffel. Sidste “dæk” i første runde rummer en brioche med Karl Johan svampe og pisket smør med svampe.

Til bords

Til kanten, tak.

Første serveringsbur

Et udpluk.

Alt fra runde et på et fad

Vi ånder lige ud og læner os tilbage. Herefter er det nemlig tid til te. Koppen får først en tur med varmt vand, hvorpå den duppes tør og gøres klar til teserveringen. Der bliver skænket darjeeling fra Perchs – den er letdrikkelig. For enhver vil jeg mene.

Opvarmet kop. Dernæst te i.

Til teen hører sig sødt til, som igen kommer til buret på bordet. I øvrigt er de fine bure specialfremstillet af en dansk gørtler, som velsagtens har haft nok at se til. Det giver (endnu) et dekadent strejf til hele oplevelsen – og uden burene havde pladsen på bordet været knap.

Runde to.

De søde sager udgør tre dæk og består af citrontærte med marengs (brændt endda), macarons med vanilje, tærte med mørke bær og hibiscus, en omgang solbær og karamel samt chokoladeganache og en omgang Wales-kage med tecreme.

Palsgaards grådige hånd

Indrømmet. Alt smager himmelsk. Krug’en ditto. Og setupet er virkelig flot. Overdådigt endda – og onde tunger vil sikkert mene, at det er “over the top”. Jeg tror dog ikke, at jeg træder nogen over fødderne, når jeg postulerer, at der er tale om et tiltag af international klasse. Det kræver stedet – og Krug Champagne i almindelighed – da også. Eller sådan bør det i hvert fald være på et hotel som d’Angleterre.

I fuld sving.

Holdet fra Krug og Hotel d’Angleterre melder om flotte tilmeldinger – faktisk i en sådan grad, at der meldes udsolgt en rum tid frem. Du kan booke et bord, en tekande og et bur på dangleterre.com

En god kop te på Facebook

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.