Home Living En Verner Panton stol fra 1973 med et blåt strejf af Raf Simons

En Verner Panton stol fra 1973 med et blåt strejf af Raf Simons

by Nicolai Klingenberg

I 1973 begik Verner Panton et par nye stole, som blev navngivet System 123. Det må have været svært at hitte på et mere usexet navn, men til gengæld kompenserer det ganske funky design for navnet. Stolene blev lavet både som loungevariant og spisebordsvariant.

Nydeligt, blåt sæt.

Men hvor kom Raf Simons ind i billedet? Og er belgieren ikke “kun” en modemand? Niksen. Han har også rumsteret med møbeldesign, og han har allerede et samarbejde rullende med stofgiganten Kvadrat.

Pantons kreationer

Hos Verpan, som producerer Verner Panton stolene i dag, har man netop peget på Raf Simons kollektion hos Kvadrat, som rummer et hav af blålige nuancer. Den blå farve var i øvrigt Pantons foretrukne.

Lounge igen i en lysere variant

Idéen bag stolene var at levere “noget”, som kunne bruges på mere en vis – blandt andet derfor kan man få System 123 med drejemekanisme, så du nemt og bekvemt kan snurre dig bort fra kedelige samtaler eller for at nyde en anden udsigt. Derudover tænkte Verner Panton to zoner ind i stolens ryg, da man ganske rigtigt sidder forskelligt på en stol afhængig af om man for eksempel har spist – eller er i gang med at spise. Multifunktionaliteten længe leve.

Nu med stål…

Anno 2017 kan du stadig vælge mellem en spise- eller en loungestol og mellem to forskellige “fødder”. Spørger du mig, skal du for alt i verden undgå den fod, der ligner to sammensatte renseribøjler. Snup i stedet den langt mere elegante og meningsgivende runde fod.

Drop den fod…

Priserne begynder ved 6.670 kroner, og måske vil det interesse dig at vide, at stolene også kan anvendes i kontorer eller sågar som et flot designelement på en restaurant. Afslutningsvis snupper vi to linjers stilhed for Verner Panton, som døde i 1998.

 

Facebook in peace

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.