Home Depeche Mikkel Vigholt Petersen – om en forkert Jimmy, analoge billeder og eks’en

Mikkel Vigholt Petersen – om en forkert Jimmy, analoge billeder og eks’en

by Nicolai Klingenberg

Vi skal hilse på endnu en fotograf, som fortæller om sin vej til nuværende ståsted i livet. Det handler også om trommer og fremtiden. Tag vel imod Mikkel Vigholt Petersen.

Mikkel – hvad roder du med rent fotografisk for tiden?
– Jeg har genopdaget min passion for analoge billeder. NaÌŠr man arbejder digitalt til dagligt, saÌŠ er det fantastisk sjovt at gaÌŠ tilbage til det analoge. Det har en helt anden struktur og feeling i billederne. Det er ren leg, men samtidig er det ogsaÌŠ lidt teknisk. Man er nødt til at tage stilling til sit foto paÌŠ en helt anden maÌŠde end de digitale, hvor man altid lige kan tjekke resultatet bag paÌŠ sit kamera. Udover det saÌŠ gaÌŠr jeg og arbejder paÌŠ en ny virksomhed med fokus paÌŠ sociale medier, som jeg kommer til at lancere sammen med min kæreste her i foraÌŠret.

Fashion photography by photographer Mikkel Vigholt Petersen aka MIKKELSVIEW

Hvordan vil du beskrive din fotografiske stil overfor en person, som ikke har set dine fotos?
– Hmm… Av, det var et godt spørgsmaÌŠl. Redaktionelle mode (editorial fashion) og portrætter, men med en lidt skæv/anderledes æstetik. Jeg kan godt kede mig lidt, hvis det bliver alt for kommercielt, saÌŠ ofte vælger jeg en anden vej.

Hvordan blev du i sin tid klar over, at du ville beskæftige dig med fotografering?
– Jeg har spillet trommer i mange aÌŠr – baÌŠde som amatør og professionel, men jeg var kørt lidt død i det og følte ikke at det førte det med sig, som jeg gerne ville have. Jeg var frustreret og fortvivlet over min situation og brugte pludselig en masse tid paÌŠ ligegyldige ting, som ikke gav mig noget igen.

Jeg havde en kæreste, som jeg ikke rigtig kunne kommunikere med, og jeg havde mest bare lyst til at kravle ind i et hul og ikke komme ud igen. Men saÌŠ en dag læste jeg et opslag omkring foto og det vakte noget i mig. Jeg har altid elsket foto, saÌŠ her var noget, som jeg virkelig havde lyst til. SaÌŠ jeg fortalte min daværende kæreste, at jeg ville droppe musikken og læse til fotograf. Hun grinte haÌŠnligt af mig og sagde ”Skal du nu ogsaÌŠ til tage være natklubs fotograf!?”

Kort efter slog vi op, jeg begyndte at tage billeder, og jeg har aldrig stoppet siden.

Et mindeværdigt øjeblik fra en fotooptagelse?
– Jeg skulle engang skyde nogle billeder af Jimmy Jørgensen til en velgørenhedsauktion. Jimmy skulle være iført en læderjakke, og jakken skulle derefter bortauktioneres. Alt var blevet aftalt igennem en manager, dagen oprinder, og alle paÌŠ sættet gaÌŠr og venter spændt paÌŠ at Jimmy skal komme.
Pludselig ankommer Jimmy Colding (fra Zididada). Han er i super godt humør og er klar til at faÌŠ taget billeder. Der bliver helt stille, og den ansvarlig for skydningen fryser fast, da hun forstaÌŠr, at der er sket en forveksling. Jeg begynder at grine, da jeg indser, at det er en misforstaÌŠelse, imens alle andre ligner et kæmpe spørgsmaÌŠlstegn. Det ender med at alle holder masken og intet siger, vi faÌŠr taget billederne af Jimmy Colding, men Hr. Jørgensen saÌŠ vi aldrig noget til.

Hvad vil du gerne med dine fotos?
– Jeg tager nok mest billeder for min egen skyld, men hvis andre ogsaÌŠ kan nyde dem, saÌŠ er det kun en ekstra bonus. Billeder er en slags kreativ leg, hvor jeg kan dele indtryk og stemninger med andre.

HvornaÌŠr er kvinder efter din mening smukkest?
– NaÌŠr hun er selvsikker og i balance med sig selv. Jeg har helt sikkert fascineret af stærke kvinder, men samtidig saÌŠ elsker jeg ogsaÌŠ, naÌŠr en kvinde bare kan være pjattet og grine af sig selv. Alt behøver ikke altid at være saÌŠ seriøst.

Hvad er den største fordel ved at være mand og fotografere kvinder?
– Som mand ser man anderledes paÌŠ kvinder, end kvinder selv gør, og jeg synes, at det giver et andet visuelt udtryk. Om det er en fordel eller ulempe, ved jeg ikke.

Fashion photography by photographer Mikkel Vigholt Petersen aka MIKKELSVIEW

Skal man være lidt af en lurer for at blive en god fotograf?
– Nej, men man skal være nysgerrig og bevidst om, hvad der sker omkring en. Der findes motiver alle steder. Det er blot et spørgsmaÌŠl om at se dem. Som min mor engang sagde: ”Brug dine øjne” med andre ord. Bliv bevidst om, hvad det er, du ser.

Og hvornaÌŠr er et foto rigtig godt i din verden?
– Enkelte billeder kan blive ved med at fange min opmærksomhed – ogsaÌŠ selvom jeg har betragtede dem hundredevis af gange før. Det svært at forklare, for det er ikke en enkelt ting, som gør, at jeg vender tilbage til de billede. Det er en helt række af ting, som til sammen skal gaÌŠ op i en højere enhed.

Hvilken kvinde ville du helst fotografere og hvorfor?
– Det ved jeg simpelthen ikke. Min liste er alt for lang, men maÌŠske Tilda Swinton. Jeg synes, hun har en fantastisk udstraÌŠling og tror hun kunne være morsom at fotografere. Hun har saÌŠdan en magisk blanding af outreret skønhed.

Fashion photography by photographer Mikkel Vigholt Petersen aka MIKKELSVIEW

Hvad kan man gøre som amatør for lige at peppe sine fotografier op?
– Holde op med at centrere alt i midten og lære dig at bruge det gyldne snit. En god tommelfingerregel er at skyde med hjertet, men redigere med hjernen.

Hvor kan man se mere til dine fotos?
– Nu havde det været fedt hvis jeg kunne skrive en masse seje udstillinger eller gallerier, men jeg har faktisk aldrig overvejet at udstille mine billeder. SaÌŠ mit svar maÌŠ nok blive online eller i forskelige udenlandske modemagasiner med fokus paÌŠ editorials, eller paÌŠ hjemmeside www.mikkelsview.com

aw15 editorial shoot by photographer mikkel vigholt

Tre hurtige til Mikkel Vigholt Petersen:

Hvad byder dit forår paÌŠ?
– Jeg har en masse ideer, som jeg skal have ud af kroppen (fotograferet) – baÌŠde digitalt og analogt. Og saÌŠ har jeg som sagt en ny virksomhed under opbygning, saÌŠ der er ogsaÌŠ en del arbejde der.

MaÌŠ vi se et hverdagsfotografi fra din telefon og høre lidt om det?
– Jeg tager sjældent billeder med min telefon. Ikke fordi jeg ikke vil, men kameraet paÌŠ telefonen er i stykker, og jeg har ikke faÌŠet taget mig sammen til at skifte telefon.
Men jeg har nogle faÌŠ billeder, og det her er et af dem. Billedet er taget med min telefon ned igennem en lup der ligger paÌŠ et analog negativ. Jeg har bagefter vendt det negative billede om til et positivt billede i en app, saÌŠ jeg faÌŠr en bedre forestilling om, hvordan mine billeder ser ud før jeg scanner dem. En slags hurtig preview.

Fra telefonen…

Billedet forstiller en model taget til et modeshow med designer Dilara Findikoglu under London Fahion week sidste sommer.

HvornaÌŠr har du sidst grædt?
– Jeg kan ikke huske det, men sandheden er, at der ikke skal saÌŠ meget til, før jeg sidder og snøfter. Jeg vil jo helst ikke indrømme det, men i blandt kan det bare være en youtube video med nogen, som bliver glade eller en film, som ender godt. 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk