Home Kluns, grej og grooming Morten Priisholm – guldsmeden som vandt en pris og gik all in på mandesmykker

Morten Priisholm – guldsmeden som vandt en pris og gik all in på mandesmykker

by Nicolai Klingenberg

Morten – du rumsterer med smykker til mænd. Hvordan er du havnet her?
– Helt tilbage da jeg gik i 7. klasse, købte jeg min første guldring – og altså inden jeg viste, jeg skulle være guldsmed. Jeg har altid været fascineret af smykker, specielt guldringe! Så da jeg efterfølgende blev udlært og kunne lave mine egne ting, tog det ganske enkelt overhånd, og nu er det endt ud i en kollektion.

Det er ham her, der i dag svarer på ting og sager

Du har oven i købet fået en flot anerkendelse”¦?
– Ja, det var helt vildt – og en kæmpe oplevelse! Tilbage i august 2016 vandt jeg en prisen “Brand New” for mit design og koncept til den årlige guldsmedemesse for unge talenter med deltagere fra hele EU. Dommerne satte pris på, at jeg i min arbejdsgang blander nymoderne teknologi med gamle håndværktraditioner og så selvfølgelig mit design.

Mechanic halskæde

All right. Mænd og smykker kan være en ømtåleligt cocktail. Hvad har været vigtigt for dig, da du lavede dine smykker?
– Herresmykker lider under et gammelt tabu: At være for homoseksuelle, hvilket jeg mener, er tåbeligt. Ser man tilbage igennem historien, har herresmykker altid været et tegn på rigdom og velfærd. Det er den indstilling, jeg vil efterlade i folks bevidsthed, og derfor har det været vigtigt for mig at lave smykker, som er ekstremt maskuline.

Animalsk herrering

Og hvordan vil du beskrive din designstil?
– Jeg plejer gerne at sige, at mit design har tyngden og det robuste fra mine nordiske rødder, blandet med den britiske feinschmecker stil. For nogle år tilbage arbejdede og boede jeg et år i Wales, så briternes gode stil kom under huden på mig. Lædersko, suits og et besøg hos den lokale barber gjorde sit indtryk!

Hvad vil du gerne med dine kreationer?
– Hele ideen bag min virksomhed er, at ændre normen indenfor herresmykker – mine smykker skal være innovative og anderledes. Min Traditional serie er min mest neutrale, som er for mænd, der måske skal have deres første ring, hvor Time kollektionen er langt mere vovet.

Knapper til manchetterne

Hvad er de lavet af for materialer – og hvor bliver de lavet?
– Materialerne er ædelmetaller, det vil sige sølv og guld. Jeg eksperimentere dog med alle materialer, så som træ, karbon og læder. Alle mine smykker bliver lavet herhjemme i Danmark, hvilket også placerer dem i den højere prisklasse. Til gengæld kan jeg styre min produktion 100 % og have kontrol med kvaliteten. Af ædelsten bruger jeg for det meste diamanten, men i forskellige farver som sort, grøn og lilla.

Og hvordan er det gået med dem hidtil?
– Virksomheden er stadig ung, så jeg vil ikke sidde og prale af en millionomsætning. Jeg er ny på markedet med mit brand, og butikkerne skal vænne sig til tanken omkring herresmykker, men jeg har fået en rigtigt god start. Udover når jeg sidder her med dig, kører jeg land og rige rundt for at finde forhandlere. Min målsætning er at finde 10 gode forhandlere rundt omkring i Danmark og så herefter at fokusere på UK.

Hvor kan man se mere til det, du har begået?
– Guldsmed Dirks på Frederiksberg og i Rødovre Centrum sælger min kollektion, udover disse steder kan smykkerne ses på Westend 4, KBH V, hvor jeg har værkstedsplads. Herfra laver jeg også unika opgaver på bestilling – for eksempel til ham som vil have noget helt specielt, som ingen andre har. Jeg er meget aktiv på Instagram, så hvis man sidder hjemme i sofaen, kan man få en teaser ved at følge priisholm_dk.

Værkstedet

Hvad ligger vi på rent prismæssigt?
– Min kollektion koster fra 1.200 til 9.000 kroner, men hvis vi snakker specialopgaver, er det kun kunden, som sætter grænsen. For eksempel har jeg før lavet opgaver til +100.000 kroner.

En nyere kreation…

Hvad går du selv med rent smykkemæssigt?
– Personligt har jeg en 14 karats guldkæde med mit Mechanic vedhæng i guld og med farvede diamanter. På højre hånd har jeg min Square ring på lillefingeren, og mit ur er et stål Rolex Submariner på venstre. Jeg har dog forelsket mig i et Linde Werdelin Spido Lite!

Rolex Submariner

Slutteligt – hvad bør enhver mand vide om mandesmykker?
– At når mænd har et ur på, er det 95 % af alle tilfælde for udsmykningens skyld, så en guldring gør ham ikke mindre mandig. Det giver ham blot noget mere kant.

Tre hurtige til Morten Priisholm:

Hvad byder dit forår på?
– Guldsmykker! Helt klart guldsmykker! Jeg har en super kollektion på tegnebrættet, som skal gennemarbejdes, så den kan lanceres til august. Som tidligere nævnt er det også her i foråret, jeg kører rundt i landet for at finde nye kunder, jeg har budgetteret med 10 forhandlere til august. Sidst men ikke mindst, arbejder jeg på en kollektion med et andet firma, men det kan jeg desværre ikke fortælle mere om endnu.

Må vi se et ikke-smykkerelateret foto fra din telefon og høre lidt om det?
– Det må være et billede af min gamle motorcykel. Jeg købte min første motorcykel, da jeg var 19 år og nåede at eje den i 7 år, men måtte desværre sælge den, da virksomheden skulle bruge tid og kapital. Av det var en kniv i hjertet! Men der er ingen tvivl om, at jeg kommer til at køre motorcykel igen – min næste MC bliver helt sikkert også en Yamaha, men nok mere noget scrambler bygget på et XV 1000 stel.

Fra telefonen

Hvor og med hvem har du sidst spist et mindeværdigt måltid?
– Puha, det må næsten være med Jesper Skibby. Første gang jeg mødte ham var en rigtig skæg oplevelse. Han må siges at være en personlighed og en rigtig guttermand! Vi var inde på Café Sokkelund på Frederiksberg for at snakke design af smykker til ham og hans kone. Der går ikke længe, før den nye tv-sæson af “5. halvleg” udkommer, og der kan man se resultatet.

Se mere til Morten Priisholm her

Facebook for My Pleasure

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk