Home Ure Årets Rolex nyheder fra BaselWorld – de fesne og de frække

Årets Rolex nyheder fra BaselWorld – de fesne og de frække

by Nicolai Klingenberg

Du har muligvis erfaret, at det er omkring nu, at urbranchen løfter både slør og tæpper bort fra montrerne, som rummer årets nyheder. Her i denne skrivelse, skal vi omkring årets Rolex nyheder. Vi begynder med et jubilæumsur.

I 1967 blev Rolex Sea-Dweller født. Det gør 2017 til et jubilæumsår, hvor man har valgt at smide denne laban på markedet med både rødskrift på urskiven og en størrelse på 43 millimeter – og en omgang forstørrelse på urglasset. Jeg er ikke fan. Overhovedet.

Prisen på det nye Rolex Sea-Dweller er 80.450 danske kroner.

Vi springer videre i teksten til en forholds lille nyhed i form af “nye detaljer på urskive og et sæt ditto visere”. Førhen var markeringen ved “klokken 12” en firkant – nu er det en trekant. Viserne er mere typiske for Rolex sortimentet i almindelighed, og så skal du selvsagt være klar over, at urets værk er ganske kompliceret, men særdeles udmærket til brug i sejlsport, såfremt man skal måle tid…

Med ny trekant i toppen – og visere

Prisen på et Yacht-Master II anno 2017 ligger på 132.650 kroner for en udgave i stål.

Rolex Daytona kom til verden i 1963, og i år skal vi se på tre nyheder, som alle er af guld – gult guld, hvidguld og everose guld. Den elastiske Oysterflex lænke er at finde på uret, som spiller fint sammen med en sort bezel af en særlig art keramik, som Rolex har valgt at patentere. Cerachrom er i øvrigt det patenterede navn.

Prisen for et af de nye Rolex Daytona’er begynder ved 194.450 kroner.

Jeg har haft fornøjelsen af at rumstere med et Rolex Sky-Dweller, og her var fascinationen stor, da lynetten kom blev drejet og urets funktioner og indstillinger kom i spil. Anno 2017 har Rolex lanceret et par nye udgaver af Sky-Dweller, hvoraf den er af guld og stål. Den er på ingen vis noget for mig, men i stedet vil jeg gerne henlede opmærksomheden på den anden nyhed, som er af stål og med en særdeles elegant, blå urskive. 

Prisen for den blå Sky-Dweller er 102.100 kroner, mens hestehandlervarianten af guld og stål koster 121.500 kroner.

Er guld og stål altid en fesen kombination så? Næh. Og er du bare til et elegant ur, som kun har dato? Alle tiders. Så skal du kigge på det den nye variant af Datejust, som (også) har en nydelig, mørkeblå urskive – og som anno 2017 også kan leveres med en lynette af hvidguld. Datejust modellen er gennem tiden både lavet til ham & hende, og den er blandt andet udført med en diameter på 34 og 36 millimeter. I dag hedder den – altså diameteren – dog 41 millimeter. 

Prisen for et Rolex Datejust med blå urksive og med lynette af hvidguld koster dig 66.300 kroner.

Vi skal afslutningsvis omkring den mere dressy linje: Rolex Cellini. Her har man valgt at lave et ur med en månefase, som viser planetens cyklus. Udviklerne hos Rolex har patenteret månefasemodulet og lover korrekt visning i 122 år. Du får også en flot datovisning, som følger urkassen rundt i yderst sektion – til at vise den pågældende dato, har man – sjovt nok – tilført en fjerde viser, som angiver datoen. Diameteren på uret lyder på 39 millimeter og uret er ekviperet med en brun alligator rem med foldespænde af guld.

Den elegantemåneskive rummer en sølvfarvet del, som er lavet af et stykke vaskeægte stykke jern-meteorit, som har millioner af år på bagen. Hvor, hvornår og hvordan meteoritten er havnet på kloden, melder nyheden desværre ikke noget om. 

Du kan få et Cellini af everose guld – 18 karat endda – og med månefase for 190.050 kroner.

Min favorit? Dig. Men blandt dette års Rolex nyheder må det nok være den blå Sky-Dweller.

Facebook // My Pleasure

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk