Home Depeche Sarah Buthmann – om nabolureri, en kæmpe is og bare numser

Sarah Buthmann – om nabolureri, en kæmpe is og bare numser

by Nicolai Klingenberg
Pin It

Så er det blevet tid til endnu et stykke med spørgsmål og svar. Du skal nemlig møde Sarah Buthmann, som kan ting og sager med sit kamera. Hvad hun vil, og hvad hun tænker, kan du læse mere om herunder – du kan også forvente en flot stribe fotos…

Sarah – hvad roder du med rent fotografisk for tiden?
– I den her uge er jeg i gang med at lave en billedeserie til Vice magazine, som omhandler kvinder, jello og en kæmpe is. 

Fra min serie Stir fry polaroid

Hvordan vil du beskrive din fotografiske stil overfor en person, som ikke har set dine fotos?
– Mine projekter er meget forskellige. Nogle er ærlige og naturlige, mens andre kan gå fra drømmende til det selvfikserede – det kommer lidt an på, hvad jeg laver – og i hvilket humør jeg er i. Det fantasifulde og iscenesættende har dog altid haft en stor plads i mit hjerte – så mange af mine projekter balancere på grænsen mellem fiktion og virkelighed.

Billede fra hyldest til den nøgne kvindekrop i magasinet Vice

Hvordan blev du i sin tid klar over, at du ville beskæftige dig med fotografering?
– Det gjorde jeg for mange år siden, hvor jeg fandt ud af, at jeg kunne bruge fotografi som en adgang til en verden, hvor man for en stund kunne glemme tid og sted, og det blev jeg afhængig af – så meget at jeg stadig er der. 

Et mindeværdigt øjeblik fra en fotooptagelse?
– Det må være min serie Leafless, som jeg lavede til Vice Magazine ”œthe horse is a horse of course of course – issue”, med min foto-partner Malou Bumbum. Projektet gik ud på, at vi gav os selv lov til at være børn igen. Det vil sige, at vi kunne få lov til at at være nøgne, uden at være bevidst om seksualitet, kropsidealer og andre folks blikke. Så vi indtog København, med et polaroid kamera en kold januar måned, lykkelige med bare numser. 

Det er et af de sjoveste projekter, jeg har være med til at lavet. Vi er igang med part 2, som vi har arbejdet på, da vi var på Færøerne og i Thailand. 

Billede fra hyldest til den nøgne kvindekrop i magasinetVICE

Derudover har jeg lavet en billedeserie om Alzheimer, hvor jeg fulgte min elskede morfar gennem hans Alzheimer-sygdomsforløb, det var et hårdt projekt men med mange mindeværdige øjeblikke i, jeg aldrig vil glemme. 

Hvad vil du gerne med dine fotos?
– Jeg vil forskellige ting med mine projekter.

Nogle vil jeg bare underholde med, andre vil jeg fortælle en historie med, nogle vil jeg bruge til stille spørgsmål ved et bestemt emne, og andre er bare iagttagelser.

Til magasinet Papercut issues

Hvornår er kvinder efter din mening smukkest?
– Når hun bare er. 

Lucid til Papercut issues

Hvad er den største fordel ved at være kvinde og fotografere kvinder?
– At man er på samme niveau, at man (måske) ikke prøver at få dem til at smide tøjet af andre årsager end for fotografiets skyld. 

Skal man være lidt af en lurer for at blive en god fotograf?
– Haha, ja – og jeg er den vildeste lurer (spørg mine naboer).

Jeg vil sige, at det da er en god evne at have, for så ser man ting man muligvis kan bruge i sit visuelle udtryk. Jeg ved ikke, om jeg vil kalde det “lurer”, men mere en observatør da man på den måde også kan være i stand til at være nærværende og ærlig, og så kommer det selvfølgelig også an på, hvilket billede man vil lave. 

Leafless til Vice Magazine

Og hvornår er et foto rigtig godt i din verden?
– Når jeg kan mærke det, når det kan få mig til at glemme tid og sted. 

Hvilken kvinde ville du helst fotografere og hvorfor? 
– Det har jeg aldrig tænkt over – en mellemting af Dronning Magrethe og Grace Jones måske? 

Fra en ny serie

Hvad kan man gøre som amatør for lige at peppe sine fotografier op?
– Kaste sig ud i det, eksperimentere, eventuelt bruge sig selv (en selvudløser og et stativ) så har man masser af tid og kan eksperimentere med vinkler, måder osv. 

Hvor kan man se mere til dine fotos?
På min hjemmeside: www.buthmann.dk og lidt på min Instagram

Fra min serie Stir fry polaroid

Tre hurtige til Sarah Buthmann: 

Hvad byder resten af dit forår på? 
– Jeg skal til USA i næste uge og besøge min bedre halvdel – og så lave videre på nogle billedeprojekter, jeg har gang i der. 

Må vi se et hverdagsfotografi fra din telefon og høre lidt om det?
– Det var fra den dejlig solskinsdag, hvor to af mine veninders bryster blev velsignet. 

Fra Telefonen

Hvor og med hvem har du sidst spist et mindeværdigt måltid?
– Ja, det må så blive den kære Malou BumBum – (fra jeres sidste interview). Vi spiste fisk og sejlede lykkelige og fulde rundt på en halvflad luftmadras i et vandfald, et hemmeligt sted i Asien. 

Det gode liv på Facebook

Pin It

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk