Home PindemadderBobler Sour Grapes: In vino veritas – gammel vin på nye flasker og svindel for millioner

Sour Grapes: In vino veritas – gammel vin på nye flasker og svindel for millioner

by Nicolai Klingenberg

Om lidt under to uger, er det tid til dette års CPH:DOX-festival, hvor en række dokumentarfilm vil se dagens lys. Festivalen er vokset, og i år foregår det på Kunsthal Charlottenborg. Jeg har fået et par bud på livsstilsrelaterede film – og her skal vi se på “Sour Grapes”… 

Seems legit…

Når noget er begrænset, kan det fint blive dyrt. Tag nu ure for eksempel. Eller vin. En specifik årgangsvin kan aldrig genskabes, og jo færre flasker, der findes, jo mere koster de typisk. Kan der komme en lyssky forretning ud af den opskrift? Det kan du tro. Se bare, hvordan plottet til dokumentaren “Sour Grapes” lyder:

Gør det selv…

Der findes samlere, som er villige til at bruge hundredetusindvis af dollars på vintage-vin. Så da den unge Rudy Kurniawan pludselig dukker op på den amerikanske vinscene og begynder at føre sig frem med sjældne druer og dyre flasker vækker det først opsigt, så beundring – og siden mistanke. For hvor kommer alle de sjældne flasker egentlig fra? Anført af millardær og vinsamler Bill Koch starter en vidtforgrenet undersøgelse af vinverdenens svar på Den Lyserøde Panter. En tragikomisk historie om forførelse og forfængelighed i en excentrisk vinverden, hvor illusionen er den første og største af alle nydelser.

Er du klar på at møde en svindler? Han kommer her.


CPH:DOX afholdes den 16.-26. marts, og du kan læse mere her

Det skal fejres!

Skål på Facebook

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.