Home Pindemadder Bornholmsk frokost i København – fire retter på Restaurant Koefoed

Bornholmsk frokost i København – fire retter på Restaurant Koefoed

by Nicolai Klingenberg

Jeg var så overordentlig heldig at havne ved et frokostbord i selskab med min kone på hendes allersidste barselsdag. En sådan dag skulle fejres med en flot frokost – og den blev nydt på Restaurant Koefoed. Hvis du er glad for gode frokoster, vil du vide – eller i hvert fald finde det interessant at vide – at stedet anno 2017 er pre-nomineret til Årets Frokostrestaurant for tredje gang.

Her er vi så på vej ned i kælderen. Men det skal du se som noget positivt.

Jeg har tidligere – men for år tilbage – haft fornøjelsen af at spise på Restaurant Koefoed, men da var det til aften. I dag er sagen anderledes, og vi smutter direkte til bords, hvor historiefortællingen begynder ved det lammeskind, der findes ved siddepladsen. Der er tale om et skind, der kommer fra et dyr, som har levet godt – og spist ditto – i området ved Hammershus. 

#MensViVenterPåMadenTagerJegEtStemningsfuldtFoto

Og når nu vi er i frokostens tegn, så vælger jeg at bestille Den Bornholmske Smørrebrødsmenu. Den består af fire retter, som kommer over to serveringer. Og vi begynder i havet.

Dagens lånsj

Første havfriske servering er en kryddersild a la Christiansøpigen, hvortil der findes klassisk tilbehør i form af syrnet fløde, lidt rødløg og kapers samt en lille fin klat syrnet fløde. Tallerkenen rummer også en røget laks fra Arnager Røgeri, som ligger nær Rønne. Laksen er i selskab med med trøffel røræg og tilsat lidt ekstra revet sort, vinter trøffel. 

Laks. Trøffel. Røræg. Sild. Sublimt.

Jeg må understrege både smag og kvalitet. Det er sublimt – og den trøffel gør sig virkelig flot. Der dufter i en meters omkreds (minimum), og laksen er fed og naturlig smagfuld. Ved siden af tallerkenen findes en lille filtsag, hvori der ligger lunt brød med sprød skorpe, som er tiltænkt som akkompagnement til tallerkenanretningerne.

En delikat snack, som dog ikke findes på kortet.

Du skal desuden vide, at vi skal ud at køre automobil efter frokosten, hvorfor vi har udeladt alkohol – i stedet får vi friske og ufiltrerede safter fra Bornholm. Hylde- og stikkelsbær mindes jeg. Og med fin, naturlig smag. 

Mosten.

Vi smager videre. Nyder omgivelserne og hinanden. Flere gæster gæster bordene omkring os, og det er både lokale businessmænd, trolovede par og tilrejsende turister, der gæster – og spiser på – den centrale beliggenhed. Vi er – for god ordens skyld og nyttigt at nævne – på adressen Landgreven 3.

Det her er Michael. Han er indehaver. Af Restaurant Kofoed.

Kender du Jørgen fra Hallegård? Ja, altså Halleård på Aspevej i den bornholmske by, Østermarie? Det gjorde jeg heller ikke, men nu har jeg smagt hans bacon, og ham Jørgen kan altså sin gris. Den lækre bacon var placeret på en fin omgang hønsesalat, hvortil der også placeret en omgang saltbagt selleri. Du skal i øvrigt forvente gedigne råvarer fremfor mayo-smat. Det var ikke bare velsmagende; det var også smukt at se på.

Høne.

Som du måske har bemærket i overskriften, så skal vi omkring fire retter – og her kommer den sidste. Jaså? Det kan du tro. Og skulle jeg “nøjes” med en lun ret, så ville jeg vælge roastbeef med spejlæg. Men der er da også..? Yes. Syltede rødløg og en omgang bløde løg, som har hygge sig i en omgang øl fra Svaneke Bryghus. Der er pyntet med lidt lækkert grønt, som bryder let med sin friskhed. Kødet er med masser af smag og så er oksen stegt til perfektion. Og til frokost. 

Rostbøf. Deluxe.

Omend det hele kan se lidt klassisk ud, så leverer Restaurant Koefoed ikke en gængs frokost. Det er frokostspise på højt niveau, men det vidner en mærkat i vinduet nu også om, såfremt du ikke vil nøjes med mine ord.

Bord dæk dig.

Frokosten er forbi. Men vi bliver lige hængende til en kop americano med en sidetallerken hvorpå der findes to hjemmegjorte frækkerter i form af en mazarin og en chokoladekaramel.

Afrunding.

Madværkstedet.

Mætte og glade i låget bevæger vi os ud i København. Det er en flot dag. Og det har været en endnu flottere frokost. Omend jeg ikke har gæstet Bornholm i årtier, så er det som om, at øen trækker lidt efter et visit på Restaurant Koefoed

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.