Home Living Nis Klamer fik en klam idé – og hang den op i dit hjem

Nis Klamer fik en klam idé – og hang den op i dit hjem

by Nicolai Klingenberg

Det skal handle om en grafiske velfunderet mand. Han hedder Nis Klamer, og han har været med til at starte en trend. Det handler dog også om at tænke mere langsigtet. Og om at berige dig med en overordentlig flot læserrabat. Værsgo. Selv tak.

Nis – du står bag et plakatmageri. Hvad er historien bag den idé ganske kort?
– Idéen opstod tilbage i begyndelsen af 2012, hvor jeg satte mig for, at designe et typografisk kort til Københavns lokalpatrioter. En længere arbejdsproces blev igangsat, og i august, 2012 blev plakatmageriet Klam lanceret. Siden udgivelsen af de første prints, er plakatfamilien udvidet en del – i skrivende stund tilbyder klam mere end 230 forskellige plakater på www.enklamide.dk

På en skænk…

Navnet “En klam idé” eller Enklamide.dk – hvordan kom du på det?
– I en designverden, der slår sig på navne med en klang af subtilitet og minimalisme, har det fra dag ét været vigtigt for mig, at danne en stærk genkendelighed. Forbrugeren skal med sin gang på medier og i den fysiske verden, kunne huske KLAM bedre end eksempelvis Plakatfirmaet I/S – det er i hvert fald min strategi. Det kan samtidig nævnes, at navnet samtidig stammer fra mit efternavn Klamer som skæres til, og bliver til Klam.

Plakatkunst har i den grad haft sine perioder – hvordan ser det ud netop nu?
– Jeg oplever særligt, at minimalismen sammensat med håndlavet kunst er tilbage. Forbrugen er i nyere tid efter et mere affekteret udtryk fremfor det banale masseproduceret print. Efter plakatbranchen har været udsat for et særligt grafisk ikon/sillihuette angreb, føler jeg, at forbrugeren er ved at stille skarpt på håndværk – og særligt sætter pris på processen. Hvilket særligt kan ses på nummeret plakater og de mere detaljeret værker, som der lanceres flere af end for fem år siden.

I et miljø

Hvad har været det til dato bedst sælgende motiv?
– Tilbage i slutningen af 2012, udgav jeg mit klassiske kort over Københavns områder (link). Den hittede dengang og er stadig en af de bedst sælgende! Siden udgivelsen har flere plakatmagere omkring i landet, ladet sig inspirerer af idéen om at skabe en grafisk kortlægning af Danmarks bydele. Det sætter jeg enormt stor pris på, da det lader til, at jeg – blandt andre – har været medvirkende til at starte og skabe en trend.

Der er den…

Dit foretrukne værk netop nu?
– Mit foretrukne værk i skrivende stund er helt klart fotografiet Life (link). For mig er det indbegrebet af livet – motivet forestiller en kvinde, som i regnvejr alligevel vurderer, at svømmepølen er det bedste sted at slappe af. Det man ikke kan se er, at der på den anden side af liggestolene er en meget befærdet vej. Fotografiet er skudt i udlandet.

Life

Hvad skal der ske med Enklamide.dk fremadrettet?
– Igennem de fem år, som Klam har været massivt tilstede på det danske plakatmarked, har jeg roligt udvidet vores grænser. Det faktum giver sig også til udtryk i den fremadrettet fokusering.

2100….

Slutteligt var der noget med en flot læserrabat…?
– Naturligvis – tilhængere af den gode livsstil, skal belønnes med en god rabat. Ved brugen af rabatkoden MYPLEASURE fratrækkes der 37 % – koden gælder alle plakater.

Tre tjeppe til Nis Klamer:

Hvad byder resten af dit forår på?
– Det byder på digital detox i den skandinaviske natur med min kone.

Må vi se et hverdagsfoto fra din telefon – og høre lidt om det?

– Her ses et fotografi skudt i Clarksdale, Mississippi. Først efter, da jeg nærstudererede fotografiet, opdagede jeg, at der i bunden var et dødt (tror jeg) fjerkræ.

Fra telefonen

Hvor og med hvem har du sidst haft en lille pind i øret?
– Efter en god træning og spa, drog en ven og jeg ud på værtshus – hvilket resulteret i en masse små sæt og billard.

Se flere værker, og få den flotte rabat på Enklamide.dk
My Pleasure i Facebook-land

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.